Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler med män alt ex män från nordafrika, Tunisien?

  Mån 28 maj 2012 09:43 Läst 7298 gånger Totalt 32 svar
  Mån 28 maj 2012 09:43

  Vet inte om det kan finnas trådar redan men hittar inga så jag frågar här om någon vet om någon tråd för oss som har män från eller barn med män från nordafrika.
  Jag har VARIT gift med en man från Tunisien och har en dotter med honom. Vi är inte tillsammans idag men har kontakt. Vore trevligt ändå o få tjattra lite med andra tjejer som vet hur det är med dessa karlar, har man inte själv upplevt det livet så kan man inte relatera.

  Finns det redan någon tråd kan ni väl länka den här till mig annars kan vi väl starta en om någon är intresserad?


 • smooth­iz
  Visa endast
  Tor 13 sep 2012 11:27 #21

  jag är gift med en tunisisk man..vi träffades faktiskt genom en bekant i sverige, hans kusin. fast på internet..trodde aldrig jag skulle träffa någon så..hans familj accepterade inte alls i början trodde han skämtade när han berättade..men jag tog iaf mitt livs chans när jag åkte ner i mars 2011. men vet ni det är det bästa jag gjort. det är helt rätt man för mig..även om man är gift med hela släkten, jag har blivit så välkomnad utav hela hans familj, dom ser mig som sin dotter/syster. även min 6 åriga dotter sen tidigare ser dom på som en helt naturlig del av familjen. numera lever vi i sverige, min man kom i december förra året. han jobbar och studerar, vi väntar vårt första gemensamma barn i november. ibland lönar det sig att ta risker. visst kunde han bara vara ute efter ett tillstånd att komma hit, men nu var det ju inte så..jag är oerhört lycklig att jag vågade chansa  och åkte ner till "det okända" den gången.. har sen varit 7 gånger i tunisien sen dess, blir väl en resa efter nyår med nya bebisen igen. älskar verkligen landet, folket och den enorma gästfrihet som råder där nere..här har vi i sverige en hel del att ta efter...


  I would rather die standing up, than live life on my knees...
 • smooth­iz
  Visa endast
  Tor 13 sep 2012 11:29 #22
  henriettaH skrev 2012-06-03 10:25:04 följande:
  Hur har det funkat för era män att bo i sverige? min ska flytta hit snart och jag är orolig över att det är så pass annorlunda här..  
  det kommer nog bli lite svårt, om jag skall säga helt ärligt så e det inte lätt i början. det finns ju stora skillnader..viktigaste för er är att ha en öppen kommunikation, respektera varandra och försöka förstå varann som bäst det går..ställ inte för höga krav från början, utan låt honom anpassa sig i lugnt tempo.. jag och min man har visst stött på problem och haft det svårt till tider, men sakta sakta man lär sig mer och mer..numera är det bara bra för våran del :)
  I would rather die standing up, than live life on my knees...
 • smooth­iz
  Visa endast
  Tor 13 sep 2012 11:31 #23
  anna 88 skrev 2012-06-09 20:59:19 följande:
  Hej!
  Intressant läsning. Jag älskar Tunisien och allt som har med Tunisien att göra. Lukten av saltvatten, hetsiga tempramentet osv. Min man är från Tunisien och vi har varit gifta  i ett år ...tillsammans i tre. Vi har två barn tillsammans, Sami 2 och Jasmina som blir 1 i juli. VI har haft det stormigt till en början och nu är vårt liv helt klart annorlunda. Min man är och jobbar i grekland som animation på hotell och jag befinner mig i hans familjehem i Tunisien. Hans mamma, pappa, 2 systrar och en bror. Jag älskar det. Både för avlastningen men också för att dom behandlar mig som guld. Hans föräldrar sover på soffan medan de överlåter sovrummet till mig. som om jag vore en prinsessa. Allt för att jag ska känna mig hemma. Jag har ingenting negativt att säga om min man för han är den stora kärleken och våra personligheter klickar med varandra. däremot så vet jag hur tunisiska män tänker och kan bete sig. Man måste vara stark som kvinna för att vara i Tunisien och för att leva med en man från Tunisien. Så är det bara!
   
  jag blir så glad när jag läser detta inlägg..precis som jag skulle sagt det själv. tycker du också om det nära inom familjen som vi svenskar tyvärr så alltför ofta saknar?
  I would rather die standing up, than live life on my knees...
 • Första­Bebise­n
  Visa endast
  Fre 14 sep 2012 14:54 #24

  Hej!
  Jag gift med en marockan sen 10 år tillbaka och vi har två döttrar tillsammans som är 4 år och 2 år.
   

 • Cogito ergo sum
  Visa endast
  Fre 14 sep 2012 14:56 #25

  Jag är inte gift med någon men är produkten av en marockan och en svensk.
   

 • Lör 5 jul 2014 11:13 #26

  Tråden är 2år gammal, så den kanske inte så aktiv längre...men jag hoppar in med ett inlägg ändå Glad

  Jag och min Tunisiska man har varit gifta i 4,5år nu. Vi har 2 barn tsm, Jasmine 4år och Nadine 2år.
  Han har bott här i Sverige i 4,5 år och har forf svårt med att få jobb och nu pratar vi om att flytta till Frankrike. Han har både släkt och kontakter för jobb där och dessutom så är det närmare till hans Familj i Tunisien.
  Är det någon i denna tråd som bor i Tunisien?

  Ha det bra alla! {#emotions_dlg.flower}

 • realis­t14
  Visa endast
  Lör 5 jul 2014 11:15 #27
  anna 88 skrev 2012-06-09 20:59:19 följande:

  H. Jag har ingenting negativt att säga om min man för han är den stora kärleken och våra personligheter klickar med varandra. däremot så vet jag hur tunisiska män tänker och kan bete sig. Man måste vara stark som kvinna för att vara i Tunisien och för att leva med en man från Tunisien. Så är det bara!
   


  Kan du utveckla det där? Nyfiken. Hur är det?
 • Lör 5 jul 2014 16:03 #28

  Min man är från Algeriet. Känner dock inte igen mig alls i det TS beskriver. Har tidigare erfarenhet av män från Mellanöstern och ser en otroligt stor skillnad, positivt. Min man har bara bott i Sverige ca 3 år men har anpassat sig otroligt. Har aldrig levt med en svensk man så jag har inte så mycket av jämför med, men vi har inte upplevt några kulturkrockar alls :)

 • Tor 24 jul 2014 00:55 #29

  Jag bor sedan många år i tunisien !

 • Sön 3 aug 2014 21:23 #30

  Jag är med gift med en man från Algeriet.Jag tror det bror helt på karaktären av personen.

  Bara för att man är tillsammans med en från Nord-afrika menas det inte att alla är likadana.

  Men jag håller med om att dom är väldigt nära sin familj och släktingar, inte alls som svenskar.Vi bor heller inte i Sverige, utan i London. Och det tror jag att vårt liv tillsammans är mycket enklare.

  Vore roligt att ha kontakt med dig amc92. Du är den första svensken jag hört är gift med en man från Algeriet.

 • Ons 24 jun 2015 17:51 #31

  Hej!

  Intressant tråd!

  Jag arbetar med ett långfilmsmanus som handlar mycket om en kärleksrelation mellan en svensk kvinna och en man från Marocko. Jag vill gärna komma i kontakt med personer, både män och kvinnor, som har den typen av erfarenhet. Där kvinnan är svenska och mannen är från ett nordafrikanskt land. För research-samtal. Inget som kommer hamna direkt i filmen alls, utan endast för att få lite mer kunskap och förståelse. 

  Finns det någon där ute som vill ställa upp? Skicka ett mail till: erikssonmaria86@gmail.com
  Jag vore oerhört tacksam.

  Vänliga hälsningar,
  Maria

 • Sön 28 jun 2015 15:45 #32
  Helen39 skrev 2014-07-24 00:55:49 följande:

  Jag bor sedan många år i tunisien !


  Hej.

  Bor du fortf. kvar i Tunisien och vart isåfall?
  Vi hade tankar på att bygga en lägenhet och flytta ner några månader nästa år, men efter detta som hände i Sousse så är vi osäkra..känns inte riktigt tryggt att åka ner med 2 små barn, även fast hans familj bor i södra Tunisien. Obestämd
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll