• Äldre 14 Jun 02:17
    10758 visningar
    38 svar
    38
    10758

    Någon mer som bor i Mexiko?

    Tjo, jag bor i Guadalajara med min sambo och dotter. 

    Vart bor du?

    /Helena 

  • Äldre 15 Jun 01:11
    #3

    Jaja, där har jag aldrig varit.

    Hon är bara 5 månader, så inte så gammal.

    jobbar du? 

  • Äldre 1 Aug 06:00
    #8

    Pluggade här och träffade min sambo. Grattis till bebis. HUr känns det att föda här? tog ett tag för mig att hitta rätt doktor och sjukhus!

  • Äldre 1 Aug 22:24
    #12

    Jag födde här i Guadalajara - Hospital Mexico-Americano. Det var ett av det få som var förberedda för en "naturlig" födsel, inte kjejsarsnitt. 
    Eftersom det är lite amerikansk så fick hon vara med oss de första 24h, sen så blev hon tvättad, men kom tillbaka.

    Va och kollade på en mindre klinik där de sa att de var förberedda på normal födsel, men att det skulle göras i ett operationsrum, där man inte fick stå upp eller gå runt.
     

  • Äldre 1 Aug 22:25
    #13

    Jag är också bara hemma. Åker till Sverige om 3 veckor, och kommer tillbaka efter jul. Är så trött på att vara själv hela tiden - och göra allting själv.

  • Äldre 3 Aug 00:01
    #17

    Jag åker själv till Sverige, min sambo fortsätter jobba, plus att han läser en MBA på kvällen. 
    Tyvärr så är han inte hemma mer än en timme eller så på kvällen, så det är inte så trevligt.
    Men när jag kommer tillbaka så har det lugnat ner sig iaf.
    Sen får vi se om vi skulle få det bättre i Sverige/Europa eller här.

    Om allt det som är olika mellan länderna - det blir värre när barnet är fött.
    Här så klär de på barnen som om det vore vinter, även fast det är 30 grader varmt och sol. De ger de socker och salt, och verkar inte bry sej speciellt annars.
    Det är överbeskyddande vad gäller smuts och bakterier... även här - the list goes on.
    Vad jag har märkt är att man ska använda sitt sunda förnuft.
    Men har även insett att det mesta med Mexico är fel - tyvärr.

    Stå på dej vad gäller förlossning (om du vill ha vaginal) och med ammnigen (om du vill) IGEN kommer att uppmuntra dig till någon av dessa - och de flesta verkar inte veta något om det.

    Jag är jättenöjd med min förlossning. Skulle haft Parto en Agua, men fick bli epidural istället. Hade en super bra läkare, så jag fick inte full dos - dvs jag kunde vara halvsittande, och kunde gå och så efteråt.
     

  • Äldre 3 Aug 18:36
    #22

    Jo, det skiljer från Sverige. Tyvärr så trivs jag inte lika bra, mest pga en hemsk svärmor som tror sej veta bäst, men som inte haft ett enda rätt, som är enormt krävande och allmänt irriterande. 

    Har så tog de hål i Sophias öran utan att fråga. Men jag bestämmde mej för att låta det vara, det finns en million andra saker jag måste bråka om. 

    Vi ska köpa barnstol tills när vi kommer tillbaka, vilket märke hittade ni som man kan ha bakåtvänd? 

    Efter att ha bott i Frankrike, England, Turkiet och Panama så måste jag säga att Mexiko kommer näst sist. Bara före London.
    Jag tycker Mexiko absolut är bra som turist resemål, men som säkert, och bästa ställe att bo på med barn.... inte riktigt. 
    Men vi får se, det kanske blir bättre.

    va skönt med hus! Vi bor i lägenhet nu - HEMSKT. Mexikaner vet inte hur man bor i lägenhet - noll respekt. Som tur är blir ett av våra hus lediga i Januari när vi kommer tillbaka, så då blir det äntligen lungt! 

  • Äldre 14 Aug 00:07
    #33

    Hejsan, hejsan....

    Usch ja, det är med namn är super komplicerat.

    Ska ju till Sverige nu om två veckor, och det blir nog som du gjort - pappans efternamn som andranamn och mitt som efternamn.

    Men med det svenska passet, går det bra om min sambo bara skriver under ansökan nu, eller måste jag ta med mej hans ID kort till sverige? Kanske inte vet det, men tänkte kolla.

    Hur gjorde du med föräldrapenning. Tänkte ju ta det nu när jag åker hem. De ber mej att ta med brev från motsvarigheten till försäkringskassan (social myndighet) där det står att man inte får någon hjälp här. Jag har fixat från DIF, är det rätt (om du vet). 

    Angående barnstolen, vi såg att "safety 1st" också går att ha 'åt all hållen'.

    Jag fyller 27 i November. 
     

  • Äldre 14 Aug 06:28
    #36

    Tack för all info... blir perfekt med pappret vi har då!

    Angående resten, jag stannar tills i December/Januari, sen så har min sambo 6 månader kvar på sin MBA. Efter det kan det hända att vi åker tillbaka till Sverige igen.

    När jag var här som student så trivdes jag jättebra, men nu så är det lite annorlunda - mest pga omständigheter (svärmor) plus att det är svårt att skaffa egna vänner, iaf här i GDL, de har väldigt stängda grupper med vänner, och de flesta i vår ålder träffas på helger för att festa - inte så bra med en 7 månaders tjej.

    Här är iaf en bild på henne!

     Hoppas du (Frida) kommer trivas....


Svar på tråden Någon mer som bor i Mexiko?