• ONI
  Äldre 22 jan 23:02
  4476 visningar
  2 svar
  2
  4476

  Resa till Vietnam medd barn!

  Nu till kommande jul/nyår så har vi planer på att åka till Vietnam. En av de funderingar som vi har är om detta är möjligt med tanke på de eventuella vaccinationer som måste göras likväl som de smittsamma sjukdomar som finns vdi resmålet (Saigon & Nha Trang).

  När resan planeras att genomföras, så är vår dotter ett år och elva månader och barn nummer två cirka fyra månader (min flicka är gravid - i skrivande stund - vilket innebär att under den planerade resan är nästa barn cirka 4 månader).

  Vad har ni för erfarenhet av resor till Vietnam med barn? Hur har ni löst vaccinationsfrågan för barnen och övriga åtgärder för att förhindra de olika sjukdomar (mässlingen, hepatit A, influensa mm mm) som finns i sydostasien (Vietnam)? Hur gamla var era barn under er resa?

  Vänligen ni som har erfarenhet, dela gärna med er.

  /MVH ONI

 • Svar på tråden Resa till Vietnam medd barn!
 • ONI
  Äldre 30 jan 00:37
  #1

  Även ni som har erfarenhet av resor till Thailand (eller övriga sydostasien) med barn, må gärna dela med sig av sina erfarenheter.

  /ONI

 • Äldre 1 feb 12:24
  #2

  Jag har gjort många resor till Sydostasien. Två gånger till Vietnam, utan barn. Nu senast i december åkte vi till Thailand där vi firade vårt barns ettårsdag.

  Stora städer som Bangkok och Saigon är ju inte direkt att rekommendera för barnfamiljer. Mycket beroende på dålig luft, tung trafik och många gånger en avsaknad av trottoarer, rulltrappor och hissar vilket gör det ganska tungt att komma fram med en barnvagn. I Saigon är gatorna fyllda av moppar, som visserligen kör ganska sakta, men det finns knappt några övergångsställen, så att komma över en gata kan vara lite läskigt även utan barnvagn.

  Vår lilla fick Havrix och stelkramp innan vi åkte till Thailand. Inga problem.

  I Vietnam är det större risk, jämfört med Thailand, att råka ut för matförgiftning. Kokt ris brukar vara populärt och riskfritt. Rekommenderar att ni packar väskan full med svenskt vällingpulver.

  Värmen kan vara ett problem för små barn i denna region, men ni väljer den bästa perioden för er resa. Nha Trang kommer säkerligen att visa sig från sin bästa sida med temperaturer som påminner om varm svensk sommar.

  Människorna i dessa länder älskar verkligen barn. Vilket man självklart uppskattar. Bli inte förvånad om kyparen på en restaurang vill ta upp den lilla och hålla henne så ni får äta ifred.

Svar på tråden Resa till Vietnam medd barn!
Logga in
Bli medlem