• Äldre 18 Jun 19:55
    123106 visningar
    1140 svar
    1140
    123106

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    det är väl jättebra att ni hittat vad som passar er och jag håller med om att följande är viktigt;


    Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
    Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten.
    men jag ställer mig högst tveksam till det du skriver och anser att "vi svenska kvinnor i socialt förfall" bör ta efter överlag.

    det här är ju bara sorgligt och jag önskar alla en bättre partner än ngn som missbrukar, misshandlar, inte sköter sin ekonomi och går till prostituerade.
    Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
    För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män.
  • Äldre 18 Jun 19:58
    #60
    Womanizer skrev 2012-06-18 19:54:54 följande:
    För henne är det mot hennes natur att neka mig sex på samma sätt som det är emot min natur att inte gå till arbetet på morgonen. Allt är naturligtvis inte rimliga gränser och mår hon av någon anledning inte bra, skulle det aldrig falla mig in att ens försöka ta initiativ till sex. 

    Att det dock är en förhandlingsfråga inom vissa förhållande kan knappast ha undgått något.  
    om hon inte har lust då, säger hon det och så har ni inte sex, eller måste du "läsa av" så att du kan ta hänsyn genom att inte fråga?

    vad menar du med förhandlingsfråga?
  • Äldre 18 Jun 20:21
    #84
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:19:17 följande:
    Det skulle varit ett "?" i rubriken som tyvärr föll bort. 
    å andra sidan visar du ju i dina inlägg vad du själv anser.
  • Äldre 18 Jun 20:26
    #89
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:18:26 följande:
    Nej det är inte okej för mig personligen att bli försörj av en kvinna. Jag är trygg i min mansroll som familjens försörjare. Inte heller skulle min flickvän acceptera ombyta roller eftersom hon är trygg i sin roll som kvinna och den som tar hand om hemmet. För dem som känner att de vill leva omvänt har jag naturligtvis inga invändningar. Det är upp till alla par hur de väljer att fördela ansvaret. Jag tycker dock om att diskutera det när ämnet kommer upp. 
    hur kan man vara trygg i sig själv när man gör sig beroende av en annan person?
    vad händer med din sambo om ni delar på er och du haft hand om allt det ekonomiska?
  • Äldre 18 Jun 20:31
    #93
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:26:02 följande:
    Jag måste naturligtvis läsa av henne vilket man blir väldigt duktig på med tiden.

    Med förhandlingsfråga menar jag att det förekommer par där kvinnan nekar mannen sex av alla möjliga själ, tex att hon "inte känner för det..." vilket säkert de flesta inklusive jag kan se som en högst rimligt orsak, samtidigt som det om det sätts i system riskerar försämra förhållandet. 

    En kollega som jag hade tidigare hade pratat med sin flickvän om detta och i ett förvånansvärd nyktert tillstånd från hennes sida erkände hon att det inte handlade om att "hon inte kände för det..." utan om att hon ville bestraffa honom direkte skitsaker. Till saken hör att hon med stor sannolikhet knappast är den enda som gör så.  
    har hon lust eller ställer hon upp?

    jag tycker att "inte känna för det" är ett fullgott skäl, men visst är sex och närhet viktigt i ett förhållande, men då för att man vill och bryr sig om varandra, inte som en hushållssyssla (förlåt, men det låter så) eller som belöning...
  • Äldre 18 Jun 20:36
    #98
    Womanizer skrev 2012-06-18 19:02:08 följande:
    Det här är dock en vanligt förekommande misstag. Kvinnor från öst har även de en stark egen vilja, och de är heller inte rädda att påtala om något är fel. Skulle jag sluta ta ansvar för ekonomin, och börja festa upp alla pengar skulle hon med säkerhet låta mig få höra detta. Bara ett exempel således. 

     
    är din enda roll att dra in pengar? Obestämd
  • Äldre 18 Jun 20:38
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:00:38 följande:
    Det får du säkert, men det betyder inte att "ditt sätt" är det enda sätter att få/ge ömhet och uppskattning. Inte heller att mitt sätt är sämre en ditt eller tvärt om. Individer är olika, och de som utger sig för att vara de mest toleranta brukat i själva verket vare de minst toleranta. 
    varför gör du förresten skillnad på sex och närhet, alltså det är förkastligt att bestraffa/belöna mha sex men inte att belöna/bestraffa mha närhet?
  • Äldre 18 Jun 22:39
    Womanizer skrev 2012-06-18 21:41:53 följande:
    Nu vet jag inte om jag har skrivit att jag tycker att det är skillnad mellan sex och närhet, men defacto har du rätt i att jag tycker så. Det tror jag nog de flesta håller med om. Närhet är för mig ett så mycket större begrepp, och folk bestraffar/belönar med säkerhet med båda relativt ofta. Kommer mannen hem med en iPhone till flickvänner kan du ger dig på att han den kvällen har större chans till både sex och närhet av sin fru än om han kommer hem med en älskarinna. 
    eh... jag fattar inte vad du skriver.
    alls.
  • Äldre 18 Jun 22:41
    Womanizer skrev 2012-06-18 21:44:51 följande:
    Naturligtvis ser jag min flickvän som ett föredöme. På samma sätt som den moderna svenska kvinnan ser sin moderna svenska "jämställda" man som ett föredöme. Många tror tyvärr att de har tolkningsföreträde på vad som är absolut rätt- och fel.  
    precis som du själv tycker du har tolkningsföreträde?
  • Äldre 18 Jun 22:43
    Millicent skrev 2012-06-18 22:01:16 följande:
    Vilken konstig trådstart. Förstår inte varför du blandar ihop så många företeelser.

    Du är nöjd med din fru. Om det är för att du älskar henne som person eller för att hon är så behändig och från Ukraina går inte riktigt att utläsa tyvärr. Förhoppningsvis är hennes person och det andra i er relation viktigare än hennes kultur.

    På något sätt hamnar du i att arbetsfördelningen och tiden man lägger på utseende etc är det som gör relationen värd något.

    Du har vänner som tänker likadant. Sen gör du på något sätt om det till en sanning att svenska kvinnor därmed är sämre att vara ihop med och någon sorts förfall. Det är en märklig generalisering. 

    Alla män håller inte med dig. Även om alla män skulle hålla med dig så skulle jag säga so what! Jag skulle inte stå ut i en sån relation och jag älskar mitt jobb. Var jag tvungen att välja mellan ditt alternativ och att vara ensam skulle jag välja att vara ensam och fortsätta ta hand om mina barn själv, odla min karriär, umgås med mina vänner. Sex kan man ordna ändå. 

    Det kan finnas något mycket fint i självuppoffrande handlingar. Men det slutar vara fint om den som ägnar sig åt sån omsorg inte får tillbaka den i den valuta som den uppskattar. Om båda ger ur hjärtat det den andra behöver blir det fint. Om en ger och den andra sitter och gnuggar händerna åt det han håvar in så blir det genast mindre fint. Du bara listar allt hon gör för dig och hur bra du har det för det. Nästan klappar dig på ryggen eller slår dig för bröstet som en signal till andra män vad de borde få av kvinnor och till kvinnor vad de borde ge till män. I verkligheten handlar det om att hitta en balans så att båda ger och får och är lika nöjda och tillfreds oavsett hur fördelningen exakt ser ut. Om det här är receptet på din lycka så kul för dig TS. Låt oss hoppas att det är receptet på din frus lycka och att du är intresserad av om hon är lycklig med vad du ger henne. Och låt för guds skull andra komma på sitt eget recept.  
  • Äldre 18 Jun 22:46
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:26:23 följande:
    Jag är medveten om att jag rör upp känslor. Främst för att jag förstör folks godtrogna världsbild. 
    vad är godtroget med den?
  • Äldre 18 Jun 22:48
    Mymla skrev 2012-06-18 22:42:52 följande:
    Är lite småkär i August nu
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall