• Indiansommar

    Bakar inte folk rulltårtor idag??

    Såg på hela Sverige bakar och där skulle de göra en dröm rulltårta, och det verkade inte som att mer att en eller två någonsin bakat rulltårta i någon form. Jag blev så förvånad, det trodde jag i min enfald att var och varannan bakade! Så min undran är nu, bakar du rulltårta och i så fall vilken sort? Jag älskar att baka både en vanlig med sylt i och dröm rulltårta. Det är bara så gott, och perfekt att ha som bakelser om man inte orkar göra en riktig tårta Tungan ute

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-29 22:10
    På sidan 2 inlägg 14 och 15 hittar ni recept

  • Svar på tråden Bakar inte folk rulltårtor idag??
  • LinnV

    Jag älskar drömrulltårta så bakar det lite då och då. Gör min egen variant av smörkräm, utan äggula och med lite kallt kaffe och kakao istället. Tror jag ska slänga ihop en i morgon!

  • TrailerTrash

    Jag bakar ingenting efter som bakning är bland det tråkigaste man kan syssla med och gott är det inte heller förutom när en syriansk kvinna på mitt jobb bakar rulltårta med sin egengjorda hallonsylt i.Då kan jag lätt trycka i mig sju tjocka skivor.


    Två färger,en tro
  • Mercurialis

    Nej, jag bakar inte rulltårta.

    Min erfarenhet av att baka rulltårta begränsas till den sommar då jag jobbade i ett litet gårdscafé/-restaurang, där jag varje morgon bakade allting som serverades i cafét. Jag brukade baka rulltårtor som jag sedan gjorde bakelser av. 


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • Baryk

    Jooo! Jag bakar gärna rulltårta! Glad

    Antingen med vanlig hemgjord hallonsylt i (perfekt som bas till charlotte russe), eller en med choklad som fylls antingen med grädde och serveras med persikor alternativt fylls med smörkräm med krossade punschflaskor.

    Sen kan man baka rulltårtebottnar, strimla dem och rulla till en tårta, typ karusseltårta.

    En superfavorit som fyllning är lemoncurd och blåbär, eller lemoncurd och hallon. Smask! Tycker man lemoncurd är väl syrligt kan man med fördel vispa grädde och vända ner den i innan man brer ut den på rulltårtan.

  • KimPossible

    Klart jag kan baka rulltårta, jag är proffs på att baka, men jag gör det väldigt sällan. Jag bakar väldigt sällan för att ha fikabröd hemma öht, det blir bara när det är nåt speciellt eller om vi får gäster.Ja, och för jobbet då. Vi är ingen fikafamilj. Kommer man hit objuden får man köpa med sig fikabröd, eller så får man hålla tillgodo med en macka.

    Fast nu har jag lovat att köra en liten "kurs" här hemma i morgon, det där programmet fick både maken och sönerna att vilja lära sig hur man gör!
    Solig

    Drömtårta slår f ö sylttårta alla gånger. Smörkräm ftw! 

  • Marlean

    Jag säger som en som var på tv när jag var liten "Hej jag heter Rulle, jag gillar tårta, rulltårta!"

  • Svea83

    Kom ihåg att vi alltid bakade rulltårta i hemkunskapen för ungefär 15 år sedan :) gjorde alltid rulltårta då och blev hemskt sugen nu! Bor i USA och glömmer ofta av det jag tycker om hemifrån, men det ska jag baka nån dag! Drömrulltårta är med vit fyllning va?

Svar på tråden Bakar inte folk rulltårtor idag??