• Äldre 18 Sep 10:52
    13636 visningar
    17 svar
    17
    13636

    Metalldetektor

    Ja jag kommer aldrig igenom utan att det tjuter och det kommer en kvinnlig vakt och kroppsvisiterar mig. Jag har kommit fram till att det beror på att jag använder bygelBH. Kanske samma för dig TS?

  • Äldre 19 Sep 11:59
    #6
    MissLindiz skrev 2012-09-19 11:41:03 följande:
    Smycken och piercings ska det inte reagera på?
    Skor är oftast converse och de brukar åka av.
    Bygel bh har väl alla? :S

    Visst, det kanske inte är en så stor grej men jag gillar inte när det piper.
    Folk blir nyfikna, står och stirrar och så kommer det fram en vakt och bokstavligen har händerna överallt!
    Ja just så känner jag med, jobbigt och pinsamt att stå där den där minuten när alla undrar om man är en terrorist typ.
    När det gäller bygelbh så tror jag att det KAN ha att göra med hur stor byst man har (ju större byst ju större bygel) och jag har g-kupa så det vore konstigt om den inte pep då egentligen Obestämd
    Minns att jag vid ett tillfälle blev tillfrågad om jag hade bygelbh och när jag svarade ja (ja det har väl alla efter 80-talet känns det som) så skickade dom iväg mig fort och återgick till arbetet.
    Skorna, varför skulle det vara metall i dom?
  • Äldre 19 Sep 12:17
    #8
    stickkontakt skrev 2012-09-19 12:06:07 följande:
    Jag hade ett par skor som det uppenbarligen var en metalskena innuti sulan på. De pep alltid om jag glömde ta av dem och när jag visiterades gav deras handdetektor alltid utslag när de drog över sulan. Så det var bara att ta av skorna och skicka dem genom röntgen. 

    Det var ett par helt vanliga skor och de kändes inte ovanligt stela eller så. På flygplatspersonalen verkade det som att det är ganska vanligt. 
    Hade jag ingen aning om! Jag tänkte att den enda metall jag kan komma på i skorna är öljetterna för skosnöret men där ser man! Tack för infon :)
  • Äldre 19 Sep 22:27
    #13
    xolma skrev 2012-09-19 21:36:48 följande:
    Har aldrig kommit på tanken att det skulle vara pinsamt om det piper när man går igenom men å andra sidan inte heller tänkt att någon skulle vara en terrorist bara för att de blir kontrollerade.

    Det pep om mig några gånger i somras när jag flög och jag är säker på att jag inte hade något i metall på mig. Jag undrar om det inte bara är en slump ibland, att de kontrollerar var 100:e person som passerar eller något sådant.
    Nja kanske inte pinsamt men jag tycker det är en jobbig känsla när 50 personerna i kön plötsligt stirrar på mig samtidigt- Pinsamt var fel ord.
Svar på tråden Metalldetektor