• liliou

    Min mamma är gravid och 50 år

    Se till att ni övriga syskon lär känna det nya barnet så ni kan ta över lite av föräldrarollen och stötta och finnas där. Det kommer säkert inte bli roligt för barnet så desto viktigare att ni finns.

  • liliou
    viseversa skrev 2012-06-05 22:39:33 följande:
    Varför ska dom göra det? Tror du inte en kvinna och man på 50 resp 56 som har TRE ungar innan klarar av att själva ta hand om en bebis??? 
    Jo då, än så länge. Men mina morföräldrar är idag i 65-års åldern och de är ganska skröpliga. Har umgåtts med många gamlingar i mina dar, alla blir gamla olika fort, men det är inte så ovanligt att man verkligen är gammal vid 65 med krämpor, sjukdomar, trötthet osv. Unga föräldrar kan också dö, men då kommer döden hastigt och oväntat oftast. Äldre människor vet man att de inte kommer leva för evigt. Det är nog jobbigt att som tonåring leva med den stressen att "mamma och pappa är gamla, stress kan ge hjärtattack" och samtidigt få lov att göra tonårsrevolt.
    Där kan de äldre syskonen gå in och stötta. De äldre syskonen kanske blir de som får dra lasset när barnet ska flytta hemifrån, hjälpa till att bära hem möbler till första lägenheten och möblera, hjälpa till vid flyttar, när barn(barnen) kommer och allt annat tänkbart som man kan behöva sina föräldrar till när man är ung vuxen.
    De äldre syskonen blir de som får ta hand om begravning, dödsbot osv om det sker medan barnet ännu är för ungt. Föräldrarna är säkert utmärkta föräldrar under småbarnsåren. Kanske även under hela barnets barndom och långt in i vuxenlivet också om man har tur... Men man slutar ju inte behöva sina föräldrar bara för att man fyller 18. Kanske är just dessa föräldrar såna gamlingar som håller sig friska och pigga fram tills en väldigt hög ålder, men det är ju ingenting man kan räkna med. Skulle dessa föräldrar vara av det friska virket så skadar det ju ändå inte att barnet har en nära relation till sina vuxna syskon, ju fler vettiga vuxna som älskar ett barn desto bättre.
  • liliou

    Viseversa - Jag kikade in på din presentation men inte för att jag tycker du är en hemsk människa. Jag blev lite nyfiken däremot och undrade om du var 50 år ;) Söt unge förresten!

Svar på tråden Min mamma är gravid och 50 år