• Anonym (dyrt)

    Stämmer uppehälleskostnaden för Nigeria???

    Hej,
    vi är intresserade av att adoptera ifrån Nigeria och läser på så mycket vi kan. På ACs webb står att vistelsetiden i landet är ca 2 månader. Samtidigt står det att kostnaden för uppehälle uppskattas till ca 80 000 kr för familjen. Det blir ju ca 10 000 kr i veckan! Kan det verkligen stämma?

    Förhoppningsvis blivande Nigeriaförälder

  • Svar på tråden Stämmer uppehälleskostnaden för Nigeria???
  • Queenie70

    Inte för boende och mat. Men det kanske tillkommer kostnader för privat chafför och sånt som kan tillkomma. Sen behöver man nog nån inhemsk guide på plats som hjälper en att boka hotell etc. För kommer du som europe, så kommer priserna att typ 10 dubblas. Om en ortsbo bokar ett hotell för 300 kronor för natt, så lär man från er istället försöka klämma ur er ungefär det 2000 istället. Lokal mat är ju superbillig, men å andra sidan kanske man inte är så sugen på en komage som legat i grytan i solen ett dygn eller så.

  • Anonym

    Det stämmer säkert om det står så! När man reser på en adoptionsresa kan man inte styra kostnaderna på samma sätt som när man reser på en semesterresa. Det handlar om kostnader för guider, chaufförer, hotell med hög standard, resor inom landet...

  • Anonym (Nigeriamamma)

    Det stämmer. Ni ska ta med er 10000 euro på resan, för boende, mat, resor etc. Det beror på var man bor, vad allting kostar. I Lagos är det dyrt att bo, i övriga landet är det mycket billigare. Vistelsetiden kan variera väldigt mycket. Blir vistelsen kort, så får man pengar över.

Svar på tråden Stämmer uppehälleskostnaden för Nigeria???