Forum Graviditet - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min mamma är gravid och 50 år

  Tis 5 jun 2012 22:22 Läst 61425 gånger Totalt 75 svar
  Tis 5 jun 2012 22:22

  TyIgår va vi på kalas, jag och sambon hemma hos föräldrarna. Jag är 25 år, o har 2 syskon. En som är 14 och en som fyllde 11 nyss. 

  Vi hade det allihopa jätte jätte trevligt. Men.... Min mamma sa att hon och pappa ville berätta något för oss. Tänkte då att de kanske är bröllop på gång för dem inte är gifta. Jag var 99% säker på att de skulle berätta att de blir bröllop i sommar eller när som och inte någon jäkla graviditet!!!!! Jo ni läste alla rätt... Min mamma som är 50år är gravid i vecka 23. Vi alla trodde de skojade och skratttade allihopa men då blev både min mamma och pappa allvarliga, och då fattade vi att detta var på riktigt. Det blev en lång tystnad kändes det som. Jag själv är inte så glad för detta, men fick pipa fram ett grattis ändå som de andra tvingade ur sig. När resten av gästerna gått och det bara var jag och sambon kvar berättade hon lite mer och att det defenitivt inte var planerat, och hur mycket hon är emot abort. Jag kom med alla negativa argument ex följd sjukdomar för detta barnet, det kanske har DS eller vad som... Tycker inte man bör sätta ett liv till världen när i princip mitt yngsta syskon är "färdig växt" ifrån den där barnåldern.. Det är ju så mycket som innebär och som står på spel med ett litet barn. Jag vill min mammas och pappas bästa, jag vill inte de ska ta hand om ett barn när de står på gränsen till att bli gamla.

  Det är inte menat att de ska bli föräldrar i den åldern. Min pappa är 56, glömde skriva det längre upp. Jag vet inte vad jag ska göra, eller jag kan ju inte göra något för gjort är ju gjort. Måste glädjas mot min vilja tyvärr mot detta kommande syskon. Tänk er själva in i min situation,ex när detta barn tar studenten, då är ju för fasen mina föräldrar runt 70 års åldern, hur kul är det? Tycker så synd om detta barn som kommer ha gamla föräldrar. Vem vet, de kanske får demens sjukdom tidigt? Nä, jag vet inte ut eller in.... Vad hade ni gjort?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-05 22:23
  Vet ej vad som hände i början av inlägget vid Tydigår... Ignorera det.

 • Tis 5 jun 2012 22:33 #11
  Anonym skrev 2012-06-05 22:32:57 följande:
  Är det inte försent att göra abort i vecka 23?
  Ingen aning, tro det.. Finns ju foster som överlever i vecka 23. Jävla mamma och pappa...
 • Tis 5 jun 2012 22:33 #12
  liliou skrev 2012-06-05 22:33:02 följande:
  Se till att ni övriga syskon lär känna det nya barnet så ni kan ta över lite av föräldrarollen och stötta och finnas där. Det kommer säkert inte bli roligt för barnet så desto viktigare att ni finns.
  Du har så rätt, inte tänkt på innan. Tack!!!
 • Tis 5 jun 2012 22:33 #13

  Men ts fördomarna haglar verkligen här. Din mamma är en EGEN människa med ett EGET liv och drömmar. HON om någon borde veta vad hon klarar av och inte. Du låter extremt missunnsam.

  Sen kan jag även tillägga att min morfar var närmare 60 när min mamma föddes och hon har sagt att det inte fanns en bättre pappa än han.

  Åldern har INGET med hur man är som förälder att göra. och för att man skaffar barn ung är inga garantier att barnet får ha föräldrar i livet länge i alla fall.

  Hade även en klasskompis där föräldrarna var runt 50 när hon föddes(inte heller det en planerad graviditet) Hon hade en syster på närmare 30. Dom föräldrarna var extremt engagerade i sin dotter och jag umgicks en del med henne och märkte absolut inte av att hon hade "gamla" föräldrar. Dom far ju helt underbara och dottern var väldigt lycklig! 

 • Bligli­n
  Visa endast
  Tis 5 jun 2012 22:34 #15

  Men herregud, så länge kroppen spontant blir gravid så är man ju uppenbarligen inte för gammal för att bli gravid! I bondesamhället var det absolut ingen ovanlighet att kvinnorna fick sina sista barn vid 45-46-års åldern. 

  I snitt hamnar kvinnor i klimakteriet vid 51 års ålder i västvärlden, en del redan vid 40 och andra först vid 60.  Din mammas kropp verkar må bra och hon kanske lever tills hon blir 95. (min farmor är pigg och 96) I så fall hinner barnet bli 46 år innan din mamma dör.

  Förresten har ju barnet både dig och dina två yngre syskon att få stöd av. 11 års åldersskillnad som det blir mellan bebisen och ditt yngsta syskon är ju ingen ålderskillnad sedan man blir äldre, säkert kommer ni ha stor glädje av ert småsyskon.

  Jag kan inte fatta hur man kan önska att hellre inte vara född än att ha gamla föräldrar!?

  Var stolt! Grattis! 

 • Anonym (Ojdå,­kul el not?)
  Visa endast
  Tis 5 jun 2012 22:34 #14

  Ojdå Ts, tråkigt, förstår dig. Min pappa tjajtade länge på sin jämnåriga kvinna att han vill ha barn med henne. Jag var då runt 16 år, min pappa och hans sambo var då runt 40-45 5 år och hoppade innerligt inte på ett till syskon av olika skäl.

  Men idag är jag dock lyckligt gift med en äldre karl 52 år och vi har en 1½ åring, är sjäv 32 år. Ingen av oss har några barn sedan tidigare.
  I vilket fall, häng inte upp dig så mycket på deras ålder. Det finns värre saker som ett barn kan födas "in till" missbruk, fattigdom m.m.
  Förstår absolut hur du känner dig men också dina föräldras ställningstagande. Hoppas allt kommer att gå bra, ibland så händer saker och förutsättningarna ändras!

  Lycka till! 
   

 • Tis 5 jun 2012 22:35 #16
  bellas skrev 2012-06-05 22:32:04 följande:
  Det är det jag menar. Och allmänheten i denna sketna håla? Nu kommer de ju snackas som bara den... Minns för 2-3 år sen när en som bor här va gravid och hon va 49, gud va det snackades negativt här då... Och jag min dumme fan sprang direkt till svärmor och berättade och jag förstod inte hur man kunde göra så mot ett barn. NU är jag själv i den situationen, undra hur min svärmor ska ta detta..
   Ärligt talat, varför bry dig om vad svärmor tycker. jag skulle istället oroa mig för andra saker tex hoppas att barnet blir friskt och hoppas att mamma klarar av graviditeten utan problem osv. De har valt detta och det enda du kan göra är att ge stöd. Du är nog chockad just nu, men det går över.
 • Tis 5 jun 2012 22:36 #17
  Anonym skrev 2012-06-05 22:29:11 följande:
  Jag tycker det faktiskt är tragiskt dina föräldrar kommer att vara pansionärer innan barnet ens börjat gymnasium dombkommer troligen inte få uppleva barnbarn av detta barn. jag hade en klsskompis hennes pappa va 58år när hon föddes alla trodde att det var hennes morfar. kan tillägga att mina föräldrar va i älsta laget när dom fick mig (39) och jag har skämts öcer deras ålder hela min uppväxt. . jag förstår att du har svårt att glädjas åt dem men men det är ju deras beslut
  Varför har du skämts? var stolt över dina föräldrar istället. Min mamma var i ungefär samma ålder som din när jag föddes(37) och det finns INGEN bättre mamma än min. Btv så tycker jag inte man är för gammal att skaffa barn när man är 39. Så länge kroppen fungerar är man inte för gammal. 
 • Tis 5 jun 2012 22:36 #18

  Min mammas moster fick sitt sista barn vid 51, så det händer ibland på naturlig väg. Jag har inte varit i TS situation så vill inte döma henne, men jag hoppas att hon kan glädjas för sin mamma istället för att vara bitter och missunnsam.

 • Tis 5 jun 2012 22:38 #19
  bellas skrev 2012-06-05 22:32:04 följande:
  Det är det jag menar. Och allmänheten i denna sketna håla? Nu kommer de ju snackas som bara den... Minns för 2-3 år sen när en som bor här va gravid och hon va 49, gud va det snackades negativt här då... Och jag min dumme fan sprang direkt till svärmor och berättade och jag förstod inte hur man kunde göra så mot ett barn. NU är jag själv i den situationen, undra hur min svärmor ska ta detta..
  Men gud du är ju inte SANN!!!.Du bryr dig om vad ANDRA ska tycka??. Jisses väx upp liksom. Inse att världen inte kretsar kring dig och ditt "ryckte" i eran håla.
 • Litet My
  Visa endast
  Tis 5 jun 2012 22:38 #20

  Håller med Viceversa. Tycker inte det minsta synd om bebisen heller, det finns så många skitföräldrar i världen att en mamma på 50 plus knappast är hela världen.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll