• Äldre 8 Oct 07:47
    6570 visningar
    25 svar
    25
    6570

    Ang lika klädda ?

    Hej Vet att detta ämne kan starts stora debatter men jag vet att jag inte är ensam att klä Mina barn likadant så denna frågan är till er som klär era barn Lika Vi klär våra barn lika när vi är ute av säkerhets skäl ( lätt att räkna till 4 och lätta att se så dom kan få lite större frihet) i leken nu till frågan Om en smutsat ner sig bytter ni på alla eller bara på en ? Eller har ni alltid en extra tröja i samma färg ?

  • Svar på tråden Ang lika klädda ?
  • Äldre 8 Oct 10:39
    #3
    Mother of 4 skrev 2012-10-08 08:21:39 följande:
    Oj tycker jag är knasig som klär mina tvillingar lika rätt ofta . Våra har bara likadana kläder om vi är typ utomlands och klär upp de till någon middag eller ska ta ett fint syskonfoto. Om jag hade varit du hade jag köpt ett gäng tröjor och jackor i samma färg, gärna gul, lime, cerise osv så de syns väl om det var det som var vitsen. Ta med en extra i samma färg. Var är ni och leker där det kan bli problem att de försvinner?

    Hej tack för ditt svar :) Vi har alltid lika när vi åker ut någon stans tex allmän lekplats . Leklandet mm då kan dom få leka mer fritt och man behöver ute vara rädd att någon för svinner dom är 4 åroch behöver få lite större spel rum när dom var små gungade vi alla 4 samtidigt och åkte rutchkanan samtidigt men nu vill vi ge dom större spel rum och då är lila kläder jätte viktigt för oss i alla fall :)
  • Äldre 8 Oct 10:45
    #4
    Vinterankan skrev 2012-10-08 08:49:54 följande:
    Jag är inte tvillingförälder men har flera tvilllingpar i min omgivning och har faktiskt undrat över det där. Min dotter är kompis med två tvillingar som alltid har lika kläder och hon vet ju inte vem som är vem. Hon säger hon och den andra flickan och liknande, använder aldrig kompisarnas namn. Och samma sak för mig faktiskt. Nästan så att jag ibland inte vill att de ska komma hit och leka för att jag tycker det är väldigt jobbigt att passa barn som jag inte vet vilka det är. Hon är kompis med ett annat rvillingpar också där den ena alltid har något grönt och den andra alltid något rött (kan vara hårtofs, tröja, eller vad som helst) och det är mycket enklare när de är här. De blir tilltalade med namn av både mig och dottern och jag vet vem som gjort vad när mamman hämtar.

    Vi har det som sagt av säkerhets skäl 4 st vilda 4 åringar på almänn lekplats är inte alla gånger lätt än värre med massa människor i grupp blir dom väldigt modiga för det finns alltid någon där som tryggar upp. Våra barn är inte identiska utan väldigt olika olika frisyrer och kön. Även jätte olika i sitt sätt att vara. 4 totalt olika individer ingen har någon sin haft problem att skilja dom åt ( utan morfar :) ) dom har initial bokstaven på mössorna bak och även på sommaren knappar att ha på tröjan med initialen och telefon nr om Någon skulle komma bort ;) peppa peppa har aldrig hänt ;)
  • Äldre 10 Oct 20:32
    #8
    Mother of 4 skrev 2012-10-10 09:05:54 följande:
    Alltså vilket jobb med fyra fyraåringar?!? Jag blir gråhårig av tanken Jag har två st 5 åringar och en 6 åring och en bebis. Jag ska nog sluta klaga Vi har alltid haft väldigt strikta regler och de stora vet vad som gäller så vi har faktist inte behövt ha koll på de speciellt mkt, men förstår problemet med fyra i samma ålder. Du har ingen blogg man kan få läsa? Kram

    Hej här är det alltid fullt ös :) Vi har regler när vi är ute visar vi vart dom får gå och inte men !! Dom blir mycket våghalsiga och testar gärna vart gränsen går ;) När dom var små var det ju nu gungar vi ;) och nu åker vi alla rutchkanan men vi märkte att med lika kläder kunde vi släpps dom lite ner jätte skönt :) Vi bloggar men lämnar inte ut den på almänna forum då vi inte vill exponera barnen
  • Äldre 14 Feb 23:00
    #13

    Hej oj här hoppade denna tråden igång igen kul Som jag skrev så klädde vi dom bara lika när vi var ute på större allmänna platser ( stora lekparker/ zoo mm ) Hemma har dom på sig det dom vill i bland lika i bland inte. Och har man inte haft 4 st 4 åringar på en större allmän lekplats så skall man nog inte ta i med orden "dålig ursäkt" ( tvillingar är ändå " bara" tvillingar ! Två barn två händer. Tänk dig ditt värsta lekplats minne när två inte vill samma och går åt två håll så dubblar du detta och välkommen till min värld ) Jag tror att valla barnen runt i grupp är värre än att dom har lika tröjor på sig . Genom lika tröjor slipper dom behandlas som en grupp utan kan utforska utifrån sina egna intressen alla måste inte gunga samtidigt .men att låta en gunga och 3 andra springa runt på en lek är inte lätt med bara en alt 2 vuxna man skall kunna hålla koll på alla samtidigt. Lite sent på kvällen efter en tung dag med sjuka barn ( skulle nog inte svarat på detta i kväll ) så ber om ursäkt för om min ton låter hård i bland inte alls meningen !

Svar på tråden Ang lika klädda ?