• Äldre 13 Jul 21:06
    60810 visningar
    921 svar
    921
    60810

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Anonym (ts) skrev 2012-07-13 18:18:11 följande:
    Jag och min sambo brukar ligga och prata fantasier. En av mina är att bli våldtagen (vilket jag tror ganska många andra också fantiserar om). Jag sa att "det självklart bara är en fantasi". Denna fantasi känner han till.
    I natt vaknade jag av att han höll fast mig och tvingade sig på mig. Jag skrek och försökte ta mig loss medan han pressade sig in.. Vill inte gå in på mer detaljer..
    Efter la han sig bara och sov.. Jag visste inte vad jag skulle göra.. Låste in mig på toan och satt där tills han bankade på och ville in på morgonen..
    Då flinade han lite emot mig och frågade hur jag mådde, jag bröt ihop och frågade vad fan tror du.. Då sa han nåt i stil med "men oj, jag ville ju bara att du skulle få din fantasi"..

    Jag mår illa.. Han kommer hem från jobbet snart och jag vill inte se honom.. Kan jag anmäla honom för det här? Han tycker att det bara var "en lek".. 
    JA det kan du faktiskt. Du gav ALDRIG ditt medgivande till att han skulle sätta din fantasi i verket. Så han har gjort sig skyldig till en våldtäkt.

    Det finns många kvinnor som håller på med rapegames och dessa rapegames är planerade minutiöst och har med stoppord så att leken kan brytas när som helst av de inblandade. Ja även dem som skall "hålla vakt" och "den som skall LEKA våldtäktsman".

    Det din kille gjorde var att strunta i att lyssna på dig, och valde att våldta dig och sedan skylla ifrån sig på att du "hade fantiserat om det" Men valde att ignorera den faktumet att  och "det var ENDAST fantasi".
    Så han har verkligen våldtagit dig och HANS ord kommer aldrig att hålla i en rättegång.

    Din kille verkar ju för fan inte kunna skilja på verklighet och fantasi. Så nej han uppfyllde inte din fantasi om man skall gå på den informationen du ger. Hade jag varit i dina kläder så hade jag bums anmält och sedan så hade jag gjort slut. För vägra killen att lyssna på mig när man tydligt säger "men detta är BARA en FANTASI" så har han förverkat sin rätt att vara min kärlekspartner.
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 13 Jul 22:28
    Emmich skrev 2012-07-13 22:05:29 följande:
    Det är svårt det här 

    Du ville testa och han gav dig det men sen skriker du och får panik .. men så är det "med våldtagen"  
    Det här är jättesvårt man måste prata innan man gör denna sexleken vad som ska hända och sånt 

     
    Vad i TS står det att TS ville "testa"..

    TS självt skriver utryckligen:
    Anonym (ts) skrev 2012-07-13 18:18:11 följande:
    Jag och min sambo brukar ligga och prata fantasier. En av mina är att bli våldtagen (vilket jag tror ganska många andra också fantiserar om). Jag sa att "det självklart bara är en fantasi". Denna fantasi känner han till.
    I natt vaknade jag av att han höll fast mig och tvingade sig på mig.
    (Slut citat)

    Hur får du "självklart är det en fantasi" till att TS ville "testa"?

    Kan du vara vänlig och citera i texten där TS säger att hon ville testa.
    Jag hittar det inte fast jag läst det flera gånger.
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 13 Jul 22:36
    Aaliyah skrev 2012-07-13 21:23:39 följande:
    Jag pratar om bevisfrågor här, inte om vad som faktiskt har hänt, dvs. att det kan vara svårt att bevisa att ts pojkvän förstod att hon inte ville i och med att de talat om att ts hade en fantasi om att bli våldtagen. Men jag tyckr absolut ts ska anmäla så får man se var det hamnar.
    Hur tydlig måste man vara enligt DIG?

    Utdrag av TS första två meningar från TS:

    "Jag och min sambo brukar ligga och prata fantasier. En av mina är att bli våldtagen (vilket jag tror ganska många andra också fantiserar om). Jag sa att "det självklart bara är en fantasi"."

    Så berätta nu hur tydlig måste man var enligt dig?
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 01:18
    Aaliyah skrev 2012-07-14 00:46:27 följande:
    Enanonymus: åklagaren måste i rätten kunna visa bortom rimligt tvivel att det finns uppsåt hos den misstänkte.  I detta ingår enkelt uttryckt att bevisa att sambon fattade att ts inte ville. Det är nog svårt vad det gäller våldtäkter i nära relationer, och det här blir nog ännu svårare eftersom det är ganska enkelt för den åtalade att påstå att 1) han inte hört att ts har sagt att det bara var en fantasi och 2) att han uppfattade att ts protester inte var en del av "leken". Jag tror på ts och jag tycker verkligen hon ska anmäla men man ska inte ha jättestora förhoppningar om att anmälan kommer att leda någonstans. Men det betyder inte på något sätt att det är ok att bete sig som sambon har gjort.
    Du har inte hängt med i utvecklingen kring våldtäkts mål? Det är inte riktigt så enkelt i dag som det var förr att "fria sig själv". Som du vill göra gällande. Jag vet mycket väl hur en våltäktsmål går till faktiskt. Det finns något som kallas för lösryckt dumt "omvänd bevisbörda".

    1) han inte hört att ts har sagt att det bara var en fantasi

    Även advokaten måste bevisa bortom rimligt tvivel att hans/hennes klient inte har hört.
    Detta är för att verkligen säkerställa om Målsägande far med sanningen eller inte.
    Detta är även för att Åtalad skall kunna bevisa själv i rätten bortom all rimlig tvivel att h*n är oskyldig.
    Så det räcker knappast i dagsläget att komma med att påstå "jag hörde inte att... <fyll i valfri text här">, så läggs åtalet ned.

    2) att han uppfattade att ts protester inte var en del av "leken".

    Det var FÖRR. 
    Det har skett en del ändringar. 
    I dagsläget så skall den åtalade kunna bevisa att Målsägande har givit sitt medgivande för att bevisa sin oskuld.
    Det har kommit i kapp i juridikens korridorer att det finns inga fastställda ramar för HUR ett offer skall reagera under pågående våldtäkt. Vilket tydligen har missats av dig.
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 12:54
    ftp skrev 2012-07-14 10:55:54 följande:
    Nu har jag inga siffror framför mig men bdsm sfären är stor där man leker just med hårdare lekar och lever ut sina grövsta fantasier, smärta och tårar involverat, inget onormalt med det även om det kan vara svårt att förstå för folk som utövar endast vanilj sex.

    Jag har empati, för båda parter.
    Inom BDSM sfären så går man igenom lekarna och gränserna innan man börjar leka. Man kör med AKTIV RAK kommunikation före, under, och efter lekarna. Oavsett om det är rapplay eller vanlig bondage.

    Detta har INGET med BDSM att göra. Man tar sig inte rättigheter inom BDSM-sfären på det sättet som TS kille gjorde utan att få tillåtelse. TS gav ALDRIG tillåtelse.

    I TS fall i den tråden. Så hade hon tydligt sagt att "men det är BARA en fantasi". Killen väljer ändå att våldta TS. För ja det är en våldtäkt som skedde.
    Han väljer UTAN att föra en aktiv kommunikation med TS att "förverkliga hennes fantasi" fast TS hade sagt i från "men detta är BARA en fantasi" och hade på detta sätt sagt i från att hon ville ha det som en fantasi. Så nej det finns inget att empatera med killen i detta fall. Han är en skitstövel som inte klara  av att fatta vad gränser går och vägrar att förhöra sig INNAN om hon vill utleva fantasin och inte tänker på hennes (emotionella) säkerhet. 
    Utan han väljer bara kallt att trycka in den och förfölja våldtäkten UTAN att ta hänsyn till att hon skriker sluta stoppa och gråter, och sedan efteråt vara kallsinnigt och säga "men jag bara förverkligade din fantasi".

    Så vad fan finns det för anledning att ha empati med killen? Som struntar i att kommunicera, och har allvarliga problem med att fatta att "men det är bara en fantasi" är aldrig samma sak "älskling våldta mig om två tre dagar".. Drömmer
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 13:00
    Jojile skrev 2012-07-14 12:24:26 följande:
    Fy fan, jag blir rent av ledsen när jag läser inläggen i den här tråden. Som vanligt fokuseras det på hur mannen uppfattat det, men tänk på Ts. Hon upplevde en riktig våldtäkt. Hon var den som skrek och bad honom sluta. Det är slitsamma om mannen "missförstod", han har våldtagit sin flickvän, punkt.

    Jag hade köpt det om han hade stannat upp på en gång och kollat om Ts var med på det, om hon verkligen spelade med eller om hon skrek på allvar. Inte bara kört på och sen somnat. Herregud, min kille mådde dåligt som fan när han gick bakom en tjej på kvällen och hon blev rädd!

    Det är inte ett sunt beteende att genomföra race-games utan att veta till 200% att båda vill, och det är verkligen inte ett sunt beteende att rycka på axlarna efteråt när man förstått att det var allvar för den ena partnern!
    Jag håller med.

    När jag läste den tråden så blev jag själv förbannad.

    Nu har ju jag aldrig deltagit i rapegames. Dock har jag träffat killar och tjejer som utövar rapegames och det kan jag säga rent ut. Det är extremt mycket planering innan man utför leken. Och i dessa lekar så har ALLA inblandade olika stoppord med. En tjej berättade att hon som "offer" i leken hade tre olika stopp ord.
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 13:39
    ftp skrev 2012-07-14 13:00:44 följande:
    har jag skrivit nånstans att detta var bdsm?
    Jag nämnde bdsm i samband med att nån påstod att man inte kan behålla stånd när ens partner lider eller gråter.
     
    Du har givetvis rätt, om bdsm lekar ska följa dom skrivna och oskrivna regler så  är kommunikation och eventuell planering a och o.
     
    Jag gav min sida av det hela, likt dom flesta andra som skriver i tråden så utgick jag ifrån mig själv, några här ser det som en solklar våldtäkt jag ser det som ett missförstånd.
    Sen är våra åsikter ganska betydelselösa i sammanhanget då mycket ligger inte på hur vi uppfattar situationen utan hur ts upplevde det.
    JAG tycker dock fortfarande att händelsen var mycket olyckligt men inget man springer till polisen med. 

    "Han sa förlåt när han förstod att det inte var med på det och att det inte var en lek för mig"
    Så det kom fram till han, skadan blir inte mindre för det, ursäkten goddogs inte men allt fick i alla fall en förklaring.

     
    "har jag skrivit nånstans att detta var bdsm?
    Jag nämnde bdsm i samband med att nån påstod att man inte kan behålla stånd när ens partner lider eller gråter."

    Fortfarande så står mitt svar fast. Att en benämna BDSM i detta fall är bara fel på alla plan. Och jag har redan redogjort varför i inlägg #218.
    Så vad spelar det för roll att suben gråter etc? Det har ingen paralell jämförlse ändå.
    Du väljer ju bara att titta på ytan i din jämförlse.
    Du vet även en förkylning och influensa kan ha samma symtomer,  ändå är inte influensa och förkylning samma sak.

    "Du har givetvis rätt, om bdsm lekar ska följa dom skrivna och oskrivna regler så  är kommunikation och eventuell planering a och o."

    Då borde du ju begripa att det faller på sin egna orimlighet att ens "benämna" BDSM i detta fall som TS handlar om.
    Då killen aldrig förde någon planering aldrig checkade av med TS om hon ansåg att det var okey med henne. Kort sagt ingen planering alls. 
    Men nu drog du en parallell ändå med BDSM och även om du råkar ha fattat att man håller på med planeringar så borde du ju fatta tillräckligt att man aldrig kan jämföra två fenomen som "frivillighet" (BDSM med lekar som innehåller gråt) och verkligt tvång (TS kille i detta fall).

    "Jag gav min sida av det hela, likt dom flesta andra som skriver i tråden så utgick jag ifrån mig själv, några här ser det som en solklar våldtäkt jag ser det som ett missförstånd.
    Sen är våra åsikter ganska betydelselösa i sammanhanget då mycket ligger inte på hur vi uppfattar situationen utan hur ts upplevde det.
    JAG tycker dock fortfarande att händelsen var mycket olyckligt men inget man springer till polisen med. "

    I och med att VI är på ett diskussionsforum, (det är vad Familjeliv har profilerat sig som) så får du ge din sida av saken., Ingen som har sagt att du inte skulle få detta. Inte ens jag.

    Dock så får du räkna med att när du skriver direkta felaktigheter eller gör direkt felaktiga jäförlse (som du gjorde med BDSM här, i denna tråd) så får du räkna med att du blir påtalad felaktigheterna du framför eller får din "sida av saken" i ifrågasatt.  Att i frågasätta eller att påpeka felaktigheter är inte samma som att säga åt en person att denne inte få ge sin sida av saken.

    Jag anser att en våldtäkt inom ett förhållande är sju resor värre än en överfallsvåldtäkt. Så ja jag anser att man skall anmäla. Då det handlar om att en person som man är ihop med och man litar på varandra och man bör känna till lite om varandras gränser så skall den ena då svika förtroenden på det sättet genom att tvinga på personen, man påstår att man älskar,  att göra något mot dennes vilja.
    Nu var det ju det klassiska fenomenet killen tvingar på tjejen. Men jag hade blivit lika förbannad om det hade varit det omvända.

    "Han sa förlåt när han förstod att det inte var med på det och att det inte var en lek för mig"
    Så det kom fram till han, skadan blir inte mindre för det, ursäkten goddogs inte men allt fick i alla fall en förklaring."

    Hör du inte själv hur illa denna bortförklaringen är? Vad har det med saken att göra? När TS utryckligen har sagt "men det ÄR BARA en fantasi". 

    Ändå väljer killen att utföra fantasin EMOT TS vilja, och sedan välja att skylla i från sig med "jag förstod inte att du inte var med på det" när hon skriker stoppa sluta efteråt när våldtäkten var färdig.

    Ja många våldtäkts män säger förlåt efter en våldtäkt och "jag förstod inte att du var med på det",  oavsett om det är en närståendevåldtäkt ELLER en överfallsvåldtäkt. 
    Killen i TS fall betedde sig som idiot faktiskt, som vägrade att LYSSNA på TS när hon sa att "men det ÄR BARA en fantasi.." 

    Hur sjutton skall ett förlåt täcka upp att han vägra att lyssna på sin flickvän ö.h.t från första början, och ge sedan ett förlåt och sedan så skall detta ge friplåt från att slippa att bli anmäld? 
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 13:46
    Anonym skrev 2012-07-14 13:25:25 följande:
    Och de som inte vill att TS ska anmäla är förmodligen våldtäktsmän?
    Tycker det är en drastisk svartvit synsätt att ställa denna typ av fråga.
    Det kan bero på flera olika orsaker att VISSA är av den åsikten att de inte skall anmälas.

    Oavsett så är ju jag själv av den åsikten att TS skall anmäla killen. Då jag anser att en våltäkt i ett parförhållande är på många sätt värre än en överfallsvåldtäkt som är i regel två främlingar.  

    "ftp" som jag diskutera med har jag aldrig sett rättfärdiga våldtäkter i sig, även om han själv anser att TS inte skall anmäla. Även om jag tycker själv att han kommer med en smula verklighetsfrånvända förklaringar till varför killen skall ha friplåt från anmälning i detta fall. 
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 15:51
    ftp skrev 2012-07-14 14:11:11 följande:
    Ja vi fattar, du har stora problem att dra in bdsm i det hela.
     
    Våldtäkt, vad är våldtäkt egentligen, det är väl i grund och botten att göra nått emot den andras vilja om man tänker efter lite.
     
    Det var precis det ts uttryckte en fantasi om, och det var i grund och botten det hon fick.

    Hade ångrat en önskan i efterhand så hade jag verkligen inte skuld belagt min partner för att ha uppfyllt den.
    i ts fall kan jag mycket väl förstå att en simpel ursäkt inte täcker upp det hon upplevde, mannen har mycket att gottgöra för sin övertramp.
    Nått som inte sker om man springer till polisen direkt.

     
    Ja självklart har jag det. För det är fel att dra in om BDSM i detta ö.h.t. Det förstår de flesta som har genuin eller lite grundläggande kunskap om BDSM även om de inte är utövare av dylika sexlekar.
    Att du försöker rättfärdiga dina felaktigheter på ett eller annat sätt är bara patetiskt faktiskt.

    "Det var precis det ts uttryckte en fantasi om, och det var i grund och botten det hon fick."

    Ursäkta? TS hade uttryckt att det är en fantasi JA. Ingen har sagt något emot detta. 

    Hon uttryckte också "Men det är BARA en fantasi". Det var inget hon ville ha av honom.
    Så nej TS ville inte ha detta. För hade TS velat ha detta så hade hon ju ALDRIG sagt "men det är bara en fantasi". 

    Så det är bara direkt smaklöst att säga att "TS utryckte en fantasi och det var i grund och botten det hon fick".

    Bara för att man har en fantasi så betyder det ALDRIG att det skall vara okey att utföra fantasin på en människa i synnerhet när människan har varit övertydlig och sagt i från "det är BARA en fantasi".

    Killen har kort och gott ignorerat hennes ord och skridit till verket utan hennes tillstånd och utfört en fantasi som hon uttryckligen inte vill genomföra.

    På vilket sätt kan man ha svårt "misstolka" orden "men det är BARA en FANTASI"?

    Jag skrev visserligen detta i inlägg #227:

    Jag citerar mig själv:
    ""ftp" som jag diskutera med har jag aldrig sett rättfärdiga våldtäkter i sig, även om han själv anser att TS inte skall anmäla. Även om jag tycker själv att han kommer med en smula verklighetsfrånvända förklaringar till varför killen skall ha friplåt från anmälning i detta fall. "
    (Slut citat)

    Jag börjar fundera på om jag verkligen har tolkat dig rätt efter ditt svar #229 (som jag svar på nu).
    För du kommer med mer och mer makabra bortförklaringar på varför det skall vara okey att tvinga någon att utföra en fantasi som personen uttryckligen sagt att det är en fantasi.
    Nej ett förlåt räcker inte för att man har medvetet ignorerat orden "men det är BARA en fantasi" och utfört fantasin det emot personens vilja.
    Donum skrev 2012-07-14 14:59:27 följande:
    Vänta nu... Hur får du det till att hon ville bli våldtagen för att hon uttryckt att hon har fantiserat om att bli våldtagen?
    Hon uttryckte ju ingen önskan alls att han skulle våldta henne. 
    Nej precis. Hon gjorde aldrig detta. Men tydligen så funkar inte det att vara 100% tydlig.  Jag har här undrat efter VISSA svar om 1000 000% tydlighet skulle räcka.
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Äldre 14 Jul 20:09
    ftp skrev 2012-07-14 19:18:41 följande:
    Vilka felaktigheter skulle det vara?
     
    För vissa är en fantasi bara en fantasi för andra är en fantasi nått man strävar efter.
    Vilka skulle felaktigheterna vara?
    Vad sägs om att han skulle FRÅGAT henne innan han skred till verket? Är det så svårt för en kille att göra detta INNAN om han nu är en sådan som anser att "en fantasi är något man strävar efter"?

    För uppenbarligen så enligt din världsbild så att säga "men det är BARA en fantasi" inte tydligt nog. och sedan så skall man agera utan att  ta reda på att det är okey. Hör du inte själv hur dumma dina och förklaringar låter?

    Som sagt, dina bortförklaringar blir bara märkligare och märkligare. Just nu börja de nå botten nivå från din sida. 
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?