• pluvdo

    Ni som dricker cola och ni som har slutat!

    Jag har just börjat lägga ner cola, eller i alla fall dra ner på det mycket. Sedan har det inte gått så bra hittills eftersom jag fyllt år och så och haft folk på middag och det blivit att jag druckit cola då... Men ja, tidigare har jag druckit cirka två liter per dag. I söndags skrev jag ett kontrakt med mig själv att jag får köpa en tvålitare per helg samt en tvålitare per måndag då en kompis kommer hit. Så då dricker jag sammanlagt tre liter per vecka (eftersom kompisen dricker halva colan på måndagarna).

    Får väl se hur det går.

    Detta gäller dock bara vanlig cola. Cola light får jag dricka.

  • pluvdo
    Neko skrev 2012-09-20 19:17:32 följande:
    Testa att du bara får dricka cola på kvällen om du ätit bra under dagen?
    På kvällen är det ju verkligen inte bra att dricka det egentligen...
  • pluvdo
    Gladskit skrev 2012-09-21 10:54:06 följande:

    Jag skulle inte kalla mig själv beroende. Däremot har cola (eller Pepsi Max i mitt fall) blivit något som är ok att ta ett glas av då och då när jag blir sugen. Jag äter LCHF annars och Pepsin triggar inget sötsug eller så hos mig så det har blivit min "lyx".


    Men ni som dricker mycket Cola, och särskilt den vanliga varianten som är sötad med riktigt socker. Har ni testat att välja Cola zero eller Cola light istället? Eller Pepsi Max? Vet ni hur mycket rent socker ni dricker i er på en dag?? Nu snackar vi rena kalorier rakt in i kroppen som ni inte ens får någon näring ifrån. En liter Cola innehåller motsvarande 108g socker. Mer än vad en vanlig person behöver få i sig på en hel dag.

    www.coca-cola.se/nordic-corp/cc/se_SV/pages/p...


    Cola zero är äcklig. Cola light är okej, men inte alls samma sak som vanlig cola. Smaken är inte densamma och känslan är inte densamma.

    Nu slutade jag med vanlig cola tidigare i veckan och dricker bara light. Det fungerar, men jag känner av abstinensen. Man blir ju "beroende" av sockret också, inte bara koffeinet.
  • pluvdo

    Åtminstone jag dricker i alla fall inte lika mycket när jag dricker light som när jag dricker vanlig eftersom den inte är lika god. :)

  • pluvdo

    Under senaste veckan så har jag druckit cirka en liter vanlig cola (och i snitt en liter cola light per dag, men jaja. Idag har jag bara druckit vatten i alla fall :) ) och det känns bra. Ja, en liter på hela veckan då, inte en liter per dag. Innan dess drack jag två liter per dag, så stor skillnad.

    Första dagarna utan cola var helt klart jobbigast. Det verkade dock främst som att abstinensen var psykisk, inte fysisk. Det riktigt kliade i hela kroppen av gå-och-köpa-cola-begär. Jag slutade med chips och choklad (som jag tidigare i princip missbrukat) i samband med detta också och det var nästan ännu svårare att vara utan. Men som sagt, trots att jag enligt ett kontrakt jag skrivit "får" köpa en flaska cola (tvålitare), en påse chips och en liten choklad per helg så gjorde jag inte det den föregående helgen och jag hoppas på att kunna låta bli denna också. Jag vet ju att ju längre jag är utan det onyttiga, desto snabbare försvinner suget efter det.

    När suget efter något sött blivit som värst så har jag tagit kanske 1½ dl naturell yoghurt med någon matsked sylt i och ätit. En gång per dag ungefär.

Svar på tråden Ni som dricker cola och ni som har slutat!