• Anonym (om?)
  Äldre 1 aug 14:18
  69691 visningar
  798 svar
  798
  69691

  Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

  Det är ju helt normalt att en kille vill jobba direkt efter sina 10 pappadagar, men jag som tjej vill inte heller vara hemma en längre tid med barnet, hur gör man då? finns dagis för väldigt små barn?

  Säg att jag är hemma max två månader om allt går bra och sen jobbar, men hur sätte rjag mig i kö för att få en plats i tid? Eller kan ni rekomendera någon form av hemdagmamma i stockholmsområdet?  

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:17
  Ledsen för sent svar jag har ringt runt till lite olika ställen nu och jag ska ha telefonintervju med tre au pairer idag så detta löser sig garanterat skyller på den trötta hjärnan att jag inte kom påden lösningen själv

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:23
  just det jag har planerat att vara hemma ca 3 månader max för att läka och så. 3 månader tyckte barnmorskan jag pratade med igår eftermiddag lät som en rimlig tid att planera in att man är borta iom läkning men hon sa ju också att det kan bli komplikationer så man blir borta längre så jag är helt med på det. Jag tog såklart även upp detta med att vi båda kommer jobba hon tyckte att det lät som att au-pairlösningen var bäst plus att vi båda går ner till 6 timmar och försöker överlappa varandra lite i tid. Så kommer vi troligen göra!

 • Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
 • Anonym
  Äldre 1 aug 14:19
  #1

  Man skaffar inte barn då..........

 • Kjellg­ren
  Äldre 1 aug 14:20
  #2

  Vad jag vet är det få kommuner som har förskolor för barn under 1 år så man får i så fall lösa det på annat sätt tex med släktingar eller anlita en au pair. 

 • Anonym (...)
  Äldre 1 aug 14:21
  #3

  om jag skulle känna så skulle jag nog i så fall skaffa en aupair. Eller en dagmamma som bara har ett eller möjligtvis två dagbarn.

  Kommunala dagis för så små barn finns inte... 

 • Äldre 1 aug 14:23
  #4

  Au pair eller barnflicka. 

 • Anonym (om?) Trådstartaren
  Äldre 1 aug 14:23
  #5
  Kjellgren skrev 2012-08-01 14:20:36 följande:
  Vad jag vet är det få kommuner som har förskolor för barn under 1 år så man får i så fall lösa det på annat sätt tex med släktingar eller anlita en au pair. 

  en au pair är ju en bra idé att jag inte kom på den sj'älv nu känner jag mig lite dum men all stress och hormonerna gör väl så man inte tänker så bra kanske Skämstack!
 • las vegas casino
  Äldre 1 aug 14:23
  #6

  Nej, det finns inte dagis för så små barn. Det är ingen bra idé alls att lämna bort så små heller eftersom de behöver sina föräldrar för bl a en trygg anknytning. Kanske är ni inte riktigt redo för barn om ingen av er är intresserade av att ta hand om det lilla livet. Läs lite böcker om anknytning och annat och bestäm er sedan för om ni verkligen vill ha barn just nu. Sedan brukar det ändras för det flesta när barnet väl föds, man VILL helt enkelt inte lämna bort en liten bebis hela dagarna för det mesta.

 • Anonym
  Äldre 1 aug 14:24
  #7

  au-pair barn flicka eller släktingar/kompisar. och inte en massa olika människor hela tiden..

  herregud varför skaffar ni barn om ni inte vill vara hemma alls??? 

 • Äldre 1 aug 14:24
  #8

  Sen vet jag inte om det är "helt normalt" för en man att vilja börja jobba efter 10 dagar. Vanligt ja, men åtminstone min man och rätt många andra jag känner har då väntat och längtat efter att få ta ut sin föräldraledighet. De är inte onormala på något vis.

 • Äldre 1 aug 14:25
  #10

  Tycker inte heller det känns som om man är riktigt redo att skaffa barn om man inte vill vara hemma och ta hand om dem...

 • Anonym
  Äldre 1 aug 14:25
  #10

  Om ingen av föräldrarna vill vara med sitt barn så låter man bli att skaffa barn.

Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.