• Smam

    Här delar vi med oss av våra "Förlossningsbrev"

    Hej!


    Vi heter Sanna **** (personnumer) och Patric **** och det här är vårt första barn. Vi vet att det är en pojk men man kan aldrig veta säkert så berätta kön i alla fall.


     


    Patric är sjukhusrädd och blodrädd och har svimmat på sjukhus förut. Va gärna uppmärksam på det. Han tror inte att han kommer klara att klippa navelsträngen men fråga han i alla fall. Båda vi vill gärna att ni torkar av bebisen lite snabbt innan han läggs upp på bröstet.


     


    Jag vet att jag vill ha lustgas men är inte så sugen på någon annan smärtlindring pga möjliga biverkningar. Men, jag vill veta när det är bästa tidpunkten för epidural utifall jag börjar ändra mig men inte hinner säga till.

    Vi båda (men speciellt jag Sanna har lite kontrollbehov) vill ha mycket information, fakta och förklaringar under resans gång. Vi vill hela tiden veta vad som pågår, och vad saker och ting innebär. Jag vill ha guidning genom krystningen. När jag ska och inte ska krysta för att det ska gå så bra som möjligt och för att minimera bristningar. Involvera Patric mycket och ge han tips på vad han kan göra för att hjälpa till.


     


    Vi vill veta innan ni ger mig eller barnet nå slags sprutor/medicin vad det är för något och varför det ska ges. Angående K-vitaminsprutan vill vi besluta efter förlossningen. Har allt gått bra, normal förlossning osv. vill vi inte att vårat barn får den alls. Vi vill ha sen avnavling, att ni väntar minst 5 minuter innan ni klämmer åt navelsträngen. Om förlossningen gått bra vill säga och ni inte akut måste bära iväg barnet eller dylikt.


     


    Jag har haft mycket problem med foglossning sen tidigt i graviditeten så jag har hemskt ont i höfter och rygg, och är hemskt osmidig.


     


    Såhär ser mitt brev ut. Min BM skrev även in en kortare version av detta i min journal. tror definitivt att man ska ta det lite easy i brevet så man inte verkar respektlös det första man gör mot barnmorskorna.

Svar på tråden Här delar vi med oss av våra "Förlossningsbrev"