Inlägg från: Anonym (Trist trådstart) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trist trådstart)

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Kul att ni är lyckliga, men varför vill du förtrycka oss andra svenska kvinnor, som vill ha ut lite mer av livet än en man som inte super, slår oss eller går till prostituerade?

    Det funkar ju för dig att leva som du vill i Sverige, så varför är det viktiga att andra måste leva som du även om de inte vill?

    I mina ögon beskriver du ett skitliv, även om din sambo inte vet vad hon går miste om för att hon inte har några referenser. Att vara helt hjälplös inför någon annans dåliga beslut, och inte ens få välja film själv eller om det känns bra att ha gäster den kvällen. Att vara en hund som viftar på svansen på kommando, för att förtjäna sin matskål.

    Nej, varför passar du inte på att vara glad, för att du har kunnat hämta hem en fru från en kvinnoförtryckande nation, som är glad för det lilla? Istället för att fundera över varför andra kvinnor i Sverige inte behöver leva i halvskuggan från en dominant man?

  • Anonym (Trist trådstart)
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:18:26 följande:
    Nej det är inte okej för mig personligen att bli försörj av en kvinna. Jag är trygg i min mansroll som familjens försörjare. Inte heller skulle min flickvän acceptera ombyta roller eftersom hon är trygg i sin roll som kvinna och den som tar hand om hemmet. För dem som känner att de vill leva omvänt har jag naturligtvis inga invändningar. Det är upp till alla par hur de väljer att fördela ansvaret. Jag tycker dock om att diskutera det när ämnet kommer upp. 
    Jag är inte förvånad över att du är "trygg i din mansroll som familjens försörjare".

    De som tänker som du brukar vara mycket rädda för att bli lämnade, och försöker köpa lojalitet. De tror inte att de är värda att älska för sin egen skull, och det är egentligen väldigt ledsamt.
  • Anonym (Trist trådstart)
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:19:17 följande:
    Det skulle varit ett "?" i rubriken som tyvärr föll bort. 
    Det spelar ingen direkt roll om det skulle vara ett frågetecken i rubriken, eftersom det i båda fallen representerar din åsikt om en kvinna som inte ser som sin främsta uppgift att vara "sin mans visitkort".
  • Anonym (Trist trådstart)
    Womanizer skrev 2012-06-18 23:24:18 följande:
    Beror ju på hur långt bak i tiden du tittar. Undantag fanns naturligtvis hos vissa grupper men generellt jagade männen bytet under jägarsamhället för att sedan ge sig hem och försvara grottan. Kvinnorna uppfostrade barnen och sköte det andra. Under medeltiden, upplysningen, romantiken och fram tills modern tid innan urbaniseringen slet kvinnorna i hemmet, medan männen slet ute på åkrarna. Efter urbaniseringen arbetade männen då deras fysiska överlägsenhet gjorde dem mer lämpade. Kvinnorna fortsatte i hemmen. I modern tid finns jobb som är lämpade för kvinnor tex inom omsorgen då kvinnor emotionella förmåga är betydligt större än männens, medan männen har en mer utvecklar rationell förmåga. Männen är också mer riskbenägna vilket inte bara syns i trafiken utan även ger avstamp i styrelserummen och på nyckelpositioner. Utöver detta har kvinnor en bättre simultanförmåga, medan männen är bättre på att fokusera entydigt. Allt detta gör män och kvinnor generellt bra på olika saker.  

    Sedan kom den moderna feminismen som gjort allt i dess makt för att bekämpa "myten" om män och kvinnors olikheter.
    Se, där kommer det igen. Ska du inte bara erkänna att du vill förhindra "konkurrens" (som du ser det) från kvinnor, och att kvinnor ska vara så osjälvständiga att de inte kan lämna dig.

    Varför inte bara gå i terapi för din skräck att bli övergiven och vara överflödig, och sluta projicera dina problem på samhället i övrigt?
  • Anonym (Trist trådstart)
    Anonym (Submissive Wife) skrev 2012-06-18 23:28:19 följande:
    xD Jag har saknat honom under dagen, jag råkar just vara så klängig (like a puppy!) hehe. 
    Det är en helt normal reaktion för en människa som bara får tala med väggarna hela dagarna.
  • Anonym (Trist trådstart)
    Anonym (Skyll er själva.) skrev 2012-06-18 23:33:02 följande:
    allt fler män väljer att hämta sina fruar från andra länder.

    www.aftonbladet.se/wendela/article6622927.ab

    Tror ni det här blir vanligare i framtiden?

    Har själv funderat på att skaffa en flickvän från utlandet. Kvinnorna i Sverige är bortskämda, utseendefixerade, WT folk som drar på kryssningar och super sig redlöst berusade. Det är en kvinna man vill träffa, inte en gris. Stil efterlyses. Många är dåliga på att kämpa för ett förhållande. Så fort det blir problem, rymmer man ifrån problemen och väljer att vara otrogna istället. Verkar vara prio 1 när ett förhållande tar slut/problem i förhållandet. In på krogen, fixa någon snubbe och knulla.

    Ja, jag generaliserar eftersom att ni människor själva är så himla duktiga på att dra andra sorters människor över en kam.

    Någon hemmafru vill jag aldrig ha. Efterlyser dock en kvinna med stil, något som verkar vara en sällsynt vara. Dessutom, de få som har stil är utseendefixerade, dryga, tror sig för mkt, bortskämda. Hellre träffar man någon som värderar livet på ett helt annorlunda sätt än någon som fått allt serveras på ett silverfat.
    Oh noes! Så en kvinna med stil vill ha en man med stil? Vilken förbannad osis för dig!
  • Anonym (Trist trådstart)
    Mymla skrev 2012-06-18 23:39:29 följande:
    Klart de kommer inse, du behöver icke oroa dig!
    Tror dessutom mansgris är ett utdöende släkte, jag menar finns de på riktigt?  
    Nej, tyvärr är de inte utdöende, utan i överväldigande majoritet i världen. Vår lilla oas av mänskligt värde för båda könen är svårt hotad, och det är därför den här tråden och liknande ger dålig bismak.

    Redan i vår äldsta skriftliga historia (Mesopotamien) så krävde kvinnor jämställdhet och blev lika inför lagen. Men rättigheter (och demokrati) är aldrig gratis eller vunna för alltid.
  • Anonym (Trist trådstart)
    Womanizer skrev 2012-06-19 00:04:32 följande:
    På vilket sätt menar du att jag vill förhindra konkurrens? Tänkte först svara på ditt inlägg, men eftersom det återkommer inlägg som dina med påhopp utan egentlig substans får du gärna utveckla vad ju egentligen åsyftar. 
    Man får ju förutsätta att det här är någon form av fantasifull provokationstråd, eftersom du spelar lite dum för att driva din tes. Hela din tråd är ju ett enda pågående påhopp, och extremt intolerant mot de som inte delar din syn. Ditt försvar vid svaga punkter, som ekonomin, är inte heller logiskt sammanhängande.

    Men ditt psykologiska grundtillstånd är i vilket fall som helst att du känner dig hotad av en kvinna som är fri att lämna dig, och även av att de håller på att infiltrera arbetslivet och vill bli annat än sjuksköterskor.

    Det handlar som sagt var om att du inte tror på att du kan bli älskad för din egen skull, utan måste stå för ett stadigt kassaflöde för att inte bli lämnad. Om du inte står för försörjningen, på ett mystiskt och för kvinnor ouppnåbart sätt, så känner du dig inte behövd/värd att älska. Och det är helt i linje med din ångest att skriva som du gjorde i inlägget jag svarade på ovan; att kvinnor inte bör ha andra jobb än på sin höjd sjuksköterska.

    PS! Har sett en oändlig massa liknande inlägg i olika forum, på samma tema. En hade t o m hittat en "högutbildad, rik och självständig" thailändska, som ansåg att eftersom mannen har andra behov än kvinnan, så bör han få vara (ensidigt) otrogen, samtidigt som hon skötte hemmet etc på din ukrainskas manér. Emanerar denna ström från någon subversiv tankesmedja?
  • Anonym (Trist trådstart)
    Victrix skrev 2012-06-19 08:32:11 följande:
    Jag skulle absolut kunna göra alla de där grejer och mer därtill, älskar hushållssysslor som att baka bröd, laga mat, bjuda på middag osv osv. Problemet är att jag förutom att jag redan gör 90% av allt, har väldiga problem med smärta samt att jag jobbar lika mycket som min sambo och drar in mer pengar. Så om han drog in pengarna själv så skulle jag lätt kunna vara hemmafru. Då skulle jag kunna ägna mig åt skrivande den tiden jag inte städade/lagade mat osv. Hade varit ett fantastiskt liv. Tyvärr bjuds inte den möjligheten så ofta i Sverige utan man räknar med båda måste arbeta.
    Men i TS drömsamhälle, där kvinnor ska vara hemma och passa upp (eller vara sjuksköterskor), så kommer inte samhället att bekosta utbildning åt dina döttrar. Inte heller blir det något bokskrivande för dig - du vill ha en mecenat för kreativt arbete, om du tänker efter.

    Du står på axlarna av kvinnor som kämpat hårt för att ge dig lika rättigheter och möjligheter, och du spottar på dem, utan att förstå hur dyrbar den gåvan är eller hur du drar nytta av den medan den finns kvar. 
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall