Anonym (sjukt!) skrev 2012-08-25 09:53:43 följande:
I Asien använder man ofta hela sojabönan utan att separera fett och protein, man fermenterar den vilket minskar antinutrienter och man äter betydligt mindre mängder än den gängse bilden av det asiatiska köket. En stor studie uppskattade det dagliga sojaintaget till cirka 7-8 gram per dag där en del är fermenterad soja. Många vegetarianer i västvärlden, däremot, konsumerar cirka 220 gram ren soja per dag. [10]. Fermenterad soja som alltså intas i små mängder i det asiatiska köket har inte samma skadliga effekt på kroppen som sojaproteinisolat, sojamjölk, sojabönsolja, sojakött, tofu och andra icke-fermenterade sojaprodukter. Exempel på fermenterad soja är: tempeh, miso, natto och sojasås.
www.greatlife.se/artiklar-och-fakta /soja-inte-att-rekommendera/
Alldeles för mycket text för mig tyvärr, hänger knappt med :P Men antar att du inte anser det är mer okej :P
Men det är anledningen till varför jag kommer ge mitt barn soja.