Forum Barns utveckling - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nån mer med barn som inte vill stå på benen?

  Mån 23 jan 2006 12:04 Läst 4227 gånger Totalt 26 svar
  Visar endast inlägg av Amorella - Visa alla inlägg
 • Amorel­la
  Återställ
  Mån 23 jan 2006 12:04 #1

  Menar BVC att hon borde ställa sig upp själv redan vid 9 månaders ålder eller menar de att ni ska öva hennes ben genom att ställa henne upp? Vårt BVC har aldrig sagt något sådant. I och för sig gillar vår tjej att stå upp i korta perioder om vi håller henne, men det är ju inget vi tänker på att göra varje dag. Och precis som du skriver - det handlar förmodligen mest om att inte vilja stå. Jag tycker nog inte du ska oroa dig.

 • Amorel­la
  Återställ
  Mån 23 jan 2006 12:16 #7

  annie80:
  Min tjej är 9 ½ månad. Hon äter mest från flaska eller bröst; ibland frukt och gröt. Hon avskyr vanlig mat, i så fall ska det vara puré (hon har dock 6 tänder). Hon började åla för en månad sedan och har precis börjat krypa ett par steg. Hon kan definitivt inte stå själv och naturligtvis inte heller gå. Hon lärde sig sitta utan stöd när hon var nästan 7 månader. Satt stadigt först när hon var 8 månader. Hon kan säga ma-ma och ba-ba, men fattar inte vad det betyder (vi är jättestolta!) o.s.v. Och hon är helt normal! Vi har inte fått minsta kommentar från BVC på något av detta. Jag har också sett i böcker och tidningar att hennes utveckling följer det normala. Så var inte orolig! Det finns verkligen ingen anledning.

 • Amorel­la
  Återställ
  Mån 23 jan 2006 15:48 #12

  Det är ju bara för att det bara är de med tidiga barn som ger sig till känna på FL när det är trådar typ "När gjorde ditt barn XXX?". T.ex. att krypa - enligt en artikel i senaste numret av "vi föräldrar" är det lika normalt med barn som kryper vid 5 månaders ålder som vid 13 månaders ålder. Men om du kollar i en tråd här "När kröp ditt barn?!" så kryper alla barn vid 5-6 månaders ålder.

  Tycker hur som helst att det är jättesynd att du inte får stöd på BVC! Läste förresten oxå en artikel nyligen där en forskare menade att man inte alls ska "träna" barnen i att sitta och stå o.s.v. innan de själva tar initiativ till det. Uppenbart har folk olika åsikter om det, men det kan kanske kännas bra att veta att det finns folk som menar att den dagen deras små kroppar är redo att stå upp så ställer de sig upp själva.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll