• Anonym (Nykom­ling)
    Äldre 24 Sep 12:37
    115818 visningar
    306 svar
    306
    115818

    Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna

    Hej!

    Jag har desperat letat efter information och berättelser om hur det är att komma ut ur garderoben som vuxen, men det verkar vara helt omöjligt.
    Efter att ha pratat med HBT-jouren har jag förstått att det är väldigt vanligt, särskilt för kvinnor att komma ut med dessa känslor sent i livet.

    Att komma ut senare i livet ger en lite annan problematik än att komma ut som tonåring.
    Jag har haft väldigt svårt för att acceptera de här känslorna som jag förnekat under större delen av mitt liv och jag har levt med enorma skamkänslor. Jag bär på stora skuldkänslor över att vara orsaken till att min familj måste splittras, att mina barn ska leva med skilda föräldrar och att jag kommer såra min man.

    Det har tagit mig över ett år att bearbeta känslorna och acceptera det faktum att jag som tjej gillar tjejer. Jag har ännu bara kommit ut för mig själv och för en vän.

    Det skulle vara intressant att få höra era berättelser om hur era komma-ut-process gick till och var i livet ni befann er då. Det skulle även vara skönt att komma i kontakt med er andra som är på väg att ta det stora klivet ut ur garderoben och in i livet.
     

  • Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna
  • Anonym (manna­)
    Äldre 20 Feb 16:07

    Berätta gärna ts??

  • Anonym (32-år­ig tjej)
    Äldre 7 Mar 08:11

    Hej allihop!!

    Så jag har inte uppdaterat på flera månader..

    Vårt konstiga "förhållande" är en långdragen historia.

    Så vad har hänt?

    Vi är nu närmare än någonsin förut.

    Vi har haft flera kvällar tillsammans där jag kommer till hennes hus och dricker vin och vi slutar upp omslingrade i varandras armar pussandes och kramades.

    Varje gång pratar vi om hur mycket vi älskar varandra och hon har sagt att i början "freakade" hon ut men nu är allt ok. Hon vill inte kalla det för nånting, bara "oss".

    Vi har inte haft sex för det skrämmer nog oss båda. Men hon tar upp det varje gång vi är fulla. Att hon kan göra det för "min skull", ifal jag vill prova. Sist hade hon bara en kort klänning utan trosor och "visade" den för mig. Sen fnittrade vi och bara kramades lite nervösa..

    Hon kan även få tillfällen när hon blir lite kyligare och distant. Men sedan är hon lika eller ännu mer gosig igen.

    Vi tränar nu nästan varje morgon hos henne och vi kan aldrig slita oss från varandra.

    Som idag var jag där 6.30 för att träna men vi tränade inte förrän vid 10. Sen skulle hon köra sin son till jobbet, så han var lite irriterad..

    sen kom hon tillbaka o vi gick o käkade lunch o tog några öl... :))

    Vi är som magneter och jag kan bara inte sluta tänka på henne..

  • Anonym (32-år­ig tjej)
    Äldre 7 Mar 08:12

    Hur går det för er andra?

  • Anonym (manna­)
    Äldre 7 Mar 14:25

    Här är allt bara bra. Haft förhållande snart ett år nu. Ingen vet om det.

  • Anonym (manna­)
    Äldre 7 Mar 14:29

    Hur har du det i din relation med din man ts? Tänkte det låter ju som du är på väg till henne, kanske schysst att separera föööre ni hamnar i säng med denna kvinna?! Bara en tanke, men kanske du redan gjort slag i saken....

  • Anonym (32-år­ig tjej)
    Äldre 7 Mar 21:12

    Kul att ni har det så bra Manna!

    Efter att jag berättade allt för min man förut så blev han sur ett tag, men jag tror han "vet" och på något sätt accepterat att vi umgås så mycket.

    Han är som min bästa vän och det skulle bli så jobbigt för både barnen men även oss om vi skulle behöva separera och dela på oss. Det är mycket dyrare med separata boenden och mycket mer styrande med praktiska saker som jobb/skolhämtning etc..

    Så så länge saker funkar i hemmet och jag och S inte gör mer än det oskyldiga spel vi håller på med vill jag inte göra något drastiskt i dagsläget.

    Men vem vet vad framtiden har att bjuda på.. ;)

  • Anonym kärlek
    Äldre 14 Mar 20:14

    Åh jag längtar 32 åring tills de händer något spännande! Lova oss att uppdatera om era "hemliga" möten

  • Anonym (32-år­ig tjej)
    Äldre 17 Jun 06:45

    Vi har det ungefär likadant som förut, fast vi har en mycket djupare relation med en slags acceptans att vi är här nu och det är inge fel med hur vi känner.

    Igår var jag där och så fort vi får några glas vin i oss så går det inte att slita oss ifrån varandra.

    Vi tar på varann, kramas hårt och pratar om hur mycket vi älskar varann. Men det är alltid ett "men". Hon har väldigt svårt att acceptera sina känslor och är väldigt förvirrad. Hon sa igår att när hon var yngre trodde hon att hon var gay. Men hon har aldrig varit med en tjej.

    Hon sa att med mig är det annorlunda. Det är som jag är en kille säger hon. Eller så säger hon att hon är som en kille. Jag sa att jag inte alls tycker hon är manlig, som hon alltid säger. Jag sa att hon är en sexig, stark, snygg tjej som är väldigt attraktiv.

    Hon sa att ända sedan hon såg mig för första gången visste hon att det var någonting annorlunda mellan oss.

    Hon har aldrig connectat med någon som hon har med mig. Om hon bara kunde acceptera fullt ut.

    Hon vänder det ofta också. "Du vill ha sex med mig eller hur?" Och eftersom hon säger det sådär och är så på blir jag rädd och säger att jag inte vill det. För att det känns läskigt. Jag är feg. Är nöjd att pussas och kramas med henne. Och om jag skulle säga ja, det blir liksom så på riktigt då. Eller så skrämmer jag bort henne.

    Jag tror faktiskt jag skulle gilla det. Om hon öppnade sig helt ut och inte stannade upp mitt i.

    Vi var själva i ungefär en timme och sen kom hennes son, hans kusin och hennes ex. Sonen hann se oss omslingrade och vi liksom hoppade ifrån varandra som att vi var påkomna. Han skrattade och bara skakade på huvudet. Sen var hon liksom sådär distant igen.

    Önskar vi hade mer tid själva..

  • Anonym kärlek
    Äldre 23 Dec 19:38

    Hej alla goingar! Hur går det för dig nu 32åring?

    Hoppas att allt går bra. Brukar gå in här lite då och då och hoppas alltid på massa nya historier att läsa om ni som nyss kommit ut! God jul till er alla! Kramar

  • Anonym (manna­)
    Äldre 23 Dec 20:16

    Skulle vara trevligt med lite updateringar ts, vi e många som följde dig/er. Här är allt bara härligt. Firar jul tillsammans. Otroligt att det kunde bli såhär....

  • Anonym (32-år­ig tjej)
    Mon 8 Jul 2019 08:31

    32 åring är nu 35.... Jag kan inte fatta att det har gått 3 år.

    Och inte mycket har faktiskt förändrats.


    Tillfällena när vi ses har varit rätt så sporadiska. Hon har haft det rätt rörigt senaste året och jag har haft jättemycket med jobb och resor.
    Vi har setts regelbundet men väldigt kort, typ på en kaffe. Och när vi ses är allt precis som vanligt. Pirriga blickar, vi tar på varandra, kramas jättehårt.


    Ofta är det andra människor med och då spelar vi macho.

    Men nu har hon flyttat till egen lägenhet, äntligen efter 2 år omkringflyttande och delat med andra.
    Två gånger har jag nu varit där. Senast nu i lördags. Och i 8 timmar satt vi och myste och drack vin och ju mer vi drack ju närmare var vi tills vi satt i knät på varandra och pussades o kramades och höll i händerna och pirrade med fingrarna över varandra och sa hur mycket vi älskade den andre.


    Jag sa att jag inte bara älskar henne, utan jag är och har alltid varit kär i henne. "Jag vet" var allt hon sa. Så vet inte hur det ska tolkas men det är återigen så att hon vill påpeka att hon inte är gay men att hon älskar mig.


    Det är så jäkla larvigt. Båda lever vi i förnekelse men ändå har vi haft detta "förhållande" i över 3 år nu.

    Hennes mamma är väldigt nedvärderande och har många åsikter. S har jättedålig självkänsla. Hur hjälper jag henne att inse faktum? Jag har väntat 3 år och det spelar ingen roll, jag kan vänta 10 år. Det är inte som att det är på väg att ta slut. Tvärtom är det starkare än någonsin. Och vår kärlek är mycket djupare, vi känner varandra utan och innan. Vi behöver inga ursäkter att ses och vi spelar inga spel, förutom att vi inte tar det ett steg till.
    Första 1,5 året letade hon desperat efter en man, så fort vi hade haft det sådär intimt gick hon direkt för att hitta ett one night stand som hon var tvungen att berätta för mig. Det sårade mig men jag pratade mest bort det. Det var som hon behövde hävda sig eller bevisa någonting för sig själv eller mig.
    Men aldrig kunde hon hitta någon och varje gång klagade hon över att hon aldrig varit kär i en man.

    Hon har sagt flera gånger att hon har funderat om hon är bi. Men bara tanken på det gör henne väldigt illa tillmods och det kommer bara ut när hon druckit.

    Så ja där är vi nu. Jag uppdaterar om någonting mer händer.


    Hur går det för alla andra?

  • Anonym (54 årig kvinna­)
    Wed 6 Nov 2019 16:38

    Har läst valda delar av denna tråd och den är bra.

    Befinner mig i liknande ?tillstånd? med förvirring, förälskelse, kärlek och ömhet. Det är en nära vän till mig sedan många år som jag alltid varit attraherad av, både intellektuellt och romantiskt, men aldrig vågat berätta om hur jag känner. Hon borde ha förstått men vi har aldrig pratat om detta. Vi har haft utmaningar i vår vänrelation mest pga hennes man då han har trakasserat mig o min familj vid flertal tillfällen. Han beter sig och säger nedvärderande saker. Han är inte snäll mot min vän heller utan nedvärderar och trycker ner henne verbalt. Min familj har brutit med honom, men jag har kvar en stukad relation med min väninna. På något sätt känner jag mig mer redo nu att berätta för henne om mina ? komplexa känslor? nu när jag inte är så rädd för att skada min och hennes relation längre. Vi har glidit isär men jag har fortfarande känslor för henne. Jag älskar min man och vi har ett fint äktenskap och ett bra förhållande och sexliv. Min vän och jag har båda barn och är gifta sedan 30 år.

    Kan man älska två personer samtidigt med dessa passionskänslor? Är det någon annan som upplevt detta?

Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna