Inlägg från: Anonym (Jag med) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag med)

    Har fler gjort vävnadsprov på en cysta i bröstet? Hur lång tid?

    Hittade en knöl i bröstet när jag var 20, läkaren som kollade den då var nästan hånfull och sa att det inte var något. Tog inga prover utan kände bara.. Ett par år senare är knölen större, går till vc och möts av en läkare som säger att knölen beror på mina p-piller men skickar remiss. Jag får göra undersökning som du. Hör ingenting, ringer sjukhuset som säger att läkaren på vc ska höra av sig. De ringer läkaren som sen ringer mig o säger att det inte är nån fara men att jag kan bli kontaktad av bröstmottagningen för att ta bort knölen. Ja säger jag men hör sedan aldrig något (askass läkare på vc!).

    Det går några år igen och knölen bara växer, stor som ett plommon nu. Går till annan vc som skickar remiss direkt till bröstmottagningen där samma undersökning görs. Får svar direkt att det är en fettklump, operation bokas och i december förra året opererades knölen ut, en stor fettklump som skulle fortsatt växa om jag inte tagit bort den, idag syns ett minimalt ärr vid vårtgården, dvs inget som syns. Frågade denna läkaren om det berodde på p-piller vilket han sa inte stämde (återigen, kass läkare på vc den där gången för länge sedan).

    Ring om du inte får svar, verkar som att man måste ligga på det fär skråt, och om du bor i stockholm finns aleris bröstmottagning som skötte allt snabbt, bra och med känsla för hur jag mådde. Håller tummarna att det inte är nån fara för dig!!

Svar på tråden Har fler gjort vävnadsprov på en cysta i bröstet? Hur lång tid?