• Fru Gustav­sson
    Äldre 18 Sep 13:21
    19081 visningar
    32 svar
    32
    19081

    Hjälp med transparent bakgrund, jag blir tokig! Snälla... ;-)

    Har i nya utbildningen tvingats börja använda PS, som jag aldrig bekantat mig med innan. Jag har i två dagar suttit och försökt läsa mig till via nätet hur sjutton man tar en bild ( en vit kaffekopp i mitt fall) och gör bakgrunden transparent och sparar på rätt sätt, men det vill bara inte lyckas. Jag får bakgrunden transparent och har använt mig av snabbverktyget, men sedan när bilden ska sparas har jag försökt på tusen sätt känns det som. När jag tar fram bilden som jag sparat och klistrar in på annan bild (ett skrivbord i trä i detta fallet) så är bakgrunden likförbannat vit. Jag känner att datorn åker ut på bilvägen snart. Det är sååå frustrerande.

    Hur länge tar det att lära sig PS? Har liksom inte tid att sitta hur mkt som helst med detta eftersom jag har annat att lära mig, men samtidigt kommer mitt arbete inte bli bra utan PS.

    Vad är det för fel jag gör? Detta är något jag verkligen vill lära mig, att "klippa till" bildobjekt för att kunna möblera mitt "skrivbord", men nu börjar jag känna mig tröstlös....

    Ni som är duktiga och kan förklara för en idiot, snälla, hjäääälp...

    (kan verkligen tänka mig att PS är riktigt kul när man behärskar det...) 


    Hur man än vänder sig har man arslet bak
  • Svar på tråden Hjälp med transparent bakgrund, jag blir tokig! Snälla... ;-)
  • Fru Gustav­sson
    Äldre 18 Sep 13:28
    #2

    tack snälla för ditt svar! Men jag har provat att spara den som både jpeg och png och photoshop och det vill sig ändå inte. Vet inte hur många försök jag gjort. Vet inte vad det blir för fel på detta... 


    Hur man än vänder sig har man arslet bak
  • Fru Gustav­sson
    Äldre 18 Sep 13:34
    #4

    Ja, jag får leta vidare, men har tittat tutorials i två dagar nu, både svenska och engelska, både text och video. Tror jag gör som de säger att jag ska göra men icke. Är ett steg från att göra det värsta jag kan göra, att klippa ihop allt i gamla hederliga paint.. men vill så gärna lära mig PS.


    Hur man än vänder sig har man arslet bak
  • Fru Gustav­sson
    Äldre 18 Sep 13:49
    #7

    Nu har jag försökt ett par gånger till, jag har fått till transparent bakgrund, tagit ny bild, klistrat in kaffekoppen och sparat för webben som både gif och png. När jag sedan kontrollerar genom att klistra in den sparade bilden på träbakgrunden är den lika vit som innan. Den vill bara inte bli genomskinlig... fattar inte. Datorer och teknik är verkligen nåt att både älska och hata... ni kommer med superbra och pedagogiska tips, men det vill sig verkligen inte för mig... Hmm..


    Hur man än vänder sig har man arslet bak
Svar på tråden Hjälp med transparent bakgrund, jag blir tokig! Snälla... ;-)