Bra initiativ! Jag är väldigt road av matlagning och helst då de mer hälsosamma varianterna av recept.
Detta ska vi äta i kväll:
Vitlökskyckling 4 port
500 g kycklingfilé
1 msk margarin
8 klyftor vitlök
0,5 dl matlagningsvin
3 msk olivolja
2 tsk socker (jag utesluter socker)
1 st citron i skivor
1 st chilipeppar, hackad
3 kvistar färsk timjan (burk går också bra)
salt & peppar
Dela kycklingen en gång på längden. Stek filéerna i margarin så de får färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Pressa hälften av vitlöksklyftorna. Blanda pressad vitlök, hela vitlöksklyftor, matlagningsvin, olivolja, socker, citronskivor, chilipeppar, timjan och salt i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Marinera kycklingen i två timmar, vänd då och då på kycklingbitarna. Stek kycklingen i 225 grader i ca 10 min tills de är genomstekta. Servera med fullkornsris.