• ldis

    Mer än ett år efter förlossningen...

    TS, sök hjälp igen! Så där ska man inte behöva känna!

    Jag sprack också massor under min första förlossning. En sfinkterruptur grad 3. Stort barn som inte roterade klart och därför fastnade, så de fick pressa ut honom mha yttre press. 

    Självklart var det inte ditt fel att förlossningen blev som den blev. Det är omständigheter som avgör. Du var helt i händerna på förlossningspersonalen och det är deras jobb att lotsa dig (så gott det går) igenom förlossningen!

    Knappt två år senare var det dags för min andra förlossning. Jag valde själv att jag ville testa med vaginal förlossning igen, pga rädsla för snitt (hade jag velat ha snitt hade jag fått det efter den tidigare skadan). Jag fick gå på extra tillväxtkontroller för att se att lillebror inte var lika stor och det planerades för igångsättning för att jag inte skulle gå över tiden. Hur som, andra förlossningen tog ungefär 3 timmar från första värken. Sprack lite grann, men inget "där bak". En helt fantastisk andra förlossning helt enkelt!

    Så TS, jag skulle önska att du direkt slutade med dina skamkänslor, men jag förstår att du behöver hjälp med detta och därför ska du söka hjälp igen!

    Kram       

Svar på tråden Mer än ett år efter förlossningen...