• Neko

    Ni som dricker cola och ni som har slutat!

    Jag har slutat med cola från att ha druckit typ en liter om dagen i säkert 10-15 år, det var nästan ett år sedan. Jag har druckit ett glas cola sedan dess, nyligen, och det var ok men är inte särskilt sugen på mer, så det behöver inte betyda återfall om man skulle måsta dricka det någon gång när man slutat, kändes skönt. Det som fick mig att sluta var både att jag läste om att det inte var så nyttigt utan att vissa färgämnen var relativt giftiga och att jag ser vad som händer när man häller upp cola i plastglas, alltså sånt som inte är så blank plast och låter det stå - det bildas någon form av sörja på glaset som ser äckligt ut. Man tänker liksom att det vill man inte få i sig. Sedan så är det ju lättare om man avskyr avslagen cola - man kan tänka att det är så det egentligen smakar. Jag slutade rakt av, trappade inte ner. Gick dock inte ner i vikt men jag är inte heller överviktig (55 kg/160 cm) och äter massa choklad så kompenserade nog med det.

    Har däremot en kompis som säkert dricker 1-2 liter om dagen och hon gick från vanlig cola till cola zero och hon har gått ner mycket i vikt. Skulle gissa på minst 10-15 kg på ett år bara av colan. Hon hade en kompis som var smalare än henne innan även fast de båda var överviktiga och nu efter förändringen så är hon smalare än kompisen som fortfarande dricker vanlig cola. Fast sedan är det ju inte så nyttigt heller med aspartam men man lär ju få samma effekter av att sluta helt också, fast mer.

    Ett tips om det är koffeinet i läsken man vill ha är att byta till trocadero om man har svårt att sluta rakt av, det innehåller också koffein men i mindre mängd, tror jag, och känns bättre än colan. Tror inte det är lika beroendeframkallande heller. Har också hört andra som bytt till mineralvatten med smak, men personligen tycker jag inte om det.

  • Neko
    Studentens skrev 2012-09-20 19:14:49 följande:
    Det värsta för mig är att jag dricker nästintill bara cola, ingenting annat, känner sällan hunger och jag antar att det är all cola som gör så att de blir så? Så jag äter inte så ofta, inte mycket heller, har gått upp i vikt och mår jätte dåligt över de, skämms över mig själv....och ändå är de så jäkla svårt att sluta med cola, fattar inte va de är för fel på mig :(
    Testa att du bara får dricka cola på kvällen om du ätit bra under dagen?
  • Neko
    Studentens skrev 2012-09-20 19:21:09 följande:
    #Neko Hm blev knasigt när jag skulle svara på ditt inlägg :S Men iaf, jag är riktigt imponerad av att du slutade rakt av efter så lång tid, för de är väl på ungefär så många år jag ligger på också. Problemet är att har jag cola hemma så går jag och tar av den, typ "bara de här glaset" sen så fortsätter de så....och ger ja fan i att köpa hem så känns de riktigt förjävligt i kroppen och i psyket, vet inte alls hur jag ska göra för att sluta för jag känner verkligen hur less jag egentligen är
    Jo jag slutade när jag hade cola hemma. Tyckte det var jättejobbigt att inte ha ngt hemma och det var lättare att sluta när jag ändå kände att blir jag desperat så kan jag ta lite.. då försökte jag stå ut lite till och lite till etc. Men nu har jag samma problem med choklad =S Men prova att köpa hem en flaska trocadero istället för cola nästa gång och testa hur det går?
  • Neko
    pluvdo skrev 2012-09-20 19:22:32 följande:
    På kvällen är det ju verkligen inte bra att dricka det egentligen...
    Bättre att dricka cola på kvällen än att inte äta någon mat på dagen =) Lättare att avstå colan också när man inte är hungrig/sugen. Bara man inte dricker typ en timme innan man borstar tänderna gör det nog ingen skillnad. Typ säg ingen cola före kl 18 eller ngt sånt.
Svar på tråden Ni som dricker cola och ni som har slutat!