• Anonym (Kaffedraken)

    Byta föräldraledig vid 10 månader (nu god kontakt)?

    Jag känner mig lite nojjig och skulle gärna uppskatta input. 

    Jag är nu föräldraledig med min och makens sjumånaders son. Maken arbetar heltid. När han är hemma är han mycket med sonen, både varadagar och hela helger.
    Nu visar sonen dock att jag är närmre (inte konstigt såklart), vilket ffa syns när han riktigt ledsen då bara jag kan trösta honom snabbt. Är jag inte där går det men tar längre tid.  

    Vid årsskiftet (då sonen precis blir 10 månader) är det tänkt att jag ska börja jobba igen och pappan ska ta över föräldraledigheten. För att det ska bli så bra för sonen som möjligt har pappan semester och är hemma med oss fr.o.m. 15 dec så ansvaret kan fördelas mer över till pappan samtidigt som jag finns till hands (vi har ytterligare två barn så det finns gott om annat för mig att göra). 

    Nu börjar jag bli lite orolig. Tänk om det blir jättejobbigt eftersom vi väljer att skifta vid "fel" ålder? Behöver bara tankar kring våran lösning. Lite erfarenheter från de som bytt kring 10 månaders ålder, vilket känns tidsmässigt bra så vi får vara hemma ungefär lika länge med sonen...  

    Så vad tänker ni? Hur gjorde ni?

Svar på tråden Byta föräldraledig vid 10 månader (nu god kontakt)?