• Womani­zer
  Äldre 18 jun 18:46
  109050 visningar
  1140 svar
  1140
  109050

  Svenska tjejer - ett socialt förfall

  Bästa Familjeliv,

  När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

  Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

  I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

  När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

  För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

  Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

  Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

  Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

  Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

  Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

  När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

  Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

  Tack för ordet. 

    
 • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 19:01
  #11

  Inget i det du beskriver är fel. MEN! Man ska aldrig, varken som man eller kvinna, känna sig tvingad till en viss roll pga av sitt kön. Det är det jämställdhet handlar om för mig. Man ska kunna vara sig själv och leva som man vill oavsett kön, utan att få kritik för att man faller utanför någon viss ram.

  Jag kan säga på en gång att den rollen som din sambo ser som helt naturlig är för mig helt galen. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att passa upp på någon hela tiden.

  I mitt förhållande med min sambo försöker vi hjälpas åt med det mesta och det trivs vi väldigt bra med. Vi har inga fasta plikter mot varandra.....förutom att respektera varandra, vara omtänksamma och lyhörda.

 • Womani­zer
  Äldre 18 jun 19:02
  #12
  Anonym (kvinna) skrev 2012-06-18 18:51:50 följande:
  Jag undrar om det inte i längden blir tråkigt att ha en nickedocka hemma? En som inte har några egna åsikter och som inte arbetar? Som bara väntar hemma på att du ska komma hem?

  I längden skulle jag ha svårt att respektera en sådan person, och om det vore min partner skulle jag tappa respekten och åtrån till denna och söka mig en person som vill leva ett självständigt liv och med intryck från omvärlden att diskutera tillsammans med.   
  Det här är dock en vanligt förekommande misstag. Kvinnor från öst har även de en stark egen vilja, och de är heller inte rädda att påtala om något är fel. Skulle jag sluta ta ansvar för ekonomin, och börja festa upp alla pengar skulle hon med säkerhet låta mig få höra detta. Bara ett exempel således. 

   
 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 19:04
  #13

  Sen undrar jag varför du anser att svenska kvinnor är ett socialt förfall??

 • Anonym (impor­t)
  Äldre 18 jun 19:04
  #14

  Det är helt sant som TS säger det är därför jag har importerat en egen fru, svenske tjejer duger bara till att kn**a med

 • Veroni­ca8204
  Äldre 18 jun 19:05
  #15

  Jag och min man delar lika på allt. Vi jobbar, tar hand om vår son, renoverar, städar, lagar mat och handlar tillsammans. Skulle inte kunna ha det på nåt annat sätt. Vissa dagar går båda i mjukisar oduschade och skitiga efter en arbetsdag på gården och vi är lika nöjda med det. Vi gör oss fina och fräscha för varann några gånger i veckan och då vi ska iväg på fest, middag eller annat evenemang. Jag gillar livet vi har för även fast jag inte alltid gör allt för min man så tar han mig aldrig för givet och han blir mångdubbelt glad när jag överraskar honom med frukost eller en myskväll på tu man hand. Nog skulle jag kunna vara hemmafru men vi skulle nog ändå dela hushållet lika:) såna är vi och såna kommer vi alltid att vara. Tråkigt om folk skulle tycka att jag är ett socialt förfall, men vi lever ett utomordentligt liv utan att han ska hålla sig till arbete och ekonomi och jag till att göra allt hemma samtidigt som jag ska vara den perfekta värdinnan med perfekta kläder och uppsatt hår. Han tycker till och med att jag är vackrare osminkad med håret i hästsvans efter en dusch än när jag är överstylad.

 • Äldre 18 jun 19:06
  #16
  Anonym (import) skrev 2012-06-18 19:04:39 följande:
  Det är helt sant som TS säger det är därför jag har importerat en egen fru, svenske tjejer duger bara till att kn**a med
  vi duger bra till allt men sen klart vi har större krav på våra män och en kvinna från ett fattigt land är bara glad att hon har någonstans att bo och får mat. synd att så många äldre tjocka män utnyttjar det.
 • Womani­zer
  Äldre 18 jun 19:06
  #17
  Eisa skrev 2012-06-18 18:54:26 följande:
  Klart det är bekvämt för dig, men tråkigt för henne som inte lär sig så mycket nytt här i livet eftersom hennes enda syfte numer är att tillfredsställa dig.
  Hennes "syfte" är att leva ett gott liv. För henne innebär ett gott liv så mycket annat än att arbete åtta timmar och dagen fem dagar i veckan. Hon kan leva ett minst sagt lika gott liv genom att jobba några timmar i hemmet och som tack få en lycklig man som visa henne ömhet och uppskattning. 
 • Äldre 18 jun 19:06
  #18
  +1

  Men om du verkligen menar att "Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer" varför har du då satt den rubrik du har?

  Klart män ska ta hand om sin del av hushållssysslorna om deras partner arbetar. Varför ska kvinnor som jobbar ta hand om allt som hör hemmet till?

  Kul för henne att hon ser sig som ditt visitkort. Själv ser jag mig som en egen person, inte någon uppasserska som lägger all min tid på att få min sambo att framstå som något han inte är. Och detsamma tycker han.

  Hur kan du se det som något negativt att hon åker bort 2 veckor för att ta hand om en sjuk släkting? Det är väl för fan självklart! Särskilt då hon kommer från ett land där av allt man har hört är inte sjukvården den bästa, och hennes andra släktingar i sitt hemland hade kanske inte möjlighet då de kanske inte kunde ta ledigt från jobbet om de har jobb. Och jobba behöver hon ju inte. Men det var väl ovant att torka sig i röven i hela 2 veckor alldeles själv, eller fick hon ta igen det när  hon kom hem?

 • Lingon­bär
  Äldre 18 jun 19:07
  #19

  Men TS. Du är ett kap i hennes ögon för att du är så mycket bättre än de ukrainska männen. Det är du för att du enligt dina egna ord inte slår henne, inte springer till prostituerade och har en ordnad ekonomi. Det är ju tydligt att den stackars kvinnan har en skev verklighetsuppfattning om vad man kan förvänta sig i en kärleksrelation.

  Sen har hon sin syn på manlighet. Den har hon full rätt att ha och den delas av vissa kvinnor och delas inte av andra kvinnor. Jag kan köpa det där med initiativförmåga men att ta hem sina kompisar när andan faller på utan att diskutera med sin partner eller bestämma film är inte manliga beslut enligt MINA preferenser. Det skulle tvärtom få just mig avtänd.

  Men det är ju jättebra att du har träffat någon som du tycker om och som tycker om dig. 

 • Äldre 18 jun 19:08
  #20

  Vad mysigt ni verkar ha det Grattis! 


Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.