• Äldre 28 Oct 19:59
    5453 visningar
    30 svar
    30
    5453

    Amning och sömn

    Hon ammar med största sannolikhet inte av hunger så ofta på nätterna utan av trygghet/vana. Något som är bra att tänka på (redan från födseln egentligen) är att det kan vara bra att testa att söva om på andra sätt, och inte alltid bara med bröstet direkt. Vi har tex buffat/tassat våra barn också, särskilt äldsta som inte alls kunde somna vid bröstet alla gånger utan behövde sövas på andra sätt. Dessutom får då pappan större möjlighet att hitta sätt som fungerar för honom.

    Hur har det fungerat hittills om ni låtit pappan ta uppvaken, eller om bebisen får sova nära honom istället?

  • Äldre 28 Oct 19:59
    #11

    Jag menar, jag tycker det är hemskt att mammor ska behöva slita ut sig fullständigt om man nu är två om föräldraskapet... vi har alltid delat på nätterna, visst jag har tagit amningarna men allt annat kan ju även pappan göra.

  • Äldre 28 Oct 20:06
    #13

    Du skrev något om att inte orka ta striden, men vet du ens om det blir någon strid då?! Enligt min erfarenhet är det en himla massa som tror att det kommer bli ren katastrof att neka bröstet eller låta pappan söva men så provar man och det gick lätt som en plätt.

    Angående 3-åringen så undrar jag varför inte även hon sover inne hos er? När vår andra dotter föddes började äldsta sova väldigt oroligt och vi flyttade in hennes säng intill vår. Så då sov hon kloss i kloss med oss, och behövde inte längre upp och springa en massa. Hon började sova mycket bra när vi gjorde så, och låg kvar i sin säng hela natten. Till slut sov hon hela nätterna, och stördes inte ens om lillan skrek eller så.

  • Äldre 28 Oct 20:32
    #15

    Låter som att ni har hamnat i väldigt negativa mönster, med båda barnen...

  • Äldre 28 Oct 20:33
    #16

    Det är inte sunt att låta barnen kontrollera sin familj helt och hållet heller.

    Notera att jag räknar mig själv som en nära förälder, men gränser måste finns även i en AP-familj. Jag hoppas att ni kan hitta en lösning som är hållbar, för alla i familjen och inte bara för barnet/barnen.

  • Äldre 28 Oct 20:57
    #20
    Krokuss skrev 2012-10-28 20:49:05 följande:
    Shit, hur har du orkat med att amma så ofta i ett halvårs tid? Vill absolut inte trampa dig på tårna men har du aldrig funderat på att hon kanske inte blir riktigt mätt eftersom hon vill amma så ofta?
    De har ju redan provat att fylla upp henne med ersättning men hon började ju bara kräkas en massa, vilket innebär att det då blev ett överskott eftersom hon får tillräckligt i dagsläget.

    Att amma varannan timme på dagarna är vare sig särskilt ofta eller särskilt ovanligt, och det tyder knappast på otillräcklig produktion utan är ett naturligt ätmönster. Att de däremot vill snutta ofta på nätterna när de är så här stora beror oftast inte på hunger, även om de kan behöva äta någon gång på natten fortfarande så har täta amningar oftast andra orsaker.
Svar på tråden Amning och sömn