• Grande Rock

    Hur förklara att jag redan vill byta jobb efter 6 månader????

    Anonym (rådvill) skrev 2012-07-13 15:44:42 följande:
    Nu är jag för öppen. Hoppas ingen kan identifiera mig.

    Jag kan helt enkelt inte sitta och säga att vår VD ljuger för allt och alla och att jag inte riktigt känner mig trygg på detta företaget. Jag har dessutom en viktigt nyckelfunktion och blir förd bakom ljuset hela tiden. De hade en konsult här på min funktion innan jag började. När konsultfirman efter 6 månader märkte hur det var här ville de inte ta detta ansvaret utan sade upp konsultavtalet.

    Nu har vi en annan konsult som varit här lika länge som jag. Nu när denna har märkt hur det är är (hon blir förd bakom ljuset och får inte den information hon behöver för att kunna utföra sitt jobb) så har även detta konsultbolag sagt upp arbetet.

    Det är svårt att förklara hur det är här, men det är ett litet entreprenördrivet företag med 15 anställda där man struntar fullkomligt i att följa lagar och regler. Går inte att jämföra med ett stort och etablerat företag.

    Men sanningen är också att det är mitt drömjobb och att jag vill till ett stort och etablerat företag.

    Man ska hålla sig så nära sanningen om man ljuger. Men det går helt enkelt inte att sitta och säga att jag vill byta jobb för att VD ljuder och jag blir förd bakom ljuset.

    Precis som någon skrev ska man akta sig för att smutskasta arbetsgivaren.                
    Men vad är det du inte fattar? om du skall förklara för din nya arbetsgivare varför du vill byta jobb skall du väl inte prata om att ditt gamla jobb, du skall prata om att jobbet du sökt är lite av ett drömjobb för dig. Det enda man skall nämna om tidigare och nuvarande jobb är vilka funktioner man haft.
  • Grande Rock
    Anonym (pom tideli pom) skrev 2012-07-13 18:26:34 följande:
    Så om TS får frågan på intervjun så ska hon säga att det här ska vi inte prata om?
    Är du full eller? Anledningen till att hon vill byta jobb ligger i det nya jobbet, inte i det gamla?
  • Grande Rock
    Anonym (rådvill) skrev 2012-07-13 20:56:08 följande:
    Du har helt rätt. Dock ska man vara - medveten - om att frågan varför man vill lämna sitt nuvarande Alltid arbete kommer. 99 gånger av 100. Hade jag också frågat om ni hade sökt jobb där jag jobbar. Man går ju TILL något inte FRÅN något. Klart arbetsgivaren vill veta när det bara har gått 6 månader. Ju längre man har varit ju lättare är det att förklara. På min nuvarande arbetsplats tackade de faktiskt nej till en kille som hade haft 10 olika jobb på 10 år. Det är inte fel att ha haft ett flertal olika arbeten bara man inte har varit för kort tid på varje arbete - vilket är min ömma punkt. Företaget är ett av Sveriges största och alla här vet vilket om jag hade sagt namnet. Självklart ska man fokusera på det arbete man söker och varför man vill ha det, men man kan ju inte bara svara att "det ska vi inte prata om" om frågan kommer. Senast häromdagen läste jag andras CV. Jag ser ändå att det inte är ovanligt att folk byter jobb relativt ofta, om än inte lika ofta som jag. Om någon av er har anställt folk / haft anställningsintervjuer - hur skulle ni reagerat på mina jobbyten och förklaringar?
    I det här specifika fallet svarar du givetvis att du vill byta jobb för att det du sökt är ett drömjobb för dig och att du skulle förbannat dig själv och du inte ens försökte, det är skäl nog att byta jobb. Sen håller jag absolut med om att det inte ser bra ut att ha bytt för ofta.
Svar på tråden Hur förklara att jag redan vill byta jobb efter 6 månader????