Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler med män alt ex män från nordafrika, Tunisien?

  Tor 13 sep 2012 11:27 Läst 7298 gånger Totalt 32 svar
  Visar endast inlägg av smoothiz - Visa alla inlägg
 • smooth­iz
  Återställ
  Tor 13 sep 2012 11:27 #21

  jag är gift med en tunisisk man..vi träffades faktiskt genom en bekant i sverige, hans kusin. fast på internet..trodde aldrig jag skulle träffa någon så..hans familj accepterade inte alls i början trodde han skämtade när han berättade..men jag tog iaf mitt livs chans när jag åkte ner i mars 2011. men vet ni det är det bästa jag gjort. det är helt rätt man för mig..även om man är gift med hela släkten, jag har blivit så välkomnad utav hela hans familj, dom ser mig som sin dotter/syster. även min 6 åriga dotter sen tidigare ser dom på som en helt naturlig del av familjen. numera lever vi i sverige, min man kom i december förra året. han jobbar och studerar, vi väntar vårt första gemensamma barn i november. ibland lönar det sig att ta risker. visst kunde han bara vara ute efter ett tillstånd att komma hit, men nu var det ju inte så..jag är oerhört lycklig att jag vågade chansa  och åkte ner till "det okända" den gången.. har sen varit 7 gånger i tunisien sen dess, blir väl en resa efter nyår med nya bebisen igen. älskar verkligen landet, folket och den enorma gästfrihet som råder där nere..här har vi i sverige en hel del att ta efter...


  I would rather die standing up, than live life on my knees...
 • smooth­iz
  Återställ
  Tor 13 sep 2012 11:29 #22
  henriettaH skrev 2012-06-03 10:25:04 följande:
  Hur har det funkat för era män att bo i sverige? min ska flytta hit snart och jag är orolig över att det är så pass annorlunda här..  
  det kommer nog bli lite svårt, om jag skall säga helt ärligt så e det inte lätt i början. det finns ju stora skillnader..viktigaste för er är att ha en öppen kommunikation, respektera varandra och försöka förstå varann som bäst det går..ställ inte för höga krav från början, utan låt honom anpassa sig i lugnt tempo.. jag och min man har visst stött på problem och haft det svårt till tider, men sakta sakta man lär sig mer och mer..numera är det bara bra för våran del :)
  I would rather die standing up, than live life on my knees...
 • smooth­iz
  Återställ
  Tor 13 sep 2012 11:31 #23
  anna 88 skrev 2012-06-09 20:59:19 följande:
  Hej!
  Intressant läsning. Jag älskar Tunisien och allt som har med Tunisien att göra. Lukten av saltvatten, hetsiga tempramentet osv. Min man är från Tunisien och vi har varit gifta  i ett år ...tillsammans i tre. Vi har två barn tillsammans, Sami 2 och Jasmina som blir 1 i juli. VI har haft det stormigt till en början och nu är vårt liv helt klart annorlunda. Min man är och jobbar i grekland som animation på hotell och jag befinner mig i hans familjehem i Tunisien. Hans mamma, pappa, 2 systrar och en bror. Jag älskar det. Både för avlastningen men också för att dom behandlar mig som guld. Hans föräldrar sover på soffan medan de överlåter sovrummet till mig. som om jag vore en prinsessa. Allt för att jag ska känna mig hemma. Jag har ingenting negativt att säga om min man för han är den stora kärleken och våra personligheter klickar med varandra. däremot så vet jag hur tunisiska män tänker och kan bete sig. Man måste vara stark som kvinna för att vara i Tunisien och för att leva med en man från Tunisien. Så är det bara!
   
  jag blir så glad när jag läser detta inlägg..precis som jag skulle sagt det själv. tycker du också om det nära inom familjen som vi svenskar tyvärr så alltför ofta saknar?
  I would rather die standing up, than live life on my knees...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll