Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp - snart ska jag vara föräldraledig själv!

  Tis 17 jul 2012 13:11 Läst 1407 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av LindaMattias - Visa alla inlägg
 • Tis 17 jul 2012 13:11 #3

  Hej

  Grattis till barnen!

  Vi har tvillingpojkar som är snart två.Vi hade inte de problemen som ni har, men jag kände ändå lite stress inför att vara hemma med båda själv. Vi hade, och har fortfarande mycket bestämda rutiner gällande mat och sovning. Jag dubbelammade mina och det tror jag underlättade mycket. Om detta inte fungerar för dig så kanske du kan ge den ena flaska så att du kan mata dem samtidigt med en liggandes hos dig och en bredvid dig? Jag hade nog inte pallat att den ena skrek medan den andra fick mat. Eftersom jag ville att de skulle sova och äta samtidigt så bestämde jag dessa tider, och de vande sig snabbt. Givetvis kunde de ha ätardagar, och då åt de ju betydligt oftare =) Om den ena vaknade så väckte jag den andra så att de skulle somna samtidigt sedan. Detta har fungerat jättebra för oss.

  Kanske kan hörselkåpor fungera lite mot skriken. De dämpar ju ljuden lite. Men man hör ju. Ja, barnskrik kan verkligen vara tortyr. Man känner sig maktlös och vill ju hjälpa, samtidigt som man kan bli arg för att man känner sig otillräcklig.

  Försök att inte ha dåligt samvete för att det nöjda barnet sitter i babysittern. Barn har ju olika behov. Ett alternativ om du vill ge honom kroppskontakt kan kanske vara att lägga honom bredvid dig i soffan om du sitter där och håller det andra barnet. Bärsele kanske kan funka?      

  Lycka till med de små!   
   
      

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll