Inlägg från: annakristina22 |Visa alla inlägg
  • annakristina22

    Stig Björne: Kan en Universalkost skapas av det bästa från andra koster/dieter tex stenålderskost, Atkins, LCHF, husmanskost?

    Ellaria skrev 2012-08-27 16:15:34 följande:
    Hade gärna sett att livsmedelsverket rekommenderade mer naturlig mat. Just nu rekommenderar de magarin över smör och det är fan inte okej. Mindre kolhydrater hade hela svenska folket mått bra av också. (Nä, jag menar inte att alla i Sverige ska äta LCHF.)
    Men hur mycket kolhydrater tror du allmänt är lagom? räknat om man tränar  och om man inte tränar.
  • annakristina22
    yena89 skrev 2012-08-28 01:53:15 följande:
    Den ultimata grunden är iaf att äta  så ren och obehandlad mat som möjligt, undvika sånt som inte funnits så länge, tex socker, spannmål mm. och sånt som förädlats sönder, tex supersöta frukter.
    Sen måste var och en få bestämma själv hur man vill fördela kolhydrater, fett och protein. Jag väljer lite kolhydrater, normalt med protein och så en hög energiandel fett. Sambon äter lite mer kolhydrater och mer protein eftersom han tränar mycket.
    Samma fråga till dig. Hur stor är andelen i procent kolhydrater, prot, fett?

    kolhydrater/protein/fett

    20/30/50??? knappast

    20/50/30 bättre? 
  • annakristina22
    Lustigt att Dromkroppen.se-killen inte ens verkar nämna fettets och kolhydraternas betydelse... www.dromkroppen.se/kost.html

     


    Jag tror han vill undvika att få på sig militäriserade LCHF-are. De som kommer fettsvål i högsta hugg eller kanske han oroar sig för militanta anti-LCHF hoppa på honom.

  • annakristina22

    I övrigt är vi inte off topic här eller?


    tråden heter:


    Kan en Universalkost skapas av det bästa från andra koster/dieter tex stenålderskost, Atkins, LCHF, husmanskost?

  • annakristina22
    Johan38 skrev 2013-06-04 13:52:21 följande:
    Bästa universalfödan är inte det den lokala mat som odlas, de lokala källvatten som finns, den lokala frukt som finns? Nu på våren/försommaren får man gå ut och beta kirskål, dricka björksav, skjuta ett rådjur och äta upp de sista rovorna i matkällaren.
    Bra tanke, men då blir det inte universalmat utan specialmat för lokalområdet. 
  • annakristina22
    Biffus skrev 2013-02-09 08:15:39 följande:


    Kom ihåg att kostdoktorn är partisk. Han har säkert lämnat ute en hel del information.
    Hur menar du att han är partisk? menar du LCHF-partisk?
  • annakristina22
    "Lastly, when people from other cultures who eat more traditional, whole food diets and have lower disease rates immigrate to the US and take on our diet and lifestyle, their disease rates virtually always increase to match ours. Makes you think, doesn’t it?"
    www.fourriversclinic.com/2012/08/08-whole-unp.../
    Alltid samma slutsats. Det visar att maten är boven, inte kulturen ja inte ens den lokala stressen......
  • annakristina22
    Faile skrev 2013-07-12 19:47:13 följande:

    Fast är det inte så med alla som arbetar för något man tror på? Man letar efter bevis och forskning som stödjer just den teorin. Verkar ju dumt att skjuta sig själv i foten genom att leta efter motsatsen?
    Skillnaden jämfört med tex honom och många andra är dock att han inte är sponsrad ( vad vi känner till ) för att marknadsföra sina åsikter.
    För att ta ett exempel så var ju ( vet inte om det är så fortfarande ) slv:s expert Bengt Vessby avlönad av två margarinföretag samtidigt som han fick statliga pengar när han propagerade för margarin åt slv. Där kan man prata om partisk. 
    Andreas Eenfeldt är praktiserande specialistläkare på en vårdcentral i Karlstad enligt Wikipedia. han har redan sina inkomster där förutom några små annonser på Kostdoktorn.se. Han är trovärdig anser jag. Han verkar driva sin blogg ideellt.
Svar på tråden Stig Björne: Kan en Universalkost skapas av det bästa från andra koster/dieter tex stenålderskost, Atkins, LCHF, husmanskost?