• KimPossible

    Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?

    Jag tror att det i många fall inte behöver handla om bristande kunskap (även om det verkar vara något vissa gärna slänger sig med när folk inte har samma åsikter), utan om hur man faktiskt tolkar den kunskap och information man tagit till sig.

    Framför allt här på FL upplever jag att många är så kategoriska i sin syn på föräldraskap, och gärna hävdar att de minsann vet bäst eftersom de har läst den och den boken, eller praktiserar den "enda rätta" sortens föräldraskap. Tyvärr bottnar mycket av det som sägs vara sanningar, i att folk faktiskt har misstolkat det de läst.

    Inget är så misstolkat som just anknytningsteorin. Synd på så rara ärter.

    Hur man förhåller sig till människor som inte delar ens åsikter eller tolkning av viss fakta avgör man ju själv. Jag kan ju bara säga att det blir aningen kontraproduktivt när man (som vissa tenderar att göra här) skriker "idiot" till höger och vänster, och anklagar folk för både det ena och andra  och att i princip spela rysk roulett med sitt barns liv, bara för att de inte lever exakt på samma sätt som man själva. Vill man nå ut med sitt budskap finns det bättre sätt. 

Svar på tråden Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?