• Äldre 13 Jul 20:26
    60815 visningar
    921 svar
    921
    60815

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    jEnNiK skrev 2012-07-13 19:18:41 följande:
    Prata med honom. Jag hade INTE ANMÄLT, som nån tidigare skrev, ska du sätta honom i polisregistret som våldtäktsman.. Dumpa i stället... För bådas skull..
    Själv göra, själv ha.
  • Äldre 13 Jul 20:29
    #58
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-13 18:55:45 följande:
    +1

    Ingen vinner på en anmälan utan ett försök att reda ut vad som hände. Angående vad som har hänt så är killen helt klart den skyldiga parten här och har all skuld.
    Håller med.
  • Äldre 13 Jul 22:34
    LillGris skrev 2012-07-13 22:05:40 följande:
    Förstår inte hur vissa resonerar här.
    Om man har sexuella fantasier med våldsinslag ska dessa stanna vid just fantasier tills man a) är säker på att man vill genomföra dessa, b) litar på den man ska genomföra dem med och c) har ett stoppord som gäller no matter what.
    Om jag berättar för min sambo om en fantasi är det INTE samma sak som att jag ger honom klartecken att utföra dessa utan mitt medgivande. Jag t ex har fantasier om gruppsex. Men jag VET att jag skulle känna mig tafatt och osäker i en sådan situation på riktigt så de får stanna vid fantasier. Skulle jag komma hem och min sambo satt där med massa folk och bara "här ska gruppgökas!" utan föregående diskussion skulle jag be honom fara och flyga.
    Det ts kille gjort är för fan vidrigt. Man verkställer inte en våldtäktsfantasi utan MÅNGA LÅNGA diskussioner, då minsta snedsteg kan göra leken till allvar. Ts kille våldtog henne, och våldtäktsmän ska anmälas. Skrämmande hur många som tycker att ts får skylla sig själv. Som att det var offrets fel.
    Bra skrivet.
  • Äldre 14 Jul 11:50
    Froststar skrev 2012-07-14 01:35:24 följande:
    Visst är det förjävligt det som hänt. Men... du kan fortfarande inte jämföra det med våldtäkter ute på stan, inte ens med våldtäkter i förhållanden. Vad finns där för anledning till att berätta sin (sjuka) fantasi för sin pojkvän om inte man vill att han "överraskar" en? Det var säkert så han också tolkade det, sedan att det blev helt fel är en annan femma. Jag förringar ingenting, däremot i just det här fallet är det bara att inse, det hade inte hänt om TS inte kommit med sin fantasi. Vad skulle det finnas för anledning att berätta något sådant om inte man hoppas lite innerst inne att pojkvännen kanske hjälper en att leva ut fantasin? Sedan att hon inte längre tyckte att det var spännande när det väl hände kan jag förstå.

    Hade TS pojkvän gjort något sådant här utan att hon berättat om sina fantasier så hade jag inte tvekat en sekund att råda till att anmäla och lämna. Men... det är inte riktigt samma sak.
    Det här är ju en våldtäkt inom ett förhållande, har du inte fattat det än?
  • Äldre 14 Jul 11:51
    Anonym (Polis) skrev 2012-07-14 03:03:49 följande:
    Det är din kropp och ett NEJ är alltid ett NEJ! Detta är ett solklart fall av en våldtäkt ( spelar ingen roll om ni är i en relation). En man som gör så här mot dig ska du givetvis anmäla. Gör en anmälan snarast och uppsök läkare för dokumentation av skador. Detta är inget att skämmas för, du har absolut inte gjort något fel!!!!! De är väldigt proffessionella på akutmottagningen och har gjort sådana här undersökningar otaliga gånger. Det är viktigt att få skadorna dokumenterade snabbt för att att styrka uppgifterna i anmälan. Alltid knepigare när man är tillsammans med gärningsmannen, men var stark och stå på dig!!
  • Äldre 14 Jul 11:53
    Anonym (Anmäl) skrev 2012-07-14 09:26:08 följande:
    Som kille är  mitt råd att anmäla. Det finns väl ingen som är så efterbliven att han inte kan skilja på vad en tjej säger att hon fantiserar om och vad hon vill göra i verkligheten? Dessutom bara sådär hux flux utan att hon blivit "uppvärmd" först. Det verkar finnas ett antal våldtäktsmän i tråden som försvarar beteendet, hur tänker ni då? ellerär ni också så pantade att ni inte förstår skillnaden?
    +1.
  • Äldre 14 Jul 11:55
    Barbamamah skrev 2012-07-14 10:10:00 följande:
    Får man bete sig hur som helst så länge man inte har uppsåt??
  • Äldre 14 Jul 12:07
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-14 11:08:38 följande:
    Nej, men vi får väl utgå från det som skrivs i TS och inte hur du vill ha det. Hon säger att hon sagt att det enbart är en fantasi till honom, alltså är det inte ett frikort överhuvudtaget utan en diskussion om fantasier som hon inte vill uppleva.

    Man ska aldrig behöva "gardera" sig från sexuella händelser utan man ger tillåtelse till det. Det som inte är "uttryckligen" ok är förbjudet. Uttryckligen kan vara allt från att man pratat igenom det till att man visar att det är ok. I det här fallet överlappar visserligen fantasin och verkligheten men då är det också extra viktigt att vara på det klara vad som gäller.
    astro skrev 2012-07-14 11:36:43 följande:
    Välformulerat. Du har som vanligt helt rätt. Man ska inte behöva vara försiktig med vad man säger till sin partner eller älskare, för mellan normalt funtade människor är det NEJ tills det är JA - har man inte uttryckligen sagt att man är med på en sak så är utgångspunkten att man inte är det. Gäller bägge könen.

    Jag gjorde  misstaget att läsa de Sade som barn och drogs sedan länge med en fantasi om att bli fastbunden och piskad. Den har jag delat med mig av till min man. Eftersom han känner mig så vet han också att jag avskyr allt vad stryk heter och verkligen inte vill bli piskad på riktigt, gör något ont blir jag avtänd på stubben. Så fungerar min kropp helt enkelt.

    Nu vet jag ju inte hur nära ts och hennes partner står varandra men det låter ändå som om de varit ett par ett tag. Och då SER man banne mig om partnern är tänd eller ej. Gör man inte det så är det något fel i huvudet på en. Därför kan jag inte alls köpa "han märkte inte att hon inte var med på noterna", om nu inte ts partner har en svår empatistörning eller helt enkelt är stockdum.

    Man har också som kärlekspartner eller ansvar för hur den andra mår, inte bara i sovrummet. Här har nu pojkvännen fått ts att må så dåligt att hennes kärleksliv är i spillror, hon vill aldrig se honom mer och är hemma hos sin mamma. Hur det än gick till - hur han än tänkte - så är konsekvenserna hans ansvar och inte hennes. Hon har inte gjort illa honom. Han har däremot gjort illa henne. Hur är det försvarbart?

     
  • Äldre 15 Jul 09:49
    Anonym (rape play 4 u) skrev 2012-07-15 08:31:44 följande:
    men självklart fatta han att hon inte ville.

    "nej men älskling vad gör du,sluta jag vill inte det här,det var bara en fantasi,seriöst lägg av nu Tomas det är inte kul jag blir inte kåt jag vill inte sluta nu"

    tror man att det inte går att avgöra om tjejen ligger och är kåt och våt och tar emot sin kille med njutning MEN samtidigt låtsas att hon inte vill och skriker nej nej åh släpp mig sluta ELLER om tjejen verkligen inte vill och blir VÅLDTAGEN är man fan inte klok.

    Och man har verkligen ingen aning om hur fruktansvärt det är att bli våldtagen,och vilken gråt en människa då uppbringar och vilken panik det startar och hur stark man blir när man försöker komma lös. Helt jävla sjukt att man på riktigt tror att man inte skulle märka skillnad på sin egen tjej om hon blir våldtagen eller låtsas bli våldtagen.   

    sen har det väl ingenting med saken att göra vad DU har svårt att greppa att folk kan tända på?  
    Bra skrivet!
  • Äldre 15 Jul 17:41
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 17:38:50 följande:
    Va, vad menar du? Jag skrev ju att jag tiggde och bad att han skulle smälla till mig och att han till slut slog till.
    Skillnaden ligger i att du bad om det, och det gjorde inte TS.
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?