• Sockersöt88

    Foglossning, tips på hur man kan lindra smärtan?

    Har knappa 7 veckor kvar till Bf och har nu drabbats av foglossning. Har en sådan j*vla smärta mellan benen när jag skall gå upp och kissa på nätterna, klä på mig osv. Någon som har något/några bra tips på hur man kan underlätta vardagen/ slippa ha så ont?

  • Svar på tråden Foglossning, tips på hur man kan lindra smärtan?
  • goabarn77

    Lyssna på kroppen, vila. Var uppmärksam på vad som förvärrar o undvik dessa rörelser.

  • goabarn77
    lillabambi skrev 2012-04-30 15:36:05 följande:
    foglossningsbälte helt klart värt varenda krona
    Även med sju veckor kvar bara? Jag har slutat med mitt då det kändes allt för obekvämt nu.
  • TreBlirFyra

    Jag ar samma smärta som du, började i v 25. Det knakar och gr ont mellan benen.försök hålla ihop benen när du reser dig upp, passad ig för att överanstränga dig. Är i v40 nu och drt gör ondare än någonsin! Snart över!

  • lillabambi
    goabarn77 skrev 2012-04-30 15:37:23 följande:
    Även med sju veckor kvar bara? Jag har slutat med mitt då det kändes allt för obekvämt nu.
    ja det skulle jag kunna tro, smärtan försvinner ju inte men kanske underlättar lite :)
  • Leonel

    Har fått foglossning i vecka 38, det kom som en smäll. Hade aldrig trott att jag skulle få den, tänkte jag slipper väl det den här gången med men nej. Det gör ont mellan benen, strålar ner mot blygdbenen och lite i mitten..

    Höfterna gör skit ont, speciellt höger sida. Tycker att det blir bättre efter att jag vilat, sovit tex. Om jag går upp på natten och ska kissa, det gör verkligen ont då. Det går liksom inte undvika, varje gång på natten minst 2 ggr när jag ska upp o kissa gör d så fruktansvärt ont. Sen kan man också röra på sig lite saktare än vad man gör, benen ihop.... Det är nu 1 vecka kvar till BF och jag hoppas att förlossningen går lika fort för oss alla. Lycka till! 

  • Liljekonvaljen

    Stödbälte samt värmedyna! Kudde (kuddar) mellan benen och kanske halvt under rumpan. Bygg upp så att kuddar/täcket stöder bra. Gör inget extra, böj dig så lite som möjligt, tänk på att håll ihop benen då du kliver i och ur bil, stiger upp etc. Gå bakåt i trapporna uppför. Akupunktur, tejpning....

    Hälsar en som fick en helvetesfoglossning i v. 18 med första, i v. 11 med andra och i v. 12 med tredje. Men nu med tredje är det på en uthärdbar nivå än så länge i v. 21. Jag kommer mig framåt utan att snubbla i mattorna. Tjoho :)

    Foglossningssmärtor är nog det värsta jag har varit med om!

  • Nettan1982

    Det är horribelt! :( Vet inte vad jag ska ta mig till, hur ska jag orka i 14v till? Har haft ondare smärta men ingen som är så ihållande & därför blir den det värsta jag varit med om. Men att vila så mkt som jag skulle önska går inte... :/


  • RocketQueen

    Vet hur det känns, har varit sjukskriven sen v.20 och det blir ju inte bättre direkt (v.36 nu). Mitt bästa tips är att verkligen lyssna på kroppen och inse sina begränsningar. En dag kanske jag känner mig pigg och går på stan men dagen efter får jag betala dyrt för det. Så nu blir det inget mer sånt utan umgås bara med folk i form av fika och dyl.


Svar på tråden Foglossning, tips på hur man kan lindra smärtan?