• Laliii

    Marsbebis 2013

    Då hoppar jag in här :) Har även lagt till mig på BF listan!


    25 år, 1:a barnet & BF 12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-07-20 10:14:41 följande:
    Har precis beställt hem Weleda havandeskapsolja. Ska väl börja med det så småningom. Jag körde med det den större delen av förra graviditeten. Fick ytterst få bristningar på sidan av magen, men slapp mitt på magen!

    Det funkar inte för alla, men i förebyggande syfte så kör jag samma denna graviditet! Nu finns det pump man kan sätta på flaskan, det underlättar verkligen när man ska smörja in sig!
    Åh, jag började faktiskt att tänka på sådan här om dagen. Tack för tipset, ska kika in den :) Någon annan med erfarenhet av andra produkter? :)
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    SaTo skrev 2012-07-20 10:24:01 följande:
    Hej. Får man vara med? Jag väntar andra barnet och är beräknad till 5 mars. Jag har en son som är född 10 mars 2009 så jag vore glad om bebisen inte kommer på hans födelsedag. Annars får den komma när den vill.
    Jag har läst lite i den gamla tråden men inte skrivit men nu när det startades en ny vill jag vara med från början :)
    Vad skoj :) Välkommen! Åh! Ja hoppas din första pojk får behålla sin dag! :)
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    satirnine skrev 2012-07-20 10:33:44 följande:
    Den har jag också kollat på och tänkt köpa.
    Även om det är så att bristningar kan uppkomma ändå och vara genetiska så känns det ändå bättre för mig att veta att jag har smörjt in mig.
    Det är ju bara mysigt att smörja magen sen också när den börjat växa. Jag tror iofs jag kommer få bristningar, är smal och fick redani puberteten på höfter, lår och bröst.
    Huden på magen kan ju börja strama i takt med att magen växer så då är det ju också gött att smörja lite.

    Läste någonstans att Weleda även har en olja som man smörjer med där nere när det börjar närma sig förlossning för att förebygga bristningar vid födseln. 
    Säkert också skrock, men jag testar allt.
    Skrattande 
    Hehe jag är likadan, testar nog det mesta nu :)
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    Proudtobetogether skrev 2012-07-20 10:43:53 följande:
    Är det bara jag som tycker det är ok att få bristningar? Då är jag mer rädd för celluliter!! Bristningar beror ju på nåt kul
    Okej är det ju :) Man vet att d e för en god anledning! Jag har lite bristningar sedan min viktnedgång (-20 kg) och ja, jag trivs väl inte sådär super mkt med de och nog kommer det säkert att komma fler med graviditeten :) Kan man kaaaanske undvika de, så gör jag gärna det :)
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    Proudtobetogether skrev 2012-07-20 10:48:47 följande:
    Iofs är det ju säkert bra att smörja in sig oavsett, så man inte får torr hud. Å Weldas grejer är ju naturliga och bra. Kroppen tankar väl i sig det man smörjer in sig med? Bra å byta deo kanske, undvika aluminiumklorid, och köpa naturliga kropp och hårprodukter utan sulfater, mieraloljor, parabener osv
    Jag snöade in mig på detta ämne med för ett tag sedan och insåg ganska snabbt att man i alla fall inte ska glömma att leva så normalt som möjligt :) Om BM inte nämner detta med att byta skönhetsprodukter och så, så är det nog till en vis grad inte skadligt för barnet. Sen så vet man ju aldrig. Det enda jag rensat på är smink/hudvård produkter med parabener, det är inte det bästa oavsett om man är gravid eller inte :) Aluminium i deo hade jag ingen aning om innan jag kom in på detta ämne. Men jag undviker parfymer och massa annat om jag kan :(
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    älskarlivet81 skrev 2012-07-20 11:07:31 följande:
    Är så hård i magen att det vid flera tillfällen kommit blod på pappret efteråt. Känns lite läskigt, men måste ju ha med blodkärl att göra? I övrigt har jag illamående som inte är av denna värld..
    Dricker du mkt? Jag var väldigt förstoppad de första veckorna men dricker mycket vatten dagligen och det har hjälpt :) Stackare!
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    Proudtobetogether skrev 2012-07-20 11:00:36 följande:
    Min matkasse är ekologisk så jag började snöa in på det för ett tag sedan, det och e-nummer. Det var efter ett repotage på typ Rapport om man hittar rester i dagisbarn efter besprutningsmedel och sånt och att man på en del dagis byter ut till eko-mat.. Har lite tendens till dålig hy och använder därför inget med mineraloljor, och mitt hår mår bättre utan silikoner. I övrigt tror jag som du att man ska försöka tänka efter hur man själv känner och inte vara "rädd" för allt. Jag gillar inte e-nummer och besprutad mat, och jag gillar inte mineraloljor osv och jag tror att det är positivt att undvika det. Det är i alla fall inte negativt att undvika det I guess Så jag har liksom redan valt för min egen skull. Innan jag var gravid.
    Vi äter oxå ekologiskt :) Har vi alltid försökt göra så gott det går :) Ja, man får använda sitt sunda förnuft och leva så gott man kan :)
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii
    satirnine skrev 2012-07-20 11:13:16 följande:
    Kan rekommendera REF.s sulfatfria hårvårdsserie.
    Väldigt prisvärd och bra. Säljer själv den på salongen (är frisör).
    Finns som repair, color, smooth och volume.

    Jag brukar använda absolut torr istället för deo, gogglade på det senaste igår och det skulle inte vara någon fara för barnet. Men det innehåller ju alkohol om jag inte minns fel. Obestämd 
    Jag har slutat dricka kaffe, cola och te. Ska köpa rött te tänkte jag för det är väl koffeinfritt?

    Har gymkort som jag inte använt desto mer. Vad är det för typ av träning man ska undvika när man är gravid? Jag tränar inte särskilt tungt, är det bara att fortsätta styrketräningen som vanligt då?

    Hur mycket gick ni upp i vikt under graviditeten som har barn sedan tidigare?
    Jag räknade ut någonstans att jag skulle gå på ca 16 kg, väger 53 kg nu.
    Tack för hårvårdstipset :) Ska skika in det!

    Slutade med detsamma jag med och köpt in massa grönt te. Japp, man kan dricka grönt, vitt & rött :)

    Då det är mitt första barn har jag ingen erfarenhet av viktuppgång som så men jag har två yngre syskon, en på 17 och en på 9, mamma gick upp väldigt olika med de båda, hela 20 kg med mellersta brodern och han var stor när han föddes (4,5 kg & 54 cm) och 13 kg med minstingen (han var normal, 3 kg & 49-50). Själv har jag hittills gått upp 800 gram och är i slutet av vecka 7 :) Så jag tror nog på att jag går upp 13-16 kg :) Vägde 65,4 vid graviditetens början!
    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • Laliii

    Jisses, idag är jag vrålhungrig. Måste äta något NU! :D


    25 år, Gift, Stockholm, 1:a barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
Svar på tråden Marsbebis 2013