• Äldre 9 Aug 14:33
    2677 visningar
    10 svar
    10
    2677

    Hur göra när de bråkar/ är dumma mot varandra och bara är drygt 1 år?

    Vi har liknande problem hemma, fast våra är snart 19 månaders killar. de är inte lika illa mot varandra nu längre faktiskt, inte varje dag iaf. Ena killen har börjat hämta saker åt andra, men andra killen går och tar ofta fortfarande varpå "lillebror" blir jätteledsen.

    vi låter dem hållas till stor del. men samtidigt förhindra och avleda det hela. Men vi är inte där och förhindrar att de tar varandras saker hela tiden utan de får lära sig lite på egen hand också. de lär sig ju att de själva blir ledsna om någon tar deras saker, men även att deras bror blir ledsen om någon tar från honom.

    ifall storebror är ledsen så kommer lillebror med hans mjukiskanin nu mer, det är hans bästa vän som han går och kramar på större delen av dygnet och måste vara med överallt =)

    slagsmål däremot, slag hårdragning osv osv är jag på direkt och säger ifrån och avleder i den mån jag kan. men leksakerna försöker jag lära dem att samsas om.

  • Äldre 13 Aug 08:44
    #10

    förstår hur du menar asp76. jag tror på att säga ifrån från start, de kanske inte förstår allt ännu, men de lär sig illa kvickt ändå!
    Vad gäller de där ilskeimpulserna så har vi en som är riktigt illa på det. han blir tok förbannad och biter, slår med mera. Om han är arg för att han inte får leksaken avleder jag honom samtidigt som jag säger att jag förstår att han blir arg och att han ville ha leksaken, men berättar samtidigt att hans bror leker med den leksaken men att han kan ta en annan istället. Och även försöka förklara varför man inte får slå eller ta leksaker från varandra via det "du skulle bli ledsen själv om han tog en sak från dig" sättet.
    Detta vet jag att det är allt för tidigt för dem att förstå, men det kommer och jag vill ändå att de skall känna att jag förstår dem liksom. även läst på något ställe att det är viktigt att förklara för sitt barn att man förstår.

    Men som sagt det är svårt när båda två har så mycket impulser och inte förstår rätt och fel så bra ännu.

Svar på tråden Hur göra när de bråkar/ är dumma mot varandra och bara är drygt 1 år?