• Natulcien

    Blir anknytningen otrygg eller på annat sätt skadad av detta?

    Nej, fy vad sorgligt...
    Visst kan det vara känsligt att lägga sig i hur andra behandlar sina barn, men för barnets skulle så hade jag definitivt försökt prata med föräldrarna. Fråga dem varför de gör som de gör, och vad de tror att det leder till, etc?
    För skadar barnet gör de ju.

  • Natulcien
    obZen skrev 2012-09-29 09:55:36 följande:
    Oj vad många svar! Tack så mycketGlad

    Ja, då var kanske min magkänsla kanske inte helt fel ändå, men det är ju som Natulcien skrev, att det kan vara känsligt att lägga sig i hur andra behandlar sina barn. Nåväl, ska nog försöka prata med min kusin. Vi ska träffas idag så då kanske jag kan passa på.

    Frågan är hur jag ska lägga upp det. Hur ska jag börja liksom? Och jag vill ju inte att han ska känna sig påhoppad eller som en dålig förälder, för det är verkligen inte min avsikt.

    Satt och läste lite igår kväll och nånstans stod det att i Sverige har uppemot 40% av alla barn en otrygg anknytning... synd att inte MVC och BVC informerar mer om anknytning. När jag var gravid var det ingen som sa något alls och jag hade ingen aning om att det ens fanns.
    Ja, det är både svårt och känsligt...
    Men jag skulle försöka lite försiktigt...kanske inleda med... "Du, det här med att X gråter så när han ska sova...jag har läst en del om det..." etc. Börja lite försiktigt så märker du nog av om de är beredda att lyssna.
Svar på tråden Blir anknytningen otrygg eller på annat sätt skadad av detta?