• Anonym (Visst­e du detta?­)
    Äldre 19 Oct 13:40
    199158 visningar
    2265 svar
    2265
    199158

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    .............. att betala skatt längre! Inte konstigt att det ska sparas in på våra gamla, våra skolbarn, redan överfulla dagis. Sjukvården som idag inte är värt namnet, dom som kan flyr landstinget och söker sig till privata kliniker. Engagerade föräldrar väljer friskolor. Jag kan göra listan hur lång som helst.  Jag har aldrig varit SD, men kan kan efter detta förstå att dom skjuter i höjden och nu har över 10%.

    HUR kan en familj där barnen inte är födda i Sverige få föräldrapening retroaktivt? Vad är det för idioter som beslutat detta?

    Det här är en fruktansvärt stor spark i magen för ALLA svenska familjer som daligen jobbar och sliter för att få ekonomin att gå runt. Ett rent hån vill jag nog säga

    Jag är så arg, så jag tuggar fradga. Tills någon stoppar detta vansinne tänker jag jobba så mycket svart som det bara är möjligt.Förresten: vem kontaktar man för att be dom sluta dra min skatt till detta vansinne? Jag ställer inte upp längre!


    Ekonomisk ersättningen för en nyanländ invandrarkvinna som är arbetslös och har tre barn.
    Kvinnor får:
    6 510 kronor i etableringsersättning
    4 500 kronor i etableringstillägg
    4 500 kronor i bostadsbidrag
    3 754 kronor i barnbidrag
    2 546 kronor i underhållsstöd
    = 21 810 kronor i månaden skattefritt.


    Utöver detta har kvinnan rätt till:


    259 200 kronor i retroaktiv föräldrapeng från det att barnet föddes, oavsett i vilket land det är fött. Hon kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. Exemplet är baserat på den lägsta ersättningsnivån om 180 kronor per dag under 480 dagar per barn.


    Källa: www.statskontoret.se
    http://avpixlat.info/


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-19 13:51
    Nej, faktiskt! Att det var så här illa hade jag ingen som helst aning om. Varför måste vi hälla ett överflöd av pengar över dessa människor? Hur många svenska barnfamiljer som är hemma med föräldra penning har dessa summor att leva på? Tacka fn för att alla vill hamna i Sverige (
  • Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......
  • Äldre 19 Oct 15:22
    #92
    Madick skrev 2012-10-19 15:14:30 följande:

    Nej, FP kan inte tas ut samtidigt som helttidsstudier, alltså hade det varit FP istället för etableringspengarna.
    FP kan tas ut samtidigt som heltidsstudier, så länge de sker på distans. De kan oavsett välja att spara FP och ta ut dessa efter de 2 första åren. 

    Men rent krasst är FP ett stort problem som hindrar nyanlända att komma ut på arbetsmarknaden. Därför man nu gör om reglerna.  
  • Äldre 19 Oct 15:22
    #93
    Anonym (Visste du detta?) skrev 2012-10-19 15:19:17 följande:

    Mm, visst. Vad heter planeten du ramlade ner ifrån? Som kommer hit och kämpar för att lära sig språket? Mm, visst. Möjligen kan dom släpa sig dit OM kvinnorna håller sig bakom ett draperi, OCH om läraren inte är en kvinna. Jag antar att du tycker att tacksamheten vi får tillbaka också är helt ok? .

    Men om de inte går och lär sig språket så får de heller inte alla de pengar du skriver om i TS... nu säger du ju emot dig själv!

    Tacksamhet? Du menar alltså att de ska gå omkring och tacka hela tiden för att de fick komma till det underbara landet Sverige där ingen vill ha dem? Att de ska vara tacksamma för att de får vänta en massa år innan de ens vet om de får stanna kvar eller tvingas tillbaka till det krigshärjade land de kom ifrån?
  • Anonym
    Äldre 19 Oct 15:22
    #94
    Madick skrev 2012-10-19 15:06:09 följande:
    Vad jag tycker är bra mycket värre än att invandrare får pengar under två år så de överlever och kan lära sig svenska är de svenska brudar som skaffar barn på barn på barn, aldrig haft något jobb mer än tillfälligt, ser till att mannen inte kan behålla något jobb eftersom han ständigt måste vabba trots att mamman är hemma, som lever på bidrag år ut och år in och bara glider runt. DET är skamligt. Vidrigt rent ut sagt.

    Sluta ge en massa bidrag åt friska människor som inte ens försöker. Invandrare som kommer hit och kämpar för att lära sig språket ger jag bra mycket hellre av skattepengarna till. De tar ju dessutom de "skitjobb" som de fisförnäma bidragstagande storfamiljerna inte vill ha.

    2 år? Snittet för att få invandrare är ca 10 år. Om dom ens är intresserade av att arbeta. Varför tror du folk kommer till Sverige och inte Polen? I Polen får du inga bidrag = inga flyktingar. Gratis är gott.
  • Äldre 19 Oct 15:23
    #95
    Micke skrev 2012-10-19 15:22:25 följande:
    FP kan tas ut samtidigt som heltidsstudier, så länge de sker på distans. De kan oavsett välja att spara FP och ta ut dessa efter de 2 första åren. 

    Men rent krasst är FP ett stort problem som hindrar nyanlända att komma ut på arbetsmarknaden. Därför man nu gör om reglerna.  

    Så SFI finns på distans?!
  • Äldre 19 Oct 15:25
    #96
    Madick skrev 2012-10-19 15:23:00 följande:

    Så SFI finns på distans?!
    Givetvis finns den det: 

    sfidistans.se 
  • Anonym
    Äldre 19 Oct 15:26
    #97
    Duckan skrev 2012-10-19 15:00:40 följande:
    Butterscotch, jag förstår vad du säger och det är inte den linjen jag är inne på.
    Madick, tror dig, som sagt, läste ts och reagerade, men förstår nu att det  inte är sanningen.

    Invandring kostar mellan 100-300 miljarder per år. Ingen vet exakt för det är så många olika poster. Sjukvård, tandvård, glasögon, tolkar, förskola, skola, bostäder, mat osv, polisinsatser, rättegångar, advokatkostnader, fängelsevistelse osv. Det kostar fläsk. Och jag har kompisar som jobbar på försäkringskassan och dom betalar ut groteska belopp. Särskilt vårdbidrag. Av någon anledning är invandrares barn oftare drabbade av handikapp och funktionshinder (inavel är en stor bov). Såg senast en somalisk familj på Apoteket igår med 4 barn. 3 av dom var handikappade. Sveriges pensionsräddare va? Mamma med slöja som aldrig kommer jobba.
  • Anonym
    Äldre 19 Oct 15:27
    #98
    CMM skrev 2012-10-19 15:19:11 följande:
    Godwin in action!
    and I'm damn proud of it
  • Errol Flynn
    Äldre 19 Oct 15:29
    #99
    CMM skrev 2012-10-19 14:31:53 följande:
    "Olika kassor"? Really?

    Ja men det vet du väl. Alla miljarder som tas ur skattkistan är oändliga och kommer från ingenstans.
  • Äldre 19 Oct 15:30

    Men hur är det ställt egentligen?
    Tror folk på detta? Man häpnar.

  • Äldre 19 Oct 15:30
    Anonym skrev 2012-10-19 15:22:34 följande:

    2 år? Snittet för att få invandrare är ca 10 år. Om dom ens är intresserade av att arbeta. Varför tror du folk kommer till Sverige och inte Polen? I Polen får du inga bidrag = inga flyktingar. Gratis är gott.

    Men läs snälla du. Det är etableringspengarna som är tidsbegränsade till 2 år.

    Jag har oerhört svårt att tro att det är en massa vuxna människor som vill gå runt och inte känna sig nyttiga. Tvärtom så de som faktiskt kommit in och fått jobb är oerhört ambitiösa och tacksamma, gör sitt allra bästa även om de får sopa golv i en verkstad när de är utbildade läkare.

    Rötägg finns det klart fler av bland infödda svenskar.
Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......