• Stockholmsinnerstad

    Misslyckat IVF igen...

    Här kan vi stötta och även vara besvikna utan att någon som är i hoppets fas om graviditet tycker att vi tar ner dem och sprider dålig energi. Här är vi alla välkomna med frågor, funderingar och råd om hur man tar nya tag eller beslutar sig för att ta en timeout för ett kortare eller längre ögonblick, alternativt ett bestående varaktigt beslut och acceptans om ett liv utan barn. Här är både hopp och besvikelse tillåtet. Välkomna! Hjärta

  • Svar på tråden Misslyckat IVF igen...
  • liwa

    hej. bra initiativ stockholmsinnerstad. Har för mig att vi pratat i någon annan tråd? När testade du?

    Fick minus på mitt 4:e försök idag. Känner mig helt tom, kallt konstaterande att jaha det gick inte denna gången heller. Orkar inte bryta ihop igen. Dessutom är killen bortrest en vecka till så är helt ensam i allt just nu.
    Hur har du det?

  • germany

    Sparar denna tråd och vill gärna hänga med på ett hörn (i mån av tid).
    Har gjort 3 misslyckade IVF där mensen alltid kommit några dagar innan TD.
    Ska i höst göra vårat 4:e IVF försök. Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att få till något så enkelt som ett barn Rynkar på näsan. Men jag och min man lever på hoppet och försöker göra det bästa av situationen. Har valt att kämpa så länge orken finns. Är ännu inte framme vid något annat beslut än att vi ska lyckas!
    Kram på er så länge!

  • Stockholmsinnerstad

    Hej! Ligger lite lågt och lever hyfsat normalt i väntan på nästa försök i oktober. Skönt att inte behöva tänka på exakt allt man stoppar i sig som under försöken iaf så försöker njuta av det så mycket det går. Förkyld just nu och väntar ut den så att jag kan komma i gång med långa promenader inför nästa försök. :)

  • liwa

    skönt man får försöka tänka att man "passar på"  för sen blir det ju inget vin och goda ostar på ett tag (förhoppningsvis) :) Är i en dipp nu efter det 4:e misslyckandet. Min lillasyster har precis fått barn (samma dag som jag testade negativt). Så många dubbla känslor. Glad för deras skull men påminnelse om vår sorg.

    Har du fått nån ny tid för nästa försök?

  • germany
    Stockholmsinnerstad skrev 2012-09-25 09:00:31 följande:
    Hej! Ligger lite lågt och lever hyfsat normalt i väntan på nästa försök i oktober. Skönt att inte behöva tänka på exakt allt man stoppar i sig som under försöken iaf så försöker njuta av det så mycket det går. Förkyld just nu och väntar ut den så att jag kan komma i gång med långa promenader inför nästa försök. :)
    Tycker också att man kan unna sig lite extra av det man tycker om mellan pauserna. Men, jag har ändå hela tiden i åtanke att tänka mig för rätt så mycket. Äggen tar ca 2-3 månader på sig så av den aledningen så vill jag ändå hålla mig till det som är bra för kroppen för att maxa chanserna att mina ägg får bra kvalite. Att börja äta rätt precis i samma veva som IVF drar igång tycker jag känns lite sent.

    No no för mig är alla gånger transfetter såsom chips, ostkrokar, strips osv, de åker helt ner i sopkorgen (studier visar på att fertiliten sänks med så mycket som 70 % och det av relativt liten mängd)  Men en extra god middag på helgen och faktiskt en liten godispåse med inte alltfrö onyttigt godis kan någon gång också få slinka ner. Kaffe har jag inget större sug efter så det har jag fortsatt att skippa helt (studier visar här på att fertilteten sjunker med hela 40 % om man dricker mer än 3 koppar / dag) . Ett glas rött vin kan jag också unna mig i bland, gott gott Skrattande.

    Ni som är i tråden, ska ni göra fler försök snart eller?
  • Lillflickan

    Jag har gjort fyra misslyckade IVF och tre FET. Just nu håller jag på med mitt femte IVF. ET i går och TD 8/10. Får jag vara med ändå? Är gärna med i en grupp med många försök för att stötta och följas åt och förhoppningsvis lyckas till slut. Är med i ganska många grupper men börjar tröttna på alla som lyckas på första försöket (sjukt avundssjuk)..

  • germany
    Hej Lillflickan - Klart du är välkommen! Glad
    Grattis till ruvarstatus också! Hoppas det vill sig denna gång.
  • germany
    Lillflickan skrev 2012-09-26 17:14:18 följande:
    Tack Germany! När är det dags för ditt nästa försök?
    Kör i gång i slutet av oktober, korta protokollet. Verkligen skräckblandad förtjusning! Fast förtjust är jag nog inte....men vill komma igång så det är överstökat nån gång. Så känns det typ. Har liksom lärt mig att inte ta ut någon glädje i förskott, även om man får hjälp med IVF.....

    Vilket protokoll körde du? Fick du några små till frysen?
    Jag har aldrig lyckats få något till frysen, men har ändå varit nöjd med att ha kommit så långt som att få ruva i allafall. Har samtliga gånger fått tillbaka 2 små....men de har inte velat stanna, tyvärr. Rynkar på näsan
  • Lillflickan

    Jag har gjort långa protokollet tre gånger och nu sista korta. Första gången fick jag tre till frysen och fick tillbaka först ett och sen två. Andra fick jag tillbaka två och ett till frysen och sen tillbaka det. Tredje gången fick jag tillbaka två och inga till frysen. Den här gången fick jag tillbaka en blastocyt och vet inte om jag fått några till frysen eller inte för de skulle odla vidare och sen skulle jag få ett brev. Så det tar väl några dagar.

    Varför har du fått tillbaka två?

Svar på tråden Misslyckat IVF igen...