• Äldre 30 Jul 21:57
    31231 visningar
    30 svar
    30
    31231

    Hur mycket kostar era marsvin per månad?

    Våra två pojkar kostar 700-800 kr i månaden i hö och burmaterail och mat. jag tycker det är vansinnigt mycket penga roch har provat olika varianter av burspån/alspån osv. problemet är att det är pojkar och buren står i vardagsrummet. mysigt för dem (och oss rent socialt) men det kräver burbyte minst var fjärde dag annars stinker det så vi inte står ut.  på nätet står att två marsvin kostar runt 300 kr i månaden. Jag förstår inte hur de får till det och udnrar därför hur mcyket ni betalar? tips att få ner kostnaden? köper så stort jag kan, balar har jag inte plats för i källarförrådet då jag bor i lägenhet.

  • Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?
  • Äldre 30 Jul 23:03
    #2

    ok, har du pojkar elelr flickor? hur ofta byter du? vad har du för material? om du orkar svara på alla mina frågor

  • Äldre 31 Jul 10:03
    #5

    Så gör jag, absolut inte Ica. Har sökt var de säljer billigt. Och absolut tidningar. Fler tips? Det luktar starkt från buren, börjar efter två dagar och då rensar jag varje dag bort kissat hö osv

  • Äldre 31 Jul 15:12
    #8

    Toalett för katter vad är det? Tar bort doft?? Låter intressant! Jag rensar kisshö och kisshörn varje dag men ändå stank efter tre fyra dagar. Men tacksam för alla tips och tankar!

  • Äldre 31 Jul 18:20
    #10

    jag lägger hela tidningar i ätt tjockt lager i botten och sen alspån och sist vanligt spån, hittills mitt bästa men nu nyfiken på toaLätt. de har aldrig ätit på någon tidning, det skulel jag sett när jag rullar ihop dem. däremot kissar de på höet, hade höränna förut men det sa marsvinshjälpen är dåligt för rygg/nacke så jag tar bort kissat och lägger nytt morgon och kväll. DET är förstås dyrt. undra rom jag kan lösa det bättre. ska funder! de har tex loft att sova på, som de hoppar upp på. om jag la höet där skulle det kanske hålla sig fräschare? ska fundera!

  • Äldre 3 Aug 16:49
    #12

    Ok blir fundersam på vad jag gör för fel. Buren är inte gigantisk men betydligt större än minsta rekommenderade för två plus att de hela tiden har utgångsmöjlighet till hage för yta och motions skull. Där kissar de inte.

    Rensar varje dag.

  • Äldre 10 Sep 16:16
    #16

    Hur får ni loss spånet ur balarna? Provade en gång men fick kämpa järnet o sen städa hela rummet från spånsprätt?

Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?