Inlägg från: Coyote |Visa alla inlägg
  • Coyote

    Usel tillverkare och återförsäljare av Basson Duo!!

    Tack för varningen! Jag ska absolut tänka på det nät jag fäller ihop vagnen!

    Skönt att du klarade fingrarna trots allt, och jag hoppas du får rätt mot tillverkaren!

  • Coyote

    Jo, jag såg det, ska berätta för maken också hur man ska göra. Att de ändrar bruksanvisningen är ju det minsta man kan begära tycker jag!

  • Coyote
    Caliin skrev 2012-06-19 10:00:12 följande:

    Jag funderar på om du verkligen har en basson duo. Jag vet att den liknar den, men jag ska skriva lite om varför jag funderar.

    Eftersom jag själv är väldigt intresserad av en Basson Duo Twin så har jag försökt kolla upp så mycket som möjligt om den vagnen. Det jag kommit fram till är att det finns "två" stycken olika versioner av "Basson Duo". Den ena är 74 cm och den andra är 79 cm. Den som är 74 cm går att köpa på ett fåtal ställen i Sverige, varav ett av ställena är i butiken som TS köpt sin vagn. Det sägs att den på 74 cm är den nya 2011 modellen av Basson Duo, men om man kollar Basson's katalog så har deras alltid varit 79 cm från det att de började sälja den 2010. Enligt en annan tråd här på FL så har en person mailat Bassons huvudkontor i Danmark där de också påstår att de aldrig haft Basson Duo Twin som är 74 cm, bara 79 cm.

    Detta gjorde att jag började undersöka saken ännu mer eftersom Basson själva säger att vagnen aldrig varit 74 cm, och de om någon borde ju veta.

    Jag googlade runt en massa och hittar att den s.k. 74 cm "Basson Duo"-vagnen inte har någon etikett/märke på sig där det står Basson. Den vagnen som är 74 cm finns i USA under namnet "Stroll-Air My Duo" som har en etikett/märke på sig, i England som "Stroll-Air Duo 4" och i Australien som "TwinGo" för märket LoveNCare. Det går tydligen att köpa den från Japan också. Kanske där den produceras?

    Men då har vi ju också vagnen som är 79 cm, som ser exakt likadan ut som den som är 74 cm förutom reflexerna på sufletten (skillnaden som jag vet idag). Eftersom jag inte har någon själv så vet jag inte om det finns någon etikett/märke på 79-vagnen där det står Basson. Jag vet inte heller om det är någon skillnad på dem förutom sufletten, bredden och bredden på sitsarna. För vad jag läst i den andra tråden där folk haft problem med en glappande sits på 74-vagnen så har de fått en ny sits från Babytider som inte verkade passa så bra? (Kanske för att de fick en sits som egentligen skulle vara till 79-vagnen?)

    Enligt någon butik som har 74-vagnen (kommer inte ihåg vilken), skulle det vara 2-3 veckors leveranstid på den, och för mig låter det mer som en import från ett land utanför EU än från Danmark som borde ta kortare tid, men jag är ingen inköpare så jag vet inte.

    Så jag tänker lite att Basson kanske fått onödig kritik för en vagn som inte är deras, men som liknar deras (eller om deras liknar den andra). För mig känns det lite som att den här vagnen är någon slags import-historia där man får sätta sitt eget märke på vagnen och kalla den för sin egen. Man typ skräddarsyr sin egna vagn lite.

    Angående säkerhetsspännena så tror jag det var vagnen i Australien som hade en annan typ av spännen t.ex.
    Och eftersom Basson sa till dig TS att man inte alls skulle spänna fast dem som du har i din bruksanvisning så känns det för mig som ännu ett tecken på att du inte har en Basson Duo-vagn, bara en som liknar den väldigt mycket.
    Dock har jag letat ihjäl mig på nätet efter en bruksanvisning till 79-vagnen eller en bild på 79-vagnen för att se hur spännena ser ut. Men jag hittar inget.

    Men visst, jag tycker spännena är kassa hur som. Om jag köper en sån vagn så kommer jag nog använda mig av ett extra spännband och ha runt istället.

    Till sist vill jag bara skriva till TS att det är skönt att du inte blev av med fingrarna, att det är sjukt dåligt bemötande av Babytider och jag hoppas du får stor kompensation. För även om de har importerat vagnen från Japan eller whatever så har de ansvar eftersom de säljer vagnen.


    Men va? Det här har jag helt missat! Det finns alltså vagnar som säljs under namnet Basson som inte är deras? Vad är det för skillnad på reflexerna, menar du?
Svar på tråden Usel tillverkare och återförsäljare av Basson Duo!!