• Mrs Onedin
  Äldre 3 nov 18:36
  17658 visningar
  142 svar
  142
  17658

  Fifty Shades Of Grey - Reflektioner?

  Jag började läsa den, men jag kunde helt enkelt inte fortsätta. Blev illamående.

  Det var helt sjukt! Jag gillar inte heller att man - tillsammans med den unga collegetjejen som berättar historien - liksom FÖRLEDS in i det. För först trodde i alla fall jag (visste inget om boken i förväg) att det skulle bli den vanliga Harlequin-Askungesagan. "Fattigt skilsmässobarn som anser sig själv fult, förvandlas till en vacker svan då hon älskas och uppvaktas av den Äldre, Snygge och Omåttligt Rike mannen, som gifter sig med henne och därmed ändar alla hennes problem för resten av livet". Vilket hade varit illa nog, för sådana historier är rätt fåniga... 

    Men sedan förleds man i stället in att nästan tycka att mannens onaturliga sexuella preferenser kanske inte är så farliga ändå. Eftersom HON går med på det. Och eftersom han är så omtänksam mot henne i början...

  Nej, det här gillade jag inte alls, och jag fattar inte hur det kunnat bli en sådan storsäljare. (Jag lånade mitt exemplar!) 


  For all sad words of tongue or pen, the saddest are these:
 • Mrs Onedin
  Äldre 3 nov 18:59
  Nice Girl Wrong Place skrev 2012-11-03 18:46:29 följande:
  Nyfiken, kan du utveckla det understrukna lite?

  Nä, det finns inte så mycket mer att säga. Jag kände liksom, att hade jag från början vetat att boken handlade om S/M, så hade jag aldrig börjat läsa den. För det är inte min grej, alls. Men i och med att den började så där romantiskt... och i och med att mannen framställdes som så lyckad och snygg och sympatisk och åtråvärd och allting i början... och i och med att tjejen vande sig vid tanken på att hon skulle delta i de här lekarna... så kändes det som att "jaha, då kanske det inte behöver vara så konstigt och farligt".

  JAG tänkte bara så för ett ögonblick, mind you! Men jag tror inte att det här är bra läsning för unga flickor, som kanske förleds in i att testa... Det är ju så lätt att få kontakt med alla möjliga konstiga människor på nätet nu, och göra sådant som förr fick stanna i fantasien för det mesta. 
  For all sad words of tongue or pen, the saddest are these:
 • Mrs Onedin
  Äldre 3 nov 19:08
  Nice Girl Wrong Place skrev 2012-11-03 19:00:58 följande:
  Det är onekligen ett sidospår men jag bara undrade vilka värderingar du lade i det hela.
  Jag tolkade det du skrev som att BDSM inte är normalt och inte bör framställas som det. Men jag kanske tolkade det du skrev fel. 
  Ja, det stämmer. Jag tycker inte att det är normalt, och jag tycker inte att det ska framställas som det. Precis så. Och särskilt inte när den kvinnliga huvudpersonen är en osäker, oskydlig collegetjej. Det kan bli frestande för unga tjejer som känner igen sig i henne.
  For all sad words of tongue or pen, the saddest are these:
 • Mrs Onedin
  Äldre 3 nov 19:09
  Nice Girl Wrong Place skrev 2012-11-03 19:08:53 följande:
  Ok.
  Vad är normalt? 

  Hinner/orkar inte go there ikväll. En annan gång kanske..?
  For all sad words of tongue or pen, the saddest are these:
Svar på tråden Fifty Shades Of Grey - Reflektioner?
Logga in
Bli medlem