• Äldre 18 Jun 20:01
    123105 visningar
    1140 svar
    1140
    123105

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Det är ju bra att det fungerar för dig TS, men till saken hör att många MÄN i Sverige idag faktiskt inte vill leva det liv du lever rakt av. De vill inte ha ensamt ansvar för försörjningen, de vill inte ha en partner som hänger upp hela sina liv på dem. De vill ge och ta precis som de flesta kvinnor (sen finns alltid rötägg i alla läger).

    Orsaken till att många kvinnor inte vill leva som din sambo är för att vi inte gillar att vara beroende. Dagens samhälle tillåter oss att klara oss själva och det är faktiskt underbart! Nu är risken nog inte så stor för din sambo, hon slipper vara beroende trots att hon är hemma eftersom hon vet att hon lätt kan klara sig själv igen om det skiter sig mellan er. Så ser det dock inte ut för alla...

    Jämställdhet är friheten att välja PRECIS som man själv vill och INTE utifrån föreställningar om hur personer av olika kön "ska" vara. Så som du beskriver din sambos tankar och ert förhållande anser jag inte att ni är jämställda, inte pga hur ni delar på saker och ting, utan pga att ni delar som ni gör pga din sambos könsnormer. Det är inte att göra ett fritt val. Vad säger att din sambo verkligen trivs, inners inne och inte lever det liv ni lever för att det är så hon är uppfostrad att det "ska" vara och därmed stenhårt biter sig fast i den bilden? Att se det som ett kap att ha en man som inte slår en är att ha så sjukt låga tankar om och krav på män.

  • Äldre 18 Jun 20:18
    #77

    "Hennes natur är att inte neka sex"???? WTF!  Ok, DET får mig att känna att ert förhållande är käpprätt åt helvete. Har det aldrig slagit dig att hon praktiserar som knulldocka för dig eftersom hon då får ett "kap" till man som inte slår henne? 

  • Äldre 18 Jun 20:20
    #81
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:18:26 följande:
    Nej det är inte okej för mig personligen att bli försörj av en kvinna. Jag är trygg i min mansroll som familjens försörjare. Inte heller skulle min flickvän acceptera ombyta roller eftersom hon är trygg i sin roll som kvinna och den som tar hand om hemmet. För dem som känner att de vill leva omvänt har jag naturligtvis inga invändningar. Det är upp till alla par hur de väljer att fördela ansvaret. Jag tycker dock om att diskutera det när ämnet kommer upp. 
    Vet du, jag är trygg i min roll som kvinna också fast att den är i princip omvänd din sambos roll. Min man är väldigt trygg i sin roll som man fast att han låter mig bestämma film allt som oftast och alltid frågar om det är ok att ta hem folk/gå iväg på aktiviteter om kvällarna. Hänsyn kallar vi det....
  • Äldre 18 Jun 20:55
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:35:46 följande:
    Så det du säger är att män (och kvinnor?) som inte vill leva enligt den svenska moderna modellen ÄR rötägg? När det kommer att inte vara beroende av någon är det tyvärr ett återkommande argument hos de som inte förstått ett smack. Min flickvän kan lämna mig i morgon och försörja sig själv fr.o.m. onsdag. Naturligtvis är vi dock beroende av varandra på så sätt att vi avlastar och hjälper varandra. Vi ser oss och familjen som en enhet där båda bidra, men med olika uppgifter utifrån det vi är bra på och trivs med. 

    Alla är beroende av andra på ett eller flera sätt. Prova själv att lämna din sambo, ditt jobb, dina vänner och din familj och se om du fortfarande lever ett lyckligt liv med ditt "oberoende". Naturligtvis kan en kvinna som arbetar lämna sin man men större förutsättningar att försörja sig, men det är knappast för att hon är "oberoende". 

    Hade vi varit oberoende av andra hade vi inte skaffat oss någon att dela livet med. 
    Goddag yxskaft. Hur läste du det jag skrev som egentligen?

    Jag skrev att jag inte vill vara beroende i meningen "beroende av en annan att försörja mig". Dvs om JAG arbetar och drar in pengar till MIG och MITT uppehälle är jag "oberoende". Jag är fortfarande beroende av mitt arbete, var står det nått annat? Däremot skulle JAG må dåligt av och INTE vilja vara beroende av att min man drar in alla pengar i hushållet! Kan du förstå skillnaden? (Jag är gift fö så jag har en make, inte en sambo)

    Jag skriver sedan att det finns rötägg i ALLA läger, inte att det skulle vara specifikt för de som inte lever på ett visst sätt. 

    Om du vill ha förståelse och en konstruktiv debatt är det en bra start att faktiskt LÄSA det du svarar på och inte hitta på betydelser eller säga till den du svarar att hen inte fattat ett smack.
  • Äldre 18 Jun 21:09
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:52:46 följande:
    Du är säkert trygg i din roll som kvinna. Du bör samtidigt vara medveten att väldigt många kvinnor inte skulle se dig som speciellt kvinnlig på samma sätt som många män inte skulle kalla mig speciellt manligt. På samma sätt som många svenska kvinnor (och män) ser mig som en mansgris, dålig man eller vad man vill kalla det ser mer säkerhet väldigt många kvinnor (och män) dig som en dålig kvinna eftersom du inte tar hand om hushållsarbetet. 

    Själv är jag inte så kategoriskt. Min uppfattning är att män och kvinnor får göra hur de vill med uppdelningen förvärvsarbete kontra hushållsarbete. Problemet är snarare att det finns alldeles för många "toleranta" kvinnor och män i Sverige som inte accepterar att folk väljer olika, eller än värre rent av ser ner på det, 
    Var läser du att jag inte sköter nått hushållsarbete?
    Vår uppdelning är den att det i princip bara är jag som lagar mat, i princip bara min man som tvättar och diskar, nästan bara jag som badar ungarna. Städningen (damsuga, torka golv och dyl) gör vi 50/50 och vi nattar ett barn var. För att ta några exempel. När vi skaffar bil blir det jag som kommer ta hand om den eftersom jag är den av oss två som kommer ha körkort, jag är den som snickrar och borrar i väggar, min man planterar blommor på balkongen ;)

    Visst, det finns dem som anser att jag inte är kvinnlig och min man inte manlig, BS enligt mig. Han har kuk och känner sig som en man, jag har fitta och känner mig som en kvinna, mer manlig eller kvinnlig kan man inte bli!

    För min del får ni välja som ni vill, det jag vänder mig emot är att DU faktiskt lägger en värdering i det du skriver.
  • Äldre 18 Jun 21:34
    Anonym skrev 2012-06-18 21:31:45 följande:
    Hmm ,en kvinnosyn som mest påminner om Islam/muslimer :O
    Va? Snacka fördom...
  • Äldre 18 Jun 21:52
    Anonym skrev 2012-06-18 21:38:41 följande:
    Tycker inte du att TS förespråkar den muslimska kvinnosynen tillvissdel ?
    Rent generellt? Nej. Känner inte en enda muslim med den kvinnosynen. Däremot har jag ju hört talas om muslimer med den synen som kommer från länder där kulturen är sådan OAVSETT religiös tillhörighet..
  • Äldre 19 Jun 18:36
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:07:25 följande:
    Fast problemet idag är ju, att kvinnor tvingas in i en roll som inte är traditionellt kvinnlig, och som passar bara ett litet fåtal. Nämligen familjeförsörjarens. Helst inom ett manligt område som sagt, och helst med en rejäl karriärutveckling. Och detta trots att många - de flesta? - kvinnor inte har någon tävlingsinstinkt, och mycket hellre skulle vilja få vara hemma och vårda sina barn, laga mat och pyssla, virka och brodera, fika och prata med andra mammor... Detta om något är väl att "tvinga in människor i en norm"..?
    Say what?
  • Äldre 19 Jun 18:58
    Womanizer skrev 2012-06-18 23:24:18 följande:
    Beror ju på hur långt bak i tiden du tittar. Undantag fanns naturligtvis hos vissa grupper men generellt jagade männen bytet under jägarsamhället för att sedan ge sig hem och försvara grottan. Kvinnorna uppfostrade barnen och sköte det andra. Under medeltiden, upplysningen, romantiken och fram tills modern tid innan urbaniseringen slet kvinnorna i hemmet, medan männen slet ute på åkrarna. Efter urbaniseringen arbetade männen då deras fysiska överlägsenhet gjorde dem mer lämpade. Kvinnorna fortsatte i hemmen. I modern tid finns jobb som är lämpade för kvinnor tex inom omsorgen då kvinnor emotionella förmåga är betydligt större än männens, medan männen har en mer utvecklar rationell förmåga. Männen är också mer riskbenägna vilket inte bara syns i trafiken utan även ger avstamp i styrelserummen och på nyckelpositioner. Utöver detta har kvinnor en bättre simultanförmåga, medan männen är bättre på att fokusera entydigt. Allt detta gör män och kvinnor generellt bra på olika saker.  

    Sedan kom den moderna feminismen som gjort allt i dess makt för att bekämpa "myten" om män och kvinnors olikheter.
    *chock* herregud så historielöst!
  • Äldre 19 Jun 19:11
    Womanizer skrev 2012-06-18 23:56:17 följande:
    Fråga:
    Då jag antar att inga par finns där parterna tjänar exakt på kronan lika mycket (och där ni inte är gifta) hur gör ni med den ekonomiska fördelningen? Sätter den som tjänar 100 kronor mer alltid in 50 kronor på sin respektives konto, eller lever ni ett ojämställt förhållande?   
    Nu är jag förvisso gift med min man och vi tjänar väldigt likt (jag har 3000:- mer än honom i månaden), men kan ju säga hur vi gjorde när vi INTE var gifta och iof hur vi fortfarande gör: Vi betalar procentuellt på våra räkningar! Dvs vi lägger ihop allt som ska betalas och delar det sen procentuellt så att den som tjänar mest betalar mest. (Säg att jag tidigare drog in 60% av gemensamma pengarna, då betalade jag också 60% av våra räkningar) På så sätt behöver ingen föra över pengar hit och dit för att få det jämt. Nu ska vi dock testa en ny version och helt enkelt slå ihop våra löner, betala alla räkningar och det som blir över delar vi 50/50 mellan oss och har på våra respektive konton (vi har inte gemensamma lönekonton av praktiska skäl). HUR vi sedan vill spendera våra pengar är upp till var och en av oss. Vi samtalar med varandra så att vi lägger ungefär samma mängd på mat, kläder till barnen och gemensam utrustning till hemmet. Vill jag spara 4000:- och min man köpa ett TV spel för 4000:- varje månad så är det dock helt upp till var och en av oss. Saker behöver inte krånglas till så mycket ;)
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall