• Äldre 12 Aug 18:02
    1029 visningar
    1 svar
    1
    1029

    "Behöver" barn lära sig att umgås med andra barn UTAN förälder innan de börjar i förskoleklass?

    Om man arbetar som familjedagvårdare och har sina egna barn hemma får ju de egna barnen socialisering av de andra barnen och lär sig leka och samspela osv. Men då är ju den egna mamman alltid med... Är det "bra/viktigt" att de egna barnen också leker och umgås med andra barn innan det är dags för förskoleklass vid 6 års ålder? Borde jag föra mina egna barn till park/klubb 2-3 förmiddagar i veckan fram tills dess så det inte blir en så stor "chock" sedan vid 6 år? Från vilken ålder är det i så fall bra att börja göra detta? 2 år?

    Ni andra dagmammor där ute med egna barn hemma, hur har ni gjort/tänkt göra?

  • Svar på tråden "Behöver" barn lära sig att umgås med andra barn UTAN förälder innan de börjar i förskoleklass?
  • Fackla­n84
    Äldre 15 Aug 21:54
    #1

    Vad kul att hitta en dagbarnvårdare med egna barn dessutom på AP sidan. Jag kommer troligtvis att börja arbeta i september och då ha mina två barn hemma på 1 respektive 5 år. 

     Som svar på din fråga, nej jag tror inte det är viktigt. Kanske kan det bli lättare, kanske inte. Tror inte att det gör så stor skillnad. Eventuellt att det kan bli en chock av att det är en sån stor grupp. Kan bara jämföra med t ex när min äldsta var 2 och skulle börja på dagis. Hon hade knappt haft nån barnvakt, och då man säger ju att "det är bra om de har varit med barnvakter innan för att träna att vara utan föräldrarna" men det gick hur bra som helst. Det bästa skulle väl vara om barnen fick vara med sina föräldrar, flera vuxna, och flera barn samtidigt varje dag... men det är inte lätt att få till. Vad är det för klubb du menar? Jag går med min äldsta på miniorerna hos frälsningsarméen mest så att hon ska träffa andra barn i sin ålder i området och tycker att det fungerar bra.

    Jag ville eventuellt ha allmän förskola till min äldsta (det kan man ha även när man har/är dagbarnvårdare) så att hon skulle få träffa andra barn i sin ålder som hon skulle gå i skolan med sen, men den närmsta förskolan hade inte möjlighet att erbjuda det. Det skulle i så fall kunna vara en idé, och det är i så fall från tre år.

    Hur gamla är dina barn om jag får fråga. Hur tycker du det är att ha ansvar för andra barn än dina egna, jag känner mig lite orolig att det ska bli svårt för min minsta då hon bara är ett år (och därav för mig). Måste även hitta ett sätt att lägga henne som inte är i min famn, hur gör du? Ammar du dina barn? Hur gör du då? Min minsta ammar ganska mycket ännu och måste ganska snabbt minska ned på amningen till kväll, natt, morgon och behöver tips.    

Svar på tråden "Behöver" barn lära sig att umgås med andra barn UTAN förälder innan de börjar i förskoleklass?