• Webbredaktör

    Mitt barn sa en så kul sak!

    Alla har vi upplevelser att dela med oss av när det gäller vad dem små liven sagt eller gjort,  som gett oss många skratt.

    Nu gör vi en bok.

    Dela med av era upplevelser av vad era barn sagt eller gjort. Dela med er här i tråden! Vi kommer sedan samla utvalda bidrag och ge ut i bokform. Det här är en dröm vi på Familjeliv har haft länge och i samarbete med Toyota blir det nu möjligt.

    Så passa på att dela med dig och var med och skapa boken "Det roligaste mitt barn har sagt eller gjort". Vill du vara anonym i boken? I så fall skriv det i ditt inlägg!


  • Svar på tråden Mitt barn sa en så kul sak!
  • shakei

    Min son, då 3, 5 år sitter lungt på golvet i vardagsrummet och bygger med lego, medan jag pysslar med annat.

    Plötsligt drar han ett snabbt andetag, han tittar upp och får något desperat i blicken.

    Sen reser han sig upp och rusar ut i köket, sliter upp dörren till frysen och skriker:

    "MAMMA, VAR ÄR MOOOTGIFTET" 

     

  • TaSe

    Barnen ska få ett syskon och vi delger den glada nyheten:

    -Vet ni pojkar, till våren då ska ni få ett syskon! En lillebror eller en lillasyster!

    -Jag vill inte ha en lillebror eller en lillasyster till våren!! Jag vill ha en cykel!!

    /Mathias 5 år gammal.

  • deardeer

    Min bror var runt fyra år och åkte för att köpa lördagsgodis med vår farfars syster. Min bror passade på att ösa i extra mycket godis i påsen nu när det inte var mamma eller pappa som var med.

    Hon: Men Love, det där är ju alldeles för mycket godis.

    Love svarar: Herregud det är ju lördag för HEV-LETE

    -
    En annan gång åkte han och mamma buss tillsammans. Under denna tid höll han på att lära sig färgerna. Min bror hittade de sista två lediga sätena medan mamma betalade. När hon kom fram till min bror frågade hon på skoj om hon fick sitta bredvid honom. Han bredde ut sig över sätena och pekade på en riktigt mörk kille, och skrek till mamma: Nej du får sitta bredvid den där GRÖNA killen. 

  • Sephrenia89

    Särbons son på 6 år hade bråkat hela morgonen över att de har regel om att saker som ska vara hemma stannar hemma (gäller inte DS och PSP till bil resan), jag skulle till Stockholm på dop och packade ned kläder och extra skor.. Han tittar ned i min väska och utbrister högst upprört.. "VARFÖR får Malin ta med sina klackskor om jag inte får ta med Ödlis? (gummi ödla).. Pappa, VAD tänker du göra åt detta??"

  • Nio

    När min bror var liten så åkte han och mamma över en bro över Göta Kanal och min bror säger
    Mamma, finns det krockojuler här? (krokodiler menade han)

  • MammaTillV

    Mina barn är fortfarande så små så dom har inte hunnit med att säga så mkt roligt än men jag vet vad mamma har berättat att jag själv sa när jag var barn...

    När jag var ca 2-3 år och vaknade på morgonen och kom upp så hade det snöat ute, jag kom inte ihåg snö från året innan och det var mkt snö, helt vitt på backen. Och så har jag en storebrbor, Emanuel som då var 6,5 år och han brukade göra många hyss. Så när jag såg snön så utbrast jag: Titta manne gjort!! Mamma försökte förklara att det inte var han men jag trodde inte alls på det och sprang till Emanuel och sa: Manne, vad du gjort?!! med arg röst.

    En anna gång när mamma hade hämtat mig och mina syskon från dagis så hade vi bakat pepparkakor på dagis och dom hade blivit väldigt brända, helt svarta.
    På väg hem då såg vi en riktigt riktigt mörkhyad man, då vänder jag mig till mamma och säger; Mamma, kan man inte äta såna?

    Jag har skrivit ner saker mitt barn har sagt också, ska kolla imorgon om jag hittar något roligt där

  • Vilda Tiger

    Jag sa till min dotter som vid tillfället var knappt tre år:
    "Kanjag få en morsdags-puss av dig?" och så trutar jag med munnen. Hon tittar lite skeptiskt på mig, tar ett steg fram och pussar mig ovanför överläppen och säger sen:
    "Så, en mustasch-puss..." :D :D

  • TaSe

    Sonen har träffat en ny vän, en kille från somalia.
    - Mamma, hur kommer det sig att Tec kan vara mörkrädd, han som är så mörk själv??

  • Lavish

    Haha min unge pratar inte än men när jag stod på en bensinmack och köade till toan var en pappa och hans dotter (2-3 år) därinne.

    "Jaha ska det bli kul att träffa mamma när vi kommer fram`?"
    "Mamma är i hålet"
    "Va, vaddå för hål?"
    "Hålet där bajset kommer ut".

    Pappan såg lite stressad ut när dom kom ut och han insåg att jag stått därutanför...

  • LitenD

    Min pappa dog när jag var i tonåren, och min son brukar få följa med till gravstenen för att sätta blommor eller tända ljus. Jag har förklarat att morfar är död och att han ligger på kyrkogården. En dag när sonen är runt två år möter vi en gammal man i grinden till kyrkogården. Sonen utbrister glatt:
    "Hej morfar", överlycklig att han äntligen var hemma... 

Svar på tråden Mitt barn sa en så kul sak!