• Anonym (om?)
    Äldre 1 Aug 14:18
    79709 visningar
    798 svar
    798
    79709

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Det är ju helt normalt att en kille vill jobba direkt efter sina 10 pappadagar, men jag som tjej vill inte heller vara hemma en längre tid med barnet, hur gör man då? finns dagis för väldigt små barn?

    Säg att jag är hemma max två månader om allt går bra och sen jobbar, men hur sätte rjag mig i kö för att få en plats i tid? Eller kan ni rekomendera någon form av hemdagmamma i stockholmsområdet?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:17
    Ledsen för sent svar jag har ringt runt till lite olika ställen nu och jag ska ha telefonintervju med tre au pairer idag så detta löser sig garanterat skyller på den trötta hjärnan att jag inte kom påden lösningen själv

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:23
    just det jag har planerat att vara hemma ca 3 månader max för att läka och så. 3 månader tyckte barnmorskan jag pratade med igår eftermiddag lät som en rimlig tid att planera in att man är borta iom läkning men hon sa ju också att det kan bli komplikationer så man blir borta längre så jag är helt med på det. Jag tog såklart även upp detta med att vi båda kommer jobba hon tyckte att det lät som att au-pairlösningen var bäst plus att vi båda går ner till 6 timmar och försöker överlappa varandra lite i tid. Så kommer vi troligen göra!

  • Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
  • Äldre 1 Aug 17:43

    Köp en hamster = problem löst.


    Veckans vägning var hemsk! Följ mor och dotter med viktproblem på två olika sätt viktsaklart.bloggplatsen.se/
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 17:44

    Jag begriper inte varför man väljer att sätta ett barn till världen när ingen av föräldrarna är intresserade av att ta hand om det!?!
    I Sverige har vi en helt underbar möjlighet att vara delaktiga i våra barns viktiga första tid, men det VILL man inte?!
    Alltså fine, man gör som man vill, men varför skaffar man då barn när man inte har något intresse av att vara förälder? Skit i att sätta barn till världen då om ingen av tänker ta något ansvar, var inte så jävla ego...
    Hur fasen ska man klara av de resterande 18 åren om man inte ens vill ta hand om barnet som nyfödd?

  • Äldre 1 Aug 17:45
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:35:33 följande:
    man hoppar ju inte mellan personer om man har samma au pair hela tiden. Under samma tak i samma hus. Brnet kommer ju komma inom 6 månader så vad ska vi göra, skänka bort det åp loppis?
    Ta bort barnet då?? du har fortfarande någon månad på dig att göra abort eller så adopterar du bort barnet till några som kommer vara hemma och älska barnet fullt ut och inte segla iväg och jobba och greja.

    Har du minsta vett så tänker du till, gör abort, skärper till dig och ta ditt förnuft till fånga och är hemma med barnet första året som annat vettigt folk, eller adoptera bort.
  • Äldre 1 Aug 17:45
    FrökenKanSjälv skrev 2012-08-01 15:54:39 följande:
    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn.

    TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!

    Har du ens läst vad TS skrivit?
    De handlar om att BÅDA föräldrarna INTE vill va hemma för dom vill jobba istället....

     
  • Äldre 1 Aug 17:46
    Lavish skrev 2012-08-01 17:36:44 följande:
    Precis, ingen av oss gillar att diska heller men det betyder inte att vi kan skita i att göra det eller att sambon ska slippa för att han är kille.
    Om ingen vill diska kan man också köpa in en hushållsnära tjänst. Dvs lämpa över problemet på någon annan.

    Jag förstår inte riktigt vad det är som är så fel med att leja ut barnomsorg under första året till någon annan. Det är mer regel än undantag att det är s det funkar runt om i världen - och barn växer upp med bra relationer till sina föräldrar även utomlands.

    Jag köper inte att tid med föräldrarna första året är så viktigt som vissa hävdar. Jag tycker att det är fullkomligt överdrivet att förespråka en variant där man mer eller mindre ska tejpa fast barnet vid sin kropp tills det kan gå självt.
  • Äldre 1 Aug 17:50
    Bevabus skrev 2012-08-01 16:24:44 följande:
    Har läst igenom hela tråden nu och hade inte haft några som helst problem om TS hade velat börja jobba 10 dagar efter förlossningen (förutsatt att hon inte får några större fysiska problem såklart). MEN det är INTE det denna tråd handlar om. Denna tråd handlar om att ingen av föräldrarna vill stanna hemma och ta hand om barnet! Inte konstigt att man blir upprörd då. Att TS pratar så lätt om att lämna bort barnet 8 timmar på en dag känns otroligt naivt då hon inte verkar förstå hur fäst hon och hennes man kommer bli vid barnet. Det är knappast kul att komma hem och få höra från barnflickan "Idag sa lillplutten sitt första ord och det missade ni båda två!".

    För att inte tala om hur mycket närhet barnet behöver från de personer som den bör stå närmast, dvs sina föräldrar. Är väl lagom kul för TS och hennes man om barnet känner sig mest trygg med sin barnflicka istället för med sina egna föräldrar. Det min poäng är, hur kan man välja bort en sådan viktig och formativ del i sitt barns liv? Jag som jobbar på förskola ser framför mina ögon hur barnen går från att vara 1 år gamla till 6 år gamla.. det går så fruktansvärt fort! Ena dagen säger dem inte något alls och nästa pladdrar dem på som att de aldrig har gjort något annat. Och man blir SÅ glad för deras skull. Man blir SÅ glad när dem lyckas sätta på sig strumpan rätt för första gången. Det är den glädjen jag tror TS inte förstår sig på ännu.


    Exakt! Solig
  • Äldre 1 Aug 17:50

    Ge bort dagar till annan person som t ex farfar, farmor, mormor eller morfar eller jobba halvtid och var hemma halvtid båda två, t ex jobba 2 resp 3 dagar var i veckan.

  • Äldre 1 Aug 17:51

    Säger som i princip alla andra: Varför skaffa något man inte vill ha? Vill man inte vara hemma med en bäbis dess första år så tycker inte jag man ska ha barn. Det första året är EXTREMT viktigt i barnets liv - det är då barnets trygghet ska byggas upp, band till föräldrar (?) ska knytas osv.
    Lämnar du bort ditt spädbarn är nog sannolikheten att barnet sedan föredrar barnvakten ganska stor.

    Jag tycker det låter väldigt oerfaret, omoget och sorgligt att du vill lämna bort din nyfödda bäbis, men jag antar (och HOPPAS verkligen för barnets skull) att du när barnet föds begriper hur vanvettigt du tänkt och planerar om.


    Let them have their world - we'll create our own.
  • Äldre 1 Aug 17:52

    Ja, jag har läst ts och förstår inte problemet. Det är väl smart att låta en barnflicka ta hand om barnet några månader i början, då kan man spara föräldradagarna till långa sommarlov och jullov under hela förskoletiden. Eller till att vara hemma en dag i veckan i flera år.

    Varför måste man vara hemma på heltid med barnet just under månad 2-12?

  • Äldre 1 Aug 17:56
    Anonym (Barnflickan) skrev 2012-08-01 17:38:35 följande:
    Innan jag fick egna barn så jobbade jag som barnflicka åt en familj. När jag började hade de ett barn, en kille på 10 månader som jag passade i princip dygnet runt varannan vecka.
    När han var 2 1/2 år fick han en lillasyster och redan efter en månad hade jag båda barnen på heltid. Mamman var "hemmafru" och hade "egentid" varannan vecka. Pappan var anställd utomlands och hemma i Sverige ungefär varannan vecka, och då hade mamman och pappan "egentid" tillsammans.
    Barnen träffade sina föräldrar ganska sällan och hela uppfostran lades på mig som bara var dryga 16 år gammal när jag började jobba åt dem.
    Jag förstod aldrig varför de öht skaffade barn, för barnen kom alltid i sista hand.
    Visst var de måna om att barnen togs väl om hand, men de var inte villiga att göra det själva.

       
     Oj jösses! Hoppas barnen har kontakt med dig idag?!
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?