• LillGris

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Förstår inte hur vissa resonerar här.

    Om man har sexuella fantasier med våldsinslag ska dessa stanna vid just fantasier tills man a) är säker på att man vill genomföra dessa, b) litar på den man ska genomföra dem med och c) har ett stoppord som gäller no matter what.

    Om jag berättar för min sambo om en fantasi är det INTE samma sak som att jag ger honom klartecken att utföra dessa utan mitt medgivande. Jag t ex har fantasier om gruppsex. Men jag VET att jag skulle känna mig tafatt och osäker i en sådan situation på riktigt så de får stanna vid fantasier. Skulle jag komma hem och min sambo satt där med massa folk och bara "här ska gruppgökas!" utan föregående diskussion skulle jag be honom fara och flyga.

    Det ts kille gjort är för fan vidrigt. Man verkställer inte en våldtäktsfantasi utan MÅNGA LÅNGA diskussioner, då minsta snedsteg kan göra leken till allvar. Ts kille våldtog henne, och våldtäktsmän ska anmälas. Skrämmande hur många som tycker att ts får skylla sig själv. Som att det var offrets fel.

  • LillGris
    Anonym skrev 2012-07-13 22:17:05 följande:
    Vad är det för idiotiska argument? Svärmor säger nog inte att hon vill bli mördad och säger hon trots allt det så lär svärsonen inte ta henne på allvar.

    Hade han gjort det rakt upp och ned så hade det varit solklart. Nu har hon sagt att det är hennes fantasi och då blir det helt plötsligt inte svartvitt när det gäller huruvida det var ett missförstånd eller ej. Rapeplay verkar ju inte heller extremt ovanligt och därför kanske det inte heller framstår som absurt för honom när hon berättar det.

    Hade hon sagt att hennes fantasi var att bli uppsprättad med en kniv hade det hamnat så lång in i det orimliga området att det förmodligen inte hänt och hade det hänt hade det också varit ett solklart fall.



    Det är helt orimligt att "uppfylla" en våldtäktsfantasi utan föregående diskussion.

    Ts har inte sagt att hon vill bli våldtagen, utan att hon fantiserar om det. Milsvidd skillnad. Rapegames är minutiöst planerade och har stoppord. Ts hade inget stoppord. Det enda hon kunde göra var att värja sig och skrika nej, vilket hon gjorde. Och han lyssnade inte utan fortsatte. ENDA gången det är okej att fortsätta trots att tjejen skriker nej är när det är UPPGJORT och hon har ett annat sätt att säga nej på. Hon fick aldrig den chansen. HAN bestämde att hon skulle vara med om detta, HAN lyssnade inte när hans flickvän sade nej. Det går för fan inte att bortförklara med att han missförstod, eller att hon ville. Våldsamma sexlekar är ett big NO NO om man inte är 100 på att båda är med på det.
  • LillGris
    Anonym skrev 2012-07-14 16:35:40 följande:
    Men varför fantiserar man om våldtäkt?? Jag fattar INTE varför man gör det! Man borde gå till nån psykolog och analysera sig själv i stället för att berätta om sin (sjuka) fantasi för en karl.



    Det är varken sjukt eller särskilt ovanligt.
  • LillGris
    Mörksuggan skrev 2012-07-14 18:53:52 följande:
    Men hon har ju aldrig önskat sig en våldtäkt...



    Exakt och det verkar vara jävligt svårt att förstå
  • LillGris

    Att tvinga sig in i en tjej som skriker och försöker putta bort är våldtäkt i alla lägen utom ett - om det är ett rapeplay som båda är med på.

    Det är liksom så enkelt.

    Absurt att ts råds att prata med honom, och att inte anmäla. Om samma sak hade hänt fast ute på gatan, atr någon hade överfallit henne och fortsatt trots att hon skrek och värjde sig hade väl samtliga varit överens om att det var en våldtäkt och att det bör anmälas. Eller? ENDA skillnaden är att detta skedde i hemmet och av en person som hon litade på. Det är förfan inte en förmildrande omständighet, det är sju resor värre!

  • LillGris
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-14 20:25:27 följande:
    Nej, det är inte riktigt den enda skillnaden. Det finns också en skillnad i att hon sagt till honom att hon fantiserade om det och han missförstod antingen av misstag eller med vilje. Killen har handlat fel, det är (nästan) alla överens om. Men som jag skrev i mitt ursprungliga inlägg så löser en omedelbar inte nödvändigtvis något alls. Givetvis så ska TS göra det om hon verkligen känner att hon vill och måste men det är inte så självklart som du vill få det till.



    Fast jag tycker faktiskt inte att det har med saken att göra vad hon har fantiserat om. För mig är det precis så självklart.

    Men jag inser också att jag är färgad av att ha varit med om liknande saker i ett tidigare förhållande och ser antagligen inte nyanserna. Jag blir bara så illa berörd av att man inte kan se det för vad det är - en våldtäkt. Givetvis är det upp till ts att anmäla eller ej, men jag tycker det är konstigt att avråda från det. Han HAR ändå begått ett brott.
  • LillGris
    Naniismamma skrev 2012-07-14 20:40:34 följande:
    Jag har också den fantasin och jag har berättat den för min kille, och jag vill inte att han säger *älskling om 10 minuter kommer jag in och våldtar dig så du är beredd* för då är de ingen våldtäkt enligt mig då ligger jag där o är förberedd o bara blir fasthållen å stönar ändå???? har man en sån våldtäktsfantasi så brukar dom flesta föreställa sig en verklig våldtäkt där man gör motstånd o killen gör tillbaka.

    sen när man berättar en sådan fantasi för killen borde man vara mer specifik *jag vill ha ett kodord som betyder sluta och vi bestämmer det nu så att vi vet det när det väl skulle hända*

    för i en våldtäkt skriker man alltid sluta osv osv och killen kan tro att det ingår i ens fantasi eftersom det är så en våldtäkt genomförs oftast.

    har jag berättat en fantasi o bara sagt *min fantasi är att bli våldtagen* o killen kommer senare på kvällen när jag sover o våldtar mig, och jag ångrar det osv så skulle jag aldrig anmäla honom.

    för att han ville uppfylla min fantasi för att han älskar mig och ville ge mig de jag sagt att jag velat uppleva.

    du kanske borde sitta ner och prata allvar med honom o samt komma överens om ifall något sådant här ska hända utan att du vet om det i förväg så kanske ni ska komma på ett kodord, som typ *annanas* haha nä men något.. för han ville ge dig din fantasi o då blir han anmäld för det för att du inte varit specifik nog i vad du vill ha för upplevelse med våldtäkten.



    Hon har fortfarande aldrig sagt att hon vill leka rapegames?! Det är ju DET man ska vara överens och pratat igenom och ja, ha stoppord. Så att om din kille väcker sig med en "våldtäkt" och du inte är på humör kan du stoppa honom. Ts har inte ens hintat om att hon vill omsätta fantasin i verklighet.
  • LillGris
    elitae skrev 2012-07-14 20:49:07 följande:
    Nej för att fantisera om att bli våldtagen är ju så mycket normalare.... Nu kanske hon inte fantiserar om något så fruktansvärt längre i alla fall, grattis till henne.



    Vilken otroligt korkad och elak kommentar. Usch.
  • LillGris
    Anonym skrev 2012-07-14 20:52:46 följande:
    Ni har inte förstått det här med nyanser va? Vi vet inte hur det sas, sådant spelar också roll.

    ...Men det är BARA en fantasi.

    vs

    ... men det är bara en fantasi... *leende*

    bara som ett exempel. Sådana saker spelar stor roll för hur man uppfattar det. Tonfall, kroppsspråk, situation etc.



    Ja. Men eftersom de inte hade ett stoppord är ett nej ett nej, det är INTE ok att fortsätta när tjejen skriker och värjer sig när det är hennes ända sätt att visa att hon inte vill. Hade de haft ett stoppord vore det en helt annan sak. Men det hade de inte. Hon kunde bara säga stopp på ett sätt och det lyssnade han inte på.
  • LillGris
    Kattdamen skrev 2012-07-15 15:41:25 följande:
    Ja, det är lite konstigt att han lade sig och sov efter att ha våldagit sin flickvän. Antagligen bryr han sig inte speciellt inte mycket om henne och anser att han ska få göra som han vill.

    Nej, i det här fallet är det inte grått. Han våldtog henne, hon ville inte att han skulle göra detta, hade inte gett honom någon tillåtelse till det och försökte få honom att sluta under tiden.

Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?