• Alvi

    Här delar vi med oss av våra "Förlossningsbrev"

    Brev för tredje barnet. Har tyvärr inte kvar breven för de två första. Hejsan!

    Detta är mitt tredje barn och jag hoppas på att få en liknande förlossning som med mina två första, vilka var enligt mig totalt hanterbara utan bedövning, och gick framåt som de skulle. Jag är lite orolig för att detta INTE kommer ske och jag därmed kommer bli förvirrad och få det svårt. Vill gärna bli lugnad isåfall.

    Verkar jag dock ha kontroll vill jag inte ha "hjälp" i den bemärkelsen. Går allt som det ska och som jag hoppas, tror jag att jag klarar mig själv med hjälp av min man.

    Jag har varit orolig under denna graviditet och ser gärna att ni övervakar barnet lite extra. Jag behöver känna att ni har stenkoll på hur barnet mår.

    En del av punkterna nedan har uppstått efter tidigare erfarenheter, om det är så att de känns konstiga eller "detaljerade", allt för att jag ska känna mig trygg.

    - Jag vill INTE ha förslag på smärtlindring såvida jag inte ber om det själv eller om jag VERKLIGEN ser ut att ha ont. Säger jag nej en gång, så vill jag att det respekteras.

    - Så långt det bara går vill jag undvika att få nål satt då jag har fobi för detta och det hämmar mig.

    - Jag vill inte att personalen pratar med varandra i tron att jag inte hör eller förstår.

    - Om jag blir tillsagd att ändra ställning från en självvald för att barnet verkar må dåligt, vill jag bli erbjuden att prova föregående ställning igen efter ett tag om jag inte verkar ha det bra i den nya ställningen.

    - Jag tror att jag gärna vill försöka vara upprätt när jag krystar. Jag vill dessutom ha hjälp under krystfasen för att inte spricka. Både med uppmaning att krysta lugnt och med hjälp att hålla emot.

    - Om jag blir sydd vill jag att det sker med största försiktighet, då jag blev ihopsydd "rätt över" slidöpppningen efter min första förlossning och var tvungen att sövas 3 månader senare och bli uppklippt och omsydd.

    ......

    Mina 2 barnmorskor jag hann ha under förlossningen läste brevet och följde det uppenbart, väldigt väldigt skönt!   

Svar på tråden Här delar vi med oss av våra "Förlossningsbrev"