• Pompei­a01
    Äldre 17 May 13:51
    18987 visningar
    179 svar
    179
    18987

    Vårbilder! Rösta fram din favorit!

    Jag röstade på nr 6. En mycket vacker bild, och den mest konstnärliga av alla bidragen. Jag gillar det blå ljuset - typiskt för den svenska vårskymningen..!

    Tre andra bidrag som fångar temat på pricken, är nr 4, nr 8 och nr 9. Jag sätter nr 9 på andra plats i tävlingen, eftersom stora sjok av körsbärsblom trots allt inte är ett lika vanligt (och en smula uttjatat...) vårmotiv som knoppande svenska vårblommor och djur med ungar. Det blir ett mer originellt motiv, menar jag. På tredje plats sätter jag nr 4 som är vacker, skarp och klar i färgerna. På fjärde plats nr 8, som är en jättefin vår- och djurbild - men inte lika konstnärligt vacker som de som tidigare nämnts.   

  • Pompei­a01
    Äldre 17 May 14:03
    viasat skrev 2012-05-17 00:09:28 följande:
    Vad gör 3an mer en vårbild än 1an?
    1:an ser man ju inte vilken årstid det är.
    3:an ser ut som vår - barnet har fortfarande vinterkläder, men mamman har börjat ta av dem och satt barnet i en gunga, som kommit fram när snön tinat bort, för första gången i år..! 
  • Pompei­a01
    Äldre 17 May 14:04
    viasat skrev 2012-05-17 00:09:59 följande:
    eller sjuan? Det skulle kunna vara sommaren där med!

    Stämmer. Sjuan är inte någon typisk vårbild i alla fall.

    Jag tycker också att om temat är "våren", så ska det vara tydligt att bilderna är tagna just på våren. Däremot måste inte motivet vara det MEST vanliga och uttjatade för en vårbild - t.ex. en tussilago... 
  • Pompei­a01
    Äldre 21 May 09:50

    Rent generellt - och nu menar jag inte någon i den här specifika tävlingen, OBS! - så tycker jag att det är lite trist med bilder på fotografens egna barn. Om det inte är just något med barn som är temat. Jag har en känsla av att folk mest vill visa upp sina barn, och därför letar de febrilt bland bilder på sina barn för att hitta någon som har åtminstone en vag anknytning till temat... och det är helt fel ingång, enligt mig.

    Ett annat problem med barnbilder, är att det lätt urartar till skönhetstävling. D.v.s. man röstar på en barnbild för att ungen är söt - annars röstar man inte på den. Och tävlingen ska väl egentligen handla om fotografens skicklighet och konstnärliga talang, samt hans/hennes förmåga att ta eller hitta en bild som passar med temat..? 


    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 21 May 11:02
    mikipiki skrev 2012-05-21 10:07:22 följande:

    Skulle vara roligt att veta vilka påståenden i mitt inlägg som du dissar..? Att den tekniskt och konstnärligast skickligaste fotografen bör vinna..? Att bilden ska passa med temat..???
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
Svar på tråden Vårbilder! Rösta fram din favorit!