Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Regnbågsbebisar våren 2013

  Lör 4 aug 2012 20:23 Läst 2983 gånger Totalt 17 svar
  Lör 4 aug 2012 20:23

  Är det fler än vi som väntar smått till våren?

  Vår första bebis och mycket tankar och funderingar. Är ni i samma situation kanske ni vill dela era tankar med oss?
   

 • Fre 10 aug 2012 06:24 #1

  Hej! vi väntar också vårat första barn. Bf beräknad 30 mars. Så är i v 7 nu!
  När ska ni ha?

 • Fre 10 aug 2012 13:25 #2

  Hej!
  Ååh grattis till er! Vi är också i vecka 7 och är beräknad förlossning den 1 April. :) Vart/ hur har ni gått tillväga för att få bebisfröt på plats?
  Vi har varit på Storkkliniken, kändes som väl beprövat. Det tog sig också på första försöket så det känns ju kanon förstås. Vart bor ni om man får fråga?Skrattande

 • Lör 11 aug 2012 00:40 #3

  Haha då får vi ungefär samtidigt då!
  Vi har varit några vändor nere i Danmark, första försöket tog men slutade i MA, sedan gick det inte på flera försök. Blev otroligt stressad över att åka ner och det blev för jobbigt allt. Så vi valde nu heminsemination som tog på första försöket! Och här är vi nu!
  Vi bor i Stockholm. Ni då?

 • Tis 14 aug 2012 00:40 #4

  Grattis tjejer!
  Ni har en fantastisk tid framför er!
  Mars/april är en perfekt tid att få barn
  Lycka till! 


  www.lyckobebis.blogg.se ♥ Sixten Vigor 5 mars - 2012
 • Mån 20 aug 2012 07:02 #6

  Härligt för er att det gick så snabbt!
  Jag kände av tidigt gravsymtom. Och nu är jag inne i illamående(har varit flera veckor) Mår illa av mat men måste ändå äta något, sen mår jag illa efter jag ätit. Men som tur är kräks jag ej. Min mage har också blivit väldigt svullen och det känns som att den växt lite. Gick in i v. 9 igår och nu är det bara en vecka kvar till inskrivning på mama mia. Det ska bli otroligt kul! Jag känner mig lugn eftersom att jag känner av så mycket av denna graviditet. Förra va inte lika jobbig dock att den slutade snabbt.
  Trött är jag också, blir förlamande trött runt 19:00 och somnar bums!

  Hur känner ni er nu i v. 9? Kul att vi är lika långt!

 • Tis 21 aug 2012 11:20 #7

  Hej igen.

  Vi går in i v. 9 i dag. Skrattande T mår inte så illa, ngn gång ibland bara, men tröttheten och skiftande hormoner gör att hon inte helt känner sig som vanligt. I övrigt syns inget direkt, hon säger att byxorna känns lite lite tajtare i midjan men inget som ngn annan skulle lägga märke till.
  Jag känner mig mer och mer orlolig för varje dag som går. Att det lilla livet skall släppa. Känns som att man bara längtar till att det skall synas och att man vet med "säkerhet" att den kritiska tiden är gjord.
  T säger att hon känner ett lugn i magen som hon aldrig tidigare känt och att jag inte skall vara orolig men på ngt vis är det svårare att vara lugn när man är bredvid tror jag?
  På fredag skall vi berätta för våra föräldrar, då kanske allt blir mer verkligt förhoppningsvis. Vi pratar hela tiden med varandra och med bäbis som om det vore en självklarhet att den kommer att stanna där inne, tror på karma så.. {#emotions_dlg.flower}
  Men helt lugn blir jag nog först den 30:de i nästa vecka för då skall vi på riktiga inskrivningen på Askims MVC (de är HBTQ certifierade) Denna dag skall en läkare göra ett ultraljud med en stav. Det känns tryggt tycker jag för då får man ju se på riktigt att den är där. Spännande! 

  Jag äer lite avis på er som får gå på Mama Mia. Har bara läst bra om dem. Fast är glad att vi har Askims MVC här som har haft ett väldigt fint bemötande gentemot oss. De har tydligen även HBTQ-grupper senare under graviditeten. Hoppas på att det skall vara med ngr roliga mammor/pappor i dem som man kan dela erfarenheter med oxå då vår HBTkrets är väldigt begränsad. 

  Kommer det bli adoption för din flickvän/sambo/fru sedan eller hur fungerar det vid heminsemination?

  Ha det gott!

   

 • Tis 21 aug 2012 19:30 #8

  Ja man går ju och är orolig hela tiden, en slags orättvis väntan som man inte kan göra något åt! Men jag tror också på karma, känns det bra och man känner sig bra tror jag att det inte är något. Förra året när jag fick MA kände jag på mig att något var fel och det visade sig att det var det också. Man ska lyssna på sin kropp och lita på den. Erat lilla knyte verkar må bra eftersom att T känner att allt är bra. Säkert inget att oroa sig för.

  Vi var på mama mia sist och de var jättebra, alla gånger jag ringt har de varit bra på att bemöta mig. Ska bli kul att gå dit nu en tid fram över och vi har också bara hört bra om dem.  Jag har inte direkt någon koll på föräldrargrupper och sånt men det får man nog reda på senare.

  Vi har ju inskrivning nära varandra också, riktigt spännande! vem vet kanske blir det bf på samma dag

  Min fru kommer att adoptera barnet efter födseln

  Har ni smygköpt några saker än då?

 • Ons 22 aug 2012 10:58 #9

  Hej.
  Igår kände jag att jag var extra rädd att det släppt, fattar inte varför? Så jag tvingade T att köpa nytt gravtest sådant med text där det står att man är gravid och visar hur länge. Löjligt egentligen eftersom gravhormonerna sitter i upp till 3 veckor efter ett missfall. Men hur som fick min stackars festmö lämna ett litet prov igår kväll efter att  jag lovat att sluta oroa mig efter det. Testet var GRAVID 3+ vilket betyder att man varit befruktad i ca lika många veckor som sen vi var på Storken. Glad 
  Inte införskaffat ngr grejjer än men på torsdag nästa vecka när vi varit och gjort ultraljudet och vet med säkerhet att det lilla livet är der det ska då skall vi våga oss ut och kika lite. Har ni börjat handla?

  Vilken vagn? Vi funderar på Trille..har bara kollat på nätet än så länge Glad

 • Tor 23 aug 2012 20:51 #10

  Haha ja de där gravtesten, tror jag har ca 11 st jag tagit för att se att det stigit och inte blir svagare! Nojig javisst!
  Vi har kikat på Brio sing, den verkar smidig och bra. Kollade in trille, vet ej om jag direkt sett den förut. är den vanlig eller är det en ny variant?

  Tycker det borde vara flera som har knyten de väntar till våren! Eller!?

 • Sön 26 aug 2012 10:39 #11

  Godagens.
  Härliga helg! I fredags berättade vi för alla blivande mormödrar  2 st + 1 extra samt blivande morfadern och mostrarna. Vi var på restaurang och firade min födelsedag. I själva verket var det ju bara en täckmantel för att samla alla samtidigt. T tog till ordan och grattade mig och sen passade hon på att gratta de blivande morföräldrarna och mostrarna. Så roligt och se allas olika reaktioner. Ingen av dem visste om att vi börjat vägen mot att skaffa dem barnbarn. 
  Ts mamma började med att tjuta. Min mammas första reaktion var att säga: Hur har du kunnat vara tyst om det här??? Haha, det undrar jag med.
  Nu känns det gott att alla vet och då känns det oxå som att det kan bli officiellt bland omvärlden. Vi tänker inte vänta till v 13 bara för att den kritiska tiden skall vara förbi. Vi får helt enkelt lita på att bebben stannar kvar där den hör hemma.
  Dock väntar jag med spänning till på torsdag för att få Ts lugna mage bekräftad inför mina egna ögon hos läkaren. Glad
   Jag tycker oxå att det är lite underligt att inte fler regnbågsföräldrar nappat på denna tråden..Finns ju en till tråd fast de som skrivit i den har tidigare BF än oss..

  Får man ställa lite frågor om er? Hur gamla är ni och vad jobbar ni med? Gillar ni att göra osv? Vi är 29 år båda två och jag arbetar som kriminalvårdare samt T som fartygsoperatör. 
  Vi älskar att äta och dricka gott, (det senare till Ts stora förtret nu under gravtiden )gärna tillsammans med vänner. Vi försöker träna så ofta som möjligt vilket brukar variera hur mycket som hinns med. Solig
  Ha en fin söndag!

 • Sön 26 aug 2012 13:53 #12

  Grattis i efterskott och grattis till att ni berättat för era nära! Det är stort att dela med sig en sån härlighet till de man står nära. Imorse fick jag en liten liten blödning och vi åkte till gynakuten. Där fick vi se hjärtat slå och en liten bebis! En otroligt fin känsla. Så nu har vi fått klartecken att den lille faktiskt lever. Bm mätte och sa att vi va i v 8+5, nån dag efter vad vi beräknat. Vi räknar ändå att vi idag går in i v10. Så får vi längre fram veta exakt bf datum. Vi båda är 27, jag jobbar på förskola o min fru som transportledare. Vi har en liten chihuahua tik vid namn Holly som håller oss sysselsatta. Vi gillar att va hemma, se film ,helst Krim!vi har ett hus i Småland som vi renoverar och spenderar helger och semestrar. Vi planerar även att flytta dit nästa år.

 • Sön 26 aug 2012 15:13 #13

  Å va skönt att det lilla livet mådde som det skall. Skrattande Vi är vad vi vet idag 8v5dagar så då är vi samma. Får se om ngt ändras på torsdag. Men vad vi vet med säkerhet är ju att gjorde inseminationen den 10/7..

  Va mysigt med hus! Vi letar för fullt efter nytt boende och har efter ngr förlorade budgivningar bestämt att satsa på en ny bostadsrätt istället. Jag blir sjukt störd över att det är så dyrt att köpa hus i storstäder. I min gamla hemstad hade ett hus gott på ca 1,2 miljoner, liknade hus här kostar 3 miljoner GALET! I morgon skall vi buda på en lägenhet ngn km från havet, den har två uteplatser och har mer en radhuskänsla över sig än lägenhet..T´s jobb är anledningen till att vi har bestämt oss för en lägenhet istället. Vi skall kanske flytta utomlands nästa höst 2013.

  Småland alltså? Har ni familj där? Umgås ni mycket i gaykretsar? Vi har en mycket begränsat gayvänkrets.. Inga flator som har barn heller för den delen.. Dock har min bästa vän bög och snart gift blivit de första i sin hemkommun att bli godkända som kontaktfamilj. Framsteg för småstäderna, nu väntar de bara på att ngr barn skall bli tillgängliga. 

   

 • Mån 27 aug 2012 14:35 #14

  Nu har vi varit på inskrivning. Är glad att vi åkte in och såg lilla knytet igår, för idag hade de ej vul tider. Våran bm är helskön och det kändes jättebra. Kommer gå på ul i v 18, men fick boka in ett extra vul nu i veckan om jag ville. Det ska vi såklart, vill ha bild på lillen. Ja jag kommer ifrån Småland, och min familj bor i samma by där våran villa ligger. Har släkt och vänner där också. Vart ska ni flytta isåfall? Vilket land? Vi har en del kompisar inom gay kretsarna men mest hetero polare. Vi känner en tjej som gjort heminsemination, sen så följer jag en massa bloggar. Här är min blogg, har en massa andra regnbågsfamiljer länkat på sidan. Om är sugna att läsa. Www.lillamumintrollet.blogg.se

 • Fre 31 aug 2012 08:58 #15

  Vi var på den riktiga inskrivningen igår. De gjorde ul och vi fick se den lilla bebisen och dess starka lilla pickande hjärta. Helt magiskt! Så magiskt att jag glömde fråga om bild eller om jag åtminstående kunde få ta kort på skärmen..jaja..vi har fått tid för u.l i slutet på oktober så det får bli då istället.  Nu känner jag mig väldigt mycket lugnare i alla fall.. T är ju lugnare än fisken som det är..

   Vi har i veckan köpt en ny lägenhet. En trea med uteplats som ligger med promenadavstånd till havet och ngr av våra närmsta vänner. Känns gott! Nu ska vi bara få sålt den vi bor i.. Känns skönt att det blev en lägenhet i markplan istället för den nuvarande 2an utan hiss på 4 vån..
   Skönt att flytta närmare familjen, allra helst nu när ni väntar smått. Jag har bott många år i Norrland innan jag flyttade ner till T i Götet. Dock är jag född och uppvuxen i Vänersborg så jag känner att det är perfekt att komma närmare allra helst nu när man skall bilda egen familj. Baby
  Vi åker till Grekland 2 veckor nu på söndag så jag kommer inte skriva här på ett par veckor..SOL SOL SOL och värme tack!
   Men först skall jag kika in er blogg!

  Ha det gott så hörs vi om ett par veckor! Solig

 • Tis 4 sep 2012 18:27 #16

  Hejsan!
  Vi är så lyckliga!! Hjärta
  Även fast det är tidigt så kan jag inte låta bli att gå över i den här tråden. Behöver lite tips och hjälp också då detta är första gången vi väntar barn. Jag som skriver är Ania (30) och min fästmö är Kasia (38) och bär vår Plupp. Vi bor i Sollentuna utanför Stockholm men letar aktivt hus utanför Uppsala och har gjort länge. Vi har gjort två inseminationer och 1 IVF på akademiska i Uppsala innan vi plussade på första FET. Vi har TD på lördag först men har plussat sedan en vecka tillbaka och i söndags visade CB digital på Gravid 2-3 veckor. Solig Jag funderar på om vi ska ringa kliniken redan imorgon?
  Vi är i vecka 5 (4+5). Enligt diverse appar och även nån tjänst på familjeliv så är BF den 8-9 maj.

  Ursäkta en konstig fråga men vad gör man nu? Glad Ska man teckna gravidförsäkring och vad är det bra för? När bokar man tid för inskrivning hos MVC? Kan man välja vilken MVC man vill i kommunen? Är det bara att ringa runt? Kanske jag får hjälp av kliniken när jag ringer och meddelar plus. Massa frågor hjälp mig gärna! Är det något annat viktigt som ska göras nu/snart? Det jag är bra på och gjort länge är att handla barnkläder på tradera. Sååå roligt och har mycket fint redan, har inte kunnat låta bli. Skrattande

  Annars har vi en älskad dalmatinerpojke på 9 år och lite av det vi tycker om är djur och natur, andlighet, healing och medialitet, resa, promenader, styrketräning och dansinspirerad gruppträning, god mat (nykterister), träffa vänner, film, fixa hemma med renovering inredning, hemmakära. Glad

  Ska bli kul att följas åt här och vi hoppas på att alla pluppar stannar i magen och utvecklas som de ska!!

 • Tis 4 sep 2012 19:16 #17

  Det finns en regnbågsbebis tråd för hela 2013 där fler håller till så jag flyttar dit istället. Glad

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll