Inlägg från: Iryelle |Visa alla inlägg
 • Iryelle

  Fifty Shades Of Grey - Reflektioner?

  Nu har jag inte läst den men det faller mig underligt att vad som verkar vara en lite kryddad "tantsnusk"bok får så mycket uppmärksamhet.

 • Iryelle
  Agridulce skrev 2012-09-18 22:53:47 följande:
  S P O I L E R

  Jag har fått ok av NG att spoila så nu kommer iaf lite.

  Jag blev förbannad på boken eftersom mannen, Mr Grey, inte är dominant av naturen utan är det pga en massa mystiska trauman. Det gör boken för mig orealistisk och ointressant. Jag är inte intresserad av en man som är fucked up i skallen och tar ut det på kvinnor. Ge mig däremot en man som är dominant i sig själv och klar i knoppen och jag tänder i 190. 

  Kvinnan är naturligtvis oskuld och heeeeeeeeelt oförberedd och opåläst om sex. Vad som stör mig med henne är att hon fortsätter att låta honom köra BDSM-racet med henne fast det inte är det hon tänder på. WTF? Vem har sex med någon annan för någon annans skull. Hade hon däremot upptäckt att hon hade en ug sida och tänt på grejerna hade det kunna varit intressant. Nu blir det i stället märkliga vaniljlekar kryddade med rep och piska.

  Jag skiter i att de skriver om hans jättekuk hela tiden. Det kan jag leva med. Däremot att han konstant beskrivs som en fantastisk Adonis sänd från gudarna tänder av mig och gör det hela osannolikt igen. Flawless is boring.  Och tjejen som alla tycker är så söt och sexig har ett uselt självförtroende och fattar inte hur någon kan tända på henne. Gör om gör rätt.

  Däremot så tänder jag som ug på potentialen i leksakerna och i tankarna om smärta/njutning. Det får mig att känna igen mig i sex jag haft eller vill ha och kan därmed fortsätta att spåna vidare i fantasin. Men om det är sånt man är ute efter finns det rena BDSM-böcker som håller klart högre kvalitet.

  Det här är en Harlekinbok från början till slut där man sen kryddat med lite BDSM men inte riktigt visste vad man skulle göra med det.   Tråkigt. Jag har inget emot harlequinböcker, jag läste mängder när jag var yngre. Men då vill man ju läsa om den där naturligt sexiga och självsäkra mannen och inte om någon med psykiska problem! Sen avskyr jag när de blandar in oskulder om det inte är en historical romance-bok. Och för mycket sex för snabbt blir tråkigt.

  Men om han har psykiska problem, är det något han ska bli "frisk" från eller är det en del av honom? För om hon ska "ändra" på honom så blir det ju ännu värre.
 • Iryelle
  oOOo oOOo skrev 2012-09-19 07:28:47 följande:
  Precis, det blir mycket lättare att köpa konceptet när de psykiska problemen beror på att vederbörande är en vampyr. Denna boken är mer för sådana som tycker det räcker med att vara en framgångrik CEO för att vara ursäktad.

  Haha, det fick mig att tänka på när Buffy och Spike (apropå vampyrer) hade sex första gången, det var lite mindre "vanilj". :)
 • Iryelle

  Jag tror hon som skrivit böckerna har läst för många böcker av Barbara Cartland, hennes "hjältinnor" blir alltid reducerade till stammande små våp i slutet. Pratar... så... här för oh... det är... så jobbigt... att... tänka. Och alla män är ståtliga, adliga eftertraktade ungkarlar med "erfarenhet" och kvinnorna är unga, vackra, docklika varelser som inte har någon aning om vilken effekt de har på män. Fast Cartlands män är nog trevligare.

Svar på tråden Fifty Shades Of Grey - Reflektioner?